Comb. Verhagen-Buyl slaat gelijk toe op Agen jaarlingen

De jaarlingen beten de spits af op Agen en werden direct zwaar aan de tand gevoeld. Hoge temperaturen en een NO-wind onderweg stelde de kwaliteiten van de fondduif behoorlijk op de proef. Een paar seconden voor negen uur viel de eerste jaarling op de klep bij de Comb. Verhagen-Buyl in Westkapelle, 19e nationaal gemeld. De winnaars van de jaarlingencup in 2018 slaan dus direct weer toe op de eerste jaarlingenvlucht. Helaas was het hun 7e getekende waardoor er geen punten voor de jaarlingencup werden gescoord. Maar dat maakt de prestatie natuurlijk niet minder mooi. De tweede duif knalde bij Sander Dijkema op de spoetnik.

Sander, net geen jeugdlid meer , doet vanaf dit seizoen ook mee op de ZLU-vluchten en scoort direct zijn eerste vaasje met 21e nationaal gemeld.. Daarbij ook 6 v.d. 10 duiven in de prijzen (60%), zijn dag kon niet meer stuk natuurlijk. De derde plaats is voor Ronald Traas (30e nationaal gemeld) die zijn ambities voor de top laat zien met een grote ploeg jaarlingen. Van de 33 deelnemers wisten er 22 een duif in de prijzen te klasseren. Speciale aandacht voor Leo van Schouwen die zowel bij de jaarlingen als bij de oude duiven 100% prijs scoort met 2 vd 2.

Verder waren er ook prima scores van Ab van der Linde en Cees Joosse, ieder 2 vd 3 in de prijzen (67%); Sander Dijkema met 6 vd 10 in de prijzen en Herman Calon met 3 vd 5 in de prijzen (elk 60%); Frank Calon met 5 vd 9 prijs (56%); Peter Oele met 3 vd 6 prijs (50%) en Jan Allemekinders met 1 vd 2 prijs (50%).

Volgende afspraak voor de jaarlingencup Narbonne.


John Lindenberg, vroegste vogel op Agen oude duiven

In de winter horen we vaak de heroïsche verhalen over de zware fondvluchten met de koperen ploert en de NO-wind. Nu op Agen werden we op onze wenken bediend, een verzengende hitte en een NO-wind zorgden voor een meer dan pittige koers. De enige gemelde duiven op de losdag vielen in NW-Frankrijk. Het was al snel duidelijk dat er geen duiven door zouden komen op de losdag. De vroegste en dus ook eerste duif, van de 349 oude duiven bij IFC Zeeland, viel in Yerseke bij John Lindenberg op de plank, nationaal goed voor plaats 9.

Met een voorsprong van maar liefst 1 uur en 25 minuten op de tweede duif (32e nationaal), welke werd begroet door Joop Duinkerke in Wemeldinge. Het podium wordt gecompleteerd door Chris Paauwe op plaats 3 (75e nationaal), die zich weer uitstekend herstelde na een moeizame vlucht op Pau. Rond 13.30 uur waren de prijzen bij de IFC verdiend. Van de 51 deelnemers wisten er 41 één of meerdere duiven in de prijzen te klasseren. Ook op Agen oude duiven hebben we 1 liefhebber met een 100% score, Leo van Schouwen klokten zijn beide duiven in de prijzen. Leo scoorde overigens ook nog 100% bij de jaarlingen.

Prima prestatie waren er ook van Jan Kees Hoek en Joost Corré met ieder 2 van de 3 duiven in de prijzen (67%); Ab van de Linde met 2 van de 4 duiven prijs (50%), Jan van Peenen, Lieven van Belzen, Karel en Lenie Dingemanse en Jan Siereveld met ieder 1 van de 2 duiven in de prijzen (50%).

Jaap BruggemanJaap BruggemanJaap Bruggeman

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

COLUMNS

Zo simpel is het niet - Ad ...

Een Belg vroeg om een koppel eieren van onze beste vliegers en een van onze beste kwekers. Je kan zo’n vraag ...

Ad Schaerlaeckens

Richard de Vegt – Haule / Stambomen.3

Sinds ik mijn laatste column over stambomen en het mijn inziens verkeerde aankoopbeleid van (te) veel ...

Nico van Veen

Eindelijk - Ad Schaerlaeckens -

) Hehe. Het is een jaar geleden dat zo slecht gespeeld werd als vandaag en wel op dezelfde vlucht: Orleans. Maar toen ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor