Een 1e NPO winnen is het allerbeste medicijn! Dat geldt in ieder geval voor Jacob Bakker uit Zwartemeer. Hij werd afgelopen zaterdag 1e van de gehele afdeling 10 Noord Oost Nederland tegen 9786 duiven. Drie dagen ervoor lag hij nog ziek op bed. Maar na de overwinning zaterdagmiddag 14 mei jl. waren alle klachten verdwenen en kon er gevierd worden. Zwartemeer (provincie Drenthe, gemeente Emmen) ligt aan de Duitse grens, in het meest oostelijke puntje en op de scheidslijn van Noord en Zuid van de afdeling 10 Noord Oost Nederland. Dit maakt de prestatie nog mooier en misschien nog wel meer uniek. Jacob Bakker (fanatieke speler) 32 jaar en stratenmaker, heeft een eigen bedrijf. Hij is veel van huis en maakt lange dagen. Vader is zijn steun en toeverlaat, zijn hokverzorger. Desgewenst springt Ma Bakker ook bij. Jacob zijn kolonie bestaat uit 60 jonge duiven, 15 kweekkoppels en 30 vliegduiven.

Hij speelt sinds zijn 15e zelfstandig met duiven en is lid in Zwartemeer. Deze vereniging heeft 29 leden. Waaronder een aantal sterk spelende liefhebbers o.a. Dennis Kroes, Freek Smit en zo zijn er nog wel een aantal meer. Jacob geeft aan dat het fondspel zijn voorkeur heeft. Dat is het mooiste wat er is zo zegt hij!

De NL10-1189884 werd zaterdag 14 mei 2011 om 09:30 uur gelost te Breuille la Verte. Deze doffer werd geklokt om 15:19:30 en maakte een snelheid van 1413,266 mpm. Hiermee is hij de snelste van 9786 duiven. Hij stond als 5e getekende van de 20 duiven die Jacob mee had. “De 884” heeft als vader de NL09-1678170, deze is rechtstreeks naar het kweekhok gegaan. De ouders van de vader  zijn beide rechtstreeks gehaald bij Anton Ruitenberg, soort Gaby Vandenabeele (witpen-wittenbuik en bonte Limoges). Moeder is de “Cheyenne” NL08-2067775. De vader van de 775 is de 5e beste van de competitie TBOTB. Moeder van de 775 is Anne-Linde (beste jonge duif van Nederland in 2007 van Bert Berends te Nieuw-Weerdinge).

De verzorging van de duiven is eenvoudig. Vader verzorgt overdag de duiven en ’s avonds sluit Jacob aan. De duiven krijgen 4 keer per dag volle bak voer en schoon water. Er wordt niets aan het water toegevoegd zoals bijvoorbeeld elektrolyten etc. Er wordt gevoerd met een mengeling van Matador ( premium vlieg/kweek) en een mengeling van Van Tilburg. Daarnaast wordt er een mengeling van tovo, hennep, P40 en snoepzaad gegeven. De duiven trainen 2 keer per dag een uur. Ze mogen vrij vliegen. Er worden geen vlaggen of iets dergelijks gebruikt. Hier geloven ze niet in. Wanneer de duiven gezond zijn trainen ze vanzelf is het motto. Op zaterdag blijven de duiven naar gelang de motivatie of zwaarte van de vlucht kort of langer bij elkaar. Jacob heeft ongeveer een 60-tal jongen. Deze worden vanaf begin april t/m 21 juni verduisterd.

Op verzoek van Jacob een foto van “de 102,Mister Allround”. Op dit moment de beste duif van het hok Bakker. Mister Allround heeft dit jaar al de volgende prestaties: 1e Boxtel tegen 409 duiven (6e van het rayon tegen 2006 duiven) 3e St Truiden tegen 351 duiven 20e NPO Breuille la Verte tegen 9786 duiven Het mooiste van de prestatie is ook dat de “884” Gerard Koopman uit Ermerveen is voor gebleven. Dat is toch wel de te kloppen liefhebber van afdeling10. Wanneer je dit lukt dan heb je een unieke prestatie geleverd. Jacob (en natuurlijk ook je steun en toeverlaat) nogmaals van harte gefeliciteerd. Mogen er nog vele overwinningen volgen!

MOMENTEEL WORD ER UIT DE "884" EN DE " De 102" JONGEN AANGEBODEN OP WWW.DUIVENVEILEN.NL

Bron: PIPA.BEIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor