Embregts-Theunis | PIPA

Aan huis trainen lukte niet vandaag vanwege de regen. Als ik op donderdag moet inkorven heb ik normaal geen duiven los die dag. Het weer blijft wisselvallig maar zaterdag lijkt het te kunnen als ze vroeg lossen. Vandaag moesten de duiven weer opgegeven worden, ik heb daar een hekel aan omdat ik normaal tijdens het inkorven pas kijk wie er mee gaat.

De duiven zien er goed uit en de uitval moet het weer maar goed maken. Vorige week is gebleken dat hier met een harde ZW wind vroeg gedraaid kan worden (mijn buurman won immers de 1e provinciaal). Dat er wel een buienlijn aan te pas moet komen die de duiven opsplitst, is een feit.

De jonge duiven zitten er goed bij. Het opleren gaat goed met weinig verliezen. De duiven die weg zijn heb ik voornamelijk zelf uitgeselecteerd. Er mag niets aan mankeren. Het is al moeilijk om met een perfecte duif te presteren, laat staan met een gebrekkige. De jonge duiven krijgen net als de oude dagelijks Champions Mineralenmix waaraan ik in het begin van de week Mariën’s poeder en wat Roosvicee plak.

Op 25 juli staat de eerste wedvlucht op het programma en dan gaan ze ook pas voor het eerst de wedstrijdmand in. Meestal kost dat 10-15% jongen, maar dat neem ik voor lief. Trainingsvluchten zijn niet aan mij besteed. Alleen maar moeite wat uiteindelijk niets oplevert. Daarbij kan ik ze voor dat vrachtgeld best zelf wegbrengen met als bijkomend voordeel dat ik dan zelf bepaal wanneer ik ze los.


29 JUN DE EERSTE DAGFONDVLUCHT

Zaterdag staat Issoudun op het programma. Hoeveel en welke duiven meegaan hangt nog af van de wind. Ik heb niets met de wind vanachter.

De jonge duiven heb ik vandaag weggebracht op 30 km, die laat ik met ZW5 wel één voor één los. De 28 overnachtjongen heb ik ook voor hun eerste keer meegenomen, gelijk op 30 km. Zij zijn wel gezamenlijk gelost. Alles thuis, wel ééntje met een gebroken poot.

Op eigen hok begon ik vorig weekend te laat. De duiven kwamen terug en dan ben je gezien. Op andere hokken deden onze duiven het gelukkig goed. In mijn vorige blog stond een foutje. Corné van Rijen won namelijk de 1e provinciaal met een duif uit Imperial Rocket (zoon Fast Rocket) x Lions Miracle).

Auke van der Deen won de 10e Sezanne tegen 14.101 duiven in Afdeling 3 Oost-Brabant met een 50% Embregts-Theunis duif.


27 JUN WAT EEN WIND

Hier was het bar slecht, alle duiven kwamen terug en hebben gewoon niet goed opgelet. Aan de mest was te zien dat ze het warm hebben gehad in de mand.

Mijn buurman Corné van Rijen wint de 1e tegen dik 14.666 duiven met een duif die hij hier in 2017 als eitje uit de vliegers haalde. Vorig jaar wist zij al de 2e NPO uit Vierzon met 1100mpm te winnen. Ze komt uit het koppel Imperial Rocket (zoon Fast Rocket) x Lions Miracle).

In Ierland won Johnpaul Halpin de 1e tegen 9.600 duiven met een Embregts-Theunis duif:

1st Irish SOUTH road FEDERATION..9600 birds WINNING pigeon 19s.ihu067917 is son off golden beauty NL.12_3254822 Of cocks side ALSO son off SHINJI STAR Nl.09-1296365 FROM DAME SIDE.


26 JUN ROEM

Roem vergaart men door keihard te spelen of series te draaien. Roem kan ook snel weer vervagen als je enkele jaren slecht speelt. Ik kijk wekelijks op Pitts.be naar de uitslagen van het afgelopen weekend. Ook De Duif wordt elke donderdag uitgeplozen en dan kijk ik met name naar de provinciale uitslagen.

Sommige namen komen wekelijks en jaarlijks terug. Bijvoorbeeld Dirk van Dyck (wat een melkers zijn daar al mee geslaagd) en de Vandenheede broers, om er maar een paar te noemen.

Ik moet wel zeggen dat ik meer de liefhebbers van de ring Antwerpen tot aan Berlaar en omstreken volg. Op de HaFo is er in het ZAV niet te spelen tegen combinatie Maegh-AS. Op de snelheid klok je vroeg als je voor Herman Bevers zit.

Op de dagfond is Guy van der Auwera ondanks zijn drukke job de laatste jaren de te kloppen man. De grote kanonnen zijn dan weer Geerinckx en Vercammen, maar die hebben er vaak een boel mee. Toch blijft het koffiedik kijken. Bij een grote speler die daar ook super speelt haalde ik 15 jongen. Prachtige duiven met een top afstamming. Ik ging ermee spelen, maar niet één kon op de uitslag komen.


25 JUN MELUN

Zaterdag staat Melun (355 km) op het programma. Het weer belooft niet veel goeds; een vrij harde ZW wind en buien. Maar goed, dat is in het verleden vaker voorspeld terwijl het reuze meeviel.

Binnen Brabant 2000 lijkt het erop dat alle partijen tot een goede oplossing kunnen komen. Uiteindelijk is niemand bij dit gedoe gebaat. Alles had voorkomen kunnen worden door overleg te plegen met de leden of vliegcommissie. Het is spijtig dat het eerst verkeerd moet gaan en er mensen beschadigd moeten worden.

Duivensport is een passie voor mij, zoals vroeger mijn werk dat was. Ik ging op mijn 15e de bouw in en ’s avonds, in het weekend en op vrije dagen werkte ik in de aardbeien. In mijn werkzame tijd kende ik meer werkweken van 90 dan 40 uur. Vakantie heb ik nooit gekend met een versleten rug als gevolg. Ik zie dat terug bij mijn zoon die ook lange werkdagen maakt met naast zijn werk een bedrijf erbij. Misschien een familietrekje, wie zal het zeggen.

Mijn passie voor duivensport uit zich in zeven dagen per week om 06.00 uur ’s ochtends bij de duiven te zijn en 14 uur later het laatste rondje te doen. ’s Nachts pieker ik over wat er in het weekend fout ging en wat de verbeterpunten zijn. Hoe te voeren naar de komende vlucht, bijvoorbeeld. Ik ben daar serieus mee bezig, zoals ik dat ook ben met mijn speurtocht naar betere duiven. Aan de inzet ligt het hier niet. Als het niet gaat dan moet het maar.

Wat mensen van mij vinden boeit me niet. Als je af en toe klappen uitdeelt moet je ze ook kunnen incasseren, zo werkt dat. Het enige wat ik wil is mooie wedvluchten vliegen waarop de individuele kwaliteiten van duiven naar boven komen. Als ik niet win, dan zij dat zo. Ik heb er geen moeite mee verslagen te worden en gun iedereen een vroege duif.

Kampioenschappen boeien me weinig. Echt eerlijke kampioenschappen zijn er nu eenmaal niet en op kampioensavonden zit ik niet zo te wachten. Ik beleef mijn hobby gewoon thuis en geniet daar het meest van.

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor