Of het aan alle NPO-perikelen te wijten is niet duidelijk maar voor Narbonne kwamen bij de IFC Zeeland 422 duiven aan de start, waarvan 128 jaarlingen, welke werden ingekorfd door 66 liefhebbers. Het moge duidelijk zijn dat de gekozen formule van IFC Zeeland aanslaat. En waar ze voor de inkorfdag voortdurend westzuidwesten wind afgaven bleek dat bij de lossing de wind kort na de start al naar noordwest was gedraaid. De duiven lieten lang op zich wachten ook in Frankrijk en België. Slechts 2 duiven wisten op de lossingsdag hun hok te bereiken, beide in Zuid-Limburg. De eerste duif bij IFC Zeeland werd geklokt om 08.06.48 door Flip Steketee. De winnaar een 2-jarige weduwnaar, de 12-1684770, speelde meer dan 5 kwartier los op de nummer 2, een jaarling die werd geklokt door … zeker wel ja Flip Steketee. Voorspelde ik al bij de reportage over de Barcelona-winnaar van Flip Steketee dat deze winst voor extra motivatie zou zorgen, laat Flip mijn voorspelling al 3 weken later uitkomen.

De 12-770 is een goed gebouwde kras doffer die ook op Agen al punten verdiende voor zijn baas met de 31e prijs van 295 duiven. Behalve de overwinning op Narbonne bij IFC Zeeland was dit nationaal goed voor plaats 17 op 6650 duiven. Weer een vaas voor de al goed gevulde prijzenkast. Ook zijn tweede duif, en eerste jaarling, de 13-1303049 scoort met een 125e prijs op 6650 duiven nationaal uitstekend. De winnaar de 12-770 heeft als vader een 100% Jan Ernest doffer, waarvan we in de afstamming 3x een teletekst-notering tegenkomen. De moeder is een dochter van de 2e Nat. Dax NPO, welke duif dan weer een volle broer is van zijn bekende Dax met een 1e en een 5e Nat. Dax. Deze duiven komen uit de lijn van de Parel van Jac. Van der Wegen.

Zou er een apart jaarlingconcours zijn geweest dan pakt de tweede duif van Flip dus ook daar de winst. Deze doffer is afkomstig van clubgenoot Piet Boone. In de afstamming zit dan weer 75% van de al eerdere genoemde Dax van Flip zelf. De 3e duif van Flip, wederom een jaarling, is de 13-1302466. Deze duif is goed voor de 6e prijs bij de IFC Zeeland en nationaal voor prijs 215. Deze duif heeft de naam murpeltje gekregen. Een inderdaad is dat een goede naam voor dit ultra kleine duivinnetje. Bij de meeste liefhebbers zou deze duif niet door de handkeuring zijn heen gekomen. Tsja zegt Flip maar ik ken de afstamming, deze duivin is een halfzus van zijn bekende Dax en ook een halfzus van de bekende Silverpenne van Sjaak Steketee, een neef van Flip. Murpeltje had zich al bewezen door in de later afgelaste koers op Auxerre zich als derde duif in Zeeland te melden om 09.30 op zondagmorgen.

Op de vraag hoe de voorbereiding is op het fondseizoen kregen we als antwoord volle bak voer (Robaeys) via Thijs van Iwaarden en vanaf de eerste vlucht in de mand. Mits uiteraard het weer een beetje fatsoenlijk is. De jaarlingen kregen 2 dagfondvluchten voor de kiezen en gaan daarna naar zowel Bordeaux als naar Narbonne. Afhankelijk van de prestatie (minimaal 1x prijs) en de afstamming wordt hun verblijf verlengd. Ook voor de oude duiven wordt de mand als selecteur gebruikt, waarbij de duiven 2 of 3 keer meegaan. Ze moeten minimaal 1 prijs 1:10 vliegen. Het medicijngebruik is zo beperkt mogelijk. Indien nodig wordt dr. Henk de Weerd geraadpleegd. Flip speelt alleen nog de ochtendlossingen. Duiven op het warmst van de dag lossen is niet goed voor de duiven en m.i. krijgen ze zo geen eerlijke kans, aldus Flip. Flip is al veel jaren actief spelend aan de top. Een rijk gevulde prijzenkast getuigt hiervan. Ook anderen spelen goed met zijn duiven, zo is de moeder van de 1e Int. Bordeaux van Herman van Helmond uit Vorselaar (B) een duivin die door Flip is gekweekt.

Flip maakt een geweldig seizoen mee tot op heden en staat voor alle kampioenschappen inclusief de sponsorcup hoog genoteerd. Perpignan zal alles beslissend worden. Zal de al rijk gevulde prijzenkast van Flip en Marja Steketee nog verder worden gevuld? Het kan bijna niet meer mis gaan, maar ja het is duivensport en het blijft dus spannend t/m de laatste koers. Een getekende pakken is een must. Veel succes Flip op Perpignan.

IFC Zeeland Jaap BruggemanIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor