Combinatie J & M Wolfs

Combinatie J & M Wolfs uit Valkenburg a/d Geul - Stellen zich voor!

Wie bent u?::

Wij zijn de nieuwbakken combinatie J & M Wolfs. Onze combinatie bestaat uit mijn vader Jef (63) en ondergetekende Maurice (38). Sinds 2009 bedrijven we tesamen de duivensport.

Waar woont u? Plaats & Provincie::

De vlieghokken van onze combinatie zijn gevestigd te Valkenburg a/d Geul in Limburg, misschien wel het bekendste toeristen-oord van het land.

Hoe bent u begonnen?::

Mijn vader heeft al sinds zijn kinderjaren postduiven, de gehele familie was besmet met het duiven-virus ! Ondergetekende heeft zelfstandig met duiven gespeeld van '96 t/m 08. Vanaf 2009 spelen we dus in combinatie

Hoeveel duiven houd u? Kweek & Vlieg::

Onze combinatie heeft voor komend seizoen 12 oude doffers en 18 duivinnen voor het spel met de ouden. In het seizoen hebben we circa 50 jonge duiven, dit is inclusief de late jongen voor de natoer. In Maastricht hebben we op dit moment 18 kweekkoppels en enkele aparte kweekboxen.

Wie is uw voorbeeld en waarom?::

Een groot voorbeeld vanuit het verleden was mijn grootvader, Louis Wolfs. Met een zeer klein ploegje nestduiven zat hij dikwijls de liefhebbers met een grote korf weduwnaars voor. Voorbeelden uit de huidige sport zijn ; Ine en Tonnie Geenen-Peters - om hun grote inzet en sportiviteit, Bert Berends - weinig duiven en toch superprestaties neerzetten en verder alle liefhebbers waarbij de goede duif voorop staat !

Wat voor systeem speelt u?en wat voor Type?::

Met de oude en jaarling duiven sinds 2009 het totale weduwschap.Onze combinatie wil zich gaan richten op voornamenlijk de eendaagse NPO-vluchten en Bordeaux/Marseille ZLU. Bij de jonge duiven gaan we vanaf 2010 op 3 afdelingen spelen, 2 voor het spel met gescheiden geslachten en 1 afdeling op nest.

Welke duiven heeft u? Soort:

Als 'oude'basis de duiven van Henk v. Boxtel uit Kaatsheuvel. De laatste jaren aangevuld met duiven van Geenen-Peters - Bert Berends -Bosua via Frank Ferwerda - Maurice Hasendonckx / Cees Gijzen.

Wat zijn je beste resultaten?::

In het verleden won mijn vader de 1e NPO Montargis in 1992 ( circa 8000 duiven ),in Maastricht waren de mooiste prestaties de 16e Nat. Munchen en 22e Nat Bordeaux ZLU. De mooiste prestatie voor onze combinatie in 2009 was toch wel de 10e asduif Dutch Open.

Wat wil je nog graag winnen?::

Daar we pas recent als combinatie gestart zijn, willen we de lat in het begin niet te hoog leggen, we hopen komend seizoen een constante factor te zijn in het eigen Samenspel. Ons uiteindelijke doel is om Teletekst te vliegen op de eendaagse NPO-vluchten. Ook hopen we in 2010 weer een kopduif te klokken van Bordeaux ZLU.

Wat voor kloksysteem heeft u?::

We maken gebruik van het electronisch systeem van Unikon & voor de ZLU vluchten nog 'lekker' een ouderwetse Benzing !

Hoe voert u? en wat?::

We voeren sinds medio 2009 de standaard-mengelingen van Van Robaeys en Mariman. Naar de inkorving van een 'belangrijke' vlucht toe krijgen de duiven een vetrijke toevoeging en wordt de hoeveelheid snoepzaad fors opgevoerd. In het algemeen voeren we sinds 2009 wat ruimer als voorheen om de trainingsduur te bevorderen.

Hoelang trainen de duiven per dag?::

Dat zien we pas op die dag zelf ! Ook wij vinden het erg belangrijk dat de duiven goed trainen, maar om nu te zeggen dat ze dit 1 of 1 1/2 uur doen ? Wel zien we graag dat ze met snelheid trainen

Hoe blijf je op de hoogte van de duivensport?::

Mijn vader voornamenlijk door het lezen in onder andere 'het Spoor' en het NPO-orgaan.Ondergetekende meer via de diverse internet-sites en de laatste tijd ook doormiddel van 'hokbezoekjes' bij goed presterende liefhebbers.

Wat is uw Voorbereiding vóór de vlucht!::

Dit is afhankelijk van de vlucht. Voorafgaande aan de provinciale vluchten in elk geval het opvoeren van de trainingen, vetrijker voeren, extra motiveren, enkele dagen jodium in het water. Soms worden de duiven ook nog 1 x een voor een gelapt. Voor de ZLU vluchten krijgen ze extra carnitine om de verzuring te verminderen.

Wilt u verder nog wat kwijt over de duivensport?::

Onze sport is de mooiste sport die er bestaat, op elk niveau kan men voldoening halen uit de duiven. Ieder voor zich bepaalt of men tevreden is met de behaalde resultaten. Meer respect voor topprestaties en minder afgunst is erg belangrijk voor de toekomst van de duivensport maar zeer zeker ook respect voor de prestaties van de 'kleine melker', deze zorgt namenlijk voor het 'toneel' van de kampioenen !

Heeft u nog een leuk woordje voor duivenliefhebbers die deze pagina bezoeken over jou?::

Probeer het beste uit de duiven te halen, behandel ze met respect en geniet van onze gevleugelde vrienden..... sportgroeten Maurice Wolfs namens J & M Wolfs

Uw Email en Website gegevens?::

www.wolfs-pigeons.webs.comIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor