We zijn weer een weekje verder en het moment om met onze winterkweek te beginnen nadert snel, de kwekers zijn er klaar voor. Wel kijk je nog even na of je op de valreep nog iets wil veranderen in de koppelingen maar dan besef je zelf dat het goed zit. Dit werd bevestigd doordat een liefhebber mij erop attent maakte dat er duiven van Braspenning te koop waren op GPS  , dus vanavond even gekeken en idd stonden er nakomelingen van de ,,Lady Bolt ,, bij, die hier nu bij ons in het kweekhok zit. Uit de Lady Bolt kwamen hier  ,,Jesus,,met een 2 en 9 prijs en ,,Crazy Bolt,, met een 1 prijs. Uit een zoon van Lady Bolt die ook bij Kat en zn. gekocht werd namelijk Mister Bolt kwam de ,,Jonge Crack,, die 2×1 prijs won en ook de eerste in rayon midden van afd 5, Uit Nadal kwam ,, Pogba,, met 2 x 4 de prijs en totaal 8 prijzen als jonge duif. Wat ik bedoel te zeggen is dat we hier geslaagd zijn met de aankopen toen bij verkoop van de duiven van Kat & zn. gedaan, wel moet ik eraan toevoegen dat in deze duiven uiteraard veel bloed van de stam van Willem de Bruijn vloeit en ik ze ook weer tegen duiven uit zijn soort ( Willem de Bruijn ) gezet heb.

En zoals ik dit nu beschrijft is duivensport geweldig , dan geniet ik en zie ook de aankomsten weer voor me, ik ben een melker in hart en nieren en heb mijn duivensport echt zeventien jaar gemist en lees het goed ik schrijf niet duiven maar duivensport twee dingen die ik echt gescheiden zie. Er zijn liefhebbers die kunnen genieten van hun hok met duiven al zouden nooit gaan inkorven, maar dan zou ik geen duiven houden. Mijn passie is om te sporten met mijn dieren, meer dan 100 % aandacht aan ze te willen schenken, er alles aan willen doen met als uitgangspunt dat alles en dus ook de kweek prestatie gericht is.

Een liefhebber maakte mij erop attent dat er komende vrijdagavond een verkoop van zomer- en late jongen in onze duivenclub is, uiteraard wis ik dat al en had de verkoop al bekeken. Ik zei ook dat ik helemaal op de hoogte was, waarop hij vroeg of er niet voor me bij was. Ik zei dat het goede duiven van goede liefhebbers waren die te koop worden aangeboden maar dat er inderdaad niets voor mij bij was. Hij keek me met vragende ogen aan en ik gaf hem de hint.

Stel dat er in een dorp drie kaasboeren zijn en ik ben er eentje van , op de platteland dag in het dorp wordt de door mij gemaakte kaas als beste gekeurd en uitgeroepen , dan ga ik toch geen kaas halen bij die twee andere kaasboeren maar ga ik eventueel in een dorp twintig kilometer of vijftig kilometer verder waar ik weet dat een nog betere kaasboer met betere en lekkerder kaas zit. Zijn vragende ogen glinsterde en een lach kwam op zijn gezicht , het kwartje was gevallen.

Deze week weer een goede jonge doffer verspeeld vermoedelijk aan de roofvogel en de tweede binnen drie weken, uiteraard niet leuk , a: omdat de eerste er eentje was die ik van Willem de Bruijn had gekregen en b: omdat de tweede een jong was dat vier prijzen 1:10 weg had. Gelukkig zat er nog de 16 ,, Don Leo ,, genaamd, eerder schreef ik al dat dit jonge doffertje uit de Heremansdoffer zo perfect gebouwd was dat ik er in wezen geen afstand van kon doen , zijn broers en zusters wel goed hun prijzen hadden verdiend alleen hij niet. Dus ,, Don Leo ,, mag zich dan in 2018 opnieuw proberen te bewijzen .

En over 2018 gesproken  ehh, o, nee 2019 of toch 2018 ? Ik ben ermee gestopt en weet het niet meer, maar voorkeuring Olympiade 2019 in Rosmalen ? Ik snap daar geen reet van, je kan nu (2017)toch niet al voorkeuren voor 2019. Ik zal het wel niet snappen en zal zeker in Rosmalen me laten bijpraten, want dat ik het niet snap zal wel ouderdom wezen of de verandering in de duivensport.

Deze week kreeg ik een telefoontje van dhr Zeele dat hij een mooi artikel had geschreven voor liefhebbers die opnieuw wilde starten in de duivensport  en of ik dat wilde plaatsen. Uiteraard doe ik dat met plezier daar bij de echte melkers  leesvoer altijd welkom is, heb mijn email adres aan hem gegeven en wacht maar tot wat er komen gaat.

Vanavond een grote pan met uien aan de kook gebracht en daarna mag deze de hele nacht lekker in de gieter staan te trekken en dan enkele dagen voor de duiven in de drinkpot om de laatste oude pluimpjes er nog uit te halen maar verder gaat alles goed met me , hihi.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.


Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-46

We zijn weer een zeer drukke week verder, verjaardag kleinkind, promotie sessie kleinkind , verzorging van de dieren en nieuwe rookafvoer aan het tuinhuis in elkaar flansen.

Al met al leuke dingen maar ook dingen die veel tijd in beslag nemen maar nu eenmaal ook moeten kunnen.

Huldigingen ik ben er geen man voor en laat ze graag aan me voorbij gaan dus andere zaken gaan altijd voor, het behalen van prijzen vind ik prachtig en daar kick ik ook op maar zodra het resultaat bekend is ben ik al tevreden. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar.

Mijn duivensport beleef ik in onze hokken met de verzorging van onze atleten en ook ga ik graag op zondagochtend even op de tuin bij Koos en Philip langs en dat was vandaag wel een hele leuke ochtend , diverse duiven kreeg ik in mijn handen, kweekduiven van Pigeon World en nu verbaasde mij het ook niet dat ik geregeld lees dat er op duivenhokken met jonge duiven uit hun duiven goede resultaten worden behaald. Echt er waren in mijn ogen kanjers bij.

Ook verheugde het mij te horen dat de avond met het forum van de heren W.A.de Bruijn , H v d Sluis en Gobels goed geslaagd is en de vragen van de mensen goed en vakkundig werden beantwoord.

Zelf zoek ik momenteel meer naar natuurlijke oplossingen voor problemen die zich kunnen voordoen in mijn duivenhok en probeer lering te trekken uit diverse programma’s die ik op tv volgt en via geschreven proefschriften op internet. Een ding waar ik wel zeker van ben is dat we met het vele enten van de duiven en het volop toedienen van antibiotica we (sommige) dierenartsen rijker maar de duiven zwakker hebben gemaakt. Vroeger waren geel , paratyfus , pokken/difterie , wormen en coccidiose onze duivenziekten waar we rekening mee moesten houden maar inmiddels is dat rijtje volgens de witte jassen een stuk langer geworden, en om goed te presteren  moet zeker een keer of acht per jaar de spuit erin, maar sorry daar pas ik voor.

Een tijdje terug zag ik een programma over ,,fagen,, mensen die hier niet meer reageerde op de antibiotica en door de medische wereld niet meer geholpen konden worden gingen op bezoek bij een instituut in Georgie en kwamen daar door ,,fagen,, van hun kwaal af. Fagen zijn virussen die de bacterie in je lichaam die voor een bepaalde kwaal zorgen aanvallen en vernietigen. Fagen komen zelfs voor in bv riool en grachtenwater maar kunnen op dat instituut ook gekweekt worden. Antibiotica was duur en schaars in het oostblok en werd door de scheiding van de machten daar ook niet ingevoerd , dus in Georgie ging men toen met het onderzoek naar het nut van de ,,fagen ,, verder en zijn daar nu mee op een zeer hoog (internationaal)peil.

De uitzending op de tv zette mij aan het denken en het bleef malen in mijn hoofd , Fagen? Zou het niet kunnen dat met de mannen met de vuile drinkpotten en iets mindere properheid niet toevallig in hun water niet een faag aanwezig is die ,,’t geel,, vernietigt of nog sterker , waren het misschien niet de duiven van de gebroeders Jansen maar de waterput achter hun huis waarin misschien een Fagen kolonie huisde die hun duiven gezonder hielden dan die van de concurrent, vragen ,vragen , en nog meer vragen gingen er door mijn hoofd. Zou het niet simpel worden als we een grote weckketel hadden staan daarin een flesje fagen loslieten die zich vermenigvuldigen en dit aan onze duiven konden geven als vervanger van  de tetracilines , tylocines, baytril  enz enz .  Natuurproducten dat zal onze verplichte toekomst worden en  we zullen wel zien hoe dit af gaat lopen en over de ,,Fagen,,……heb ik zeker ook nog een hoop ,,vragen,,.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

COLUMNS

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

Wat een mogelijkheden - Ad ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. ...

Ad Schaerlaeckens

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor