Het was me wel een weekje , mooie dagen , stormachtige dagen en regen dagen, elke ochtend een verrassing. maar alles gaat hier gewoon zijn gangetje en je moet oppassen niet in een sleur te geraken. Om 8.45 uur doffers los (nu dus 7,45 uur )na 45 minuten de duivinnen en 45 minuten daarna de negen laatjes. Voeren bij binnenkomst en bij de doffers een lepel in hun broedbak. Ik weet niet beter en de duiven ook niet, en tijdens het vliegen worden de hokken geschrapt. Nu uiteraard vliegen ze eenmaal daags (weer of geen goed weer) en zodra het vliegseizoen eraan komt gaan ze er tweemaal daags uit. Op een enkele duif na is nu alles op peil en denken we er al aan om over vier weken weer te koppelen.( kweekduiven). Gisteren kreeg ik de wekelijkse nieuwsmail van het NPO weer en zag daar de criteria staan die nodig zijn om duiven in te sturen voor de voorkeuring Olympiade in Polen en ik heb er diverse die aan die criteria voldoen alleen mijn vraag is ,,zijn ze mooi genoeg,, .

In mijn ogen zitten er bij die ideaal zijn maar er staat al in het schrijven dat ze op de Olympiade vaak voorkeur geven aan grote duiven en….. laat ik daar nu net niet van houden. kleine korte geblokte duiven daar hou ik van, echte spierbundeltjes . Inmiddels contact gehad met de keurmeester van de groep die me even met raad en daad wat hulp verleend zodat ik weet of ik de gang naar Rosmalen niet helemaal nutteloos behoeft te gaan maken.

Volgende week zaterdag is voor mij toch wel een dag die ik in mijn duivengebeuren zal kunnen gaan bijschrijven, mij is verzocht om op de tentoonstelling van Zak Waters in de Kunsthal in Rotterdam de bezoekers in twee sessies wat bij te praten over het duiven houden en de belevenis als liefhebber in de duivensport. Inmiddels dus contact gehad met het NPO en veel ondersteunend materiaal ontvangen. Om mijn en onze duivensport te promoten zal ik proberen om het er het beste van te maken en uiteraard zult u hier van in ,, op den Hoogte,, meer van lezen en zien. En misschien zie ik die zaterdag ook nog andere liefhebbers de tentoonstelling in de kunsthal bezoeken.

Ook was er deze week veel discussie over het opsturen van de vluchtgegevens van de verenigingen naar het NPO op Multi media, maar waar rook is ook vuur dus, in mijn ogen kan er nooit een controle teveel plaats vinden.

Tot de volgende rondom,

Kees Commijs


Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-43

We zijn weer een weekje verder , hectisch? Dat valt wel mee, alles gaat zijn gangetje. Wel kreeg ik een telefoontje deze week van de kunsthal in Rotterdam waar momenteel de tentoonstelling over de duivensport plaats vind weergegeven door foto’s genomen door  Zak Waters die tien jaar lang diverse postduiven clubs bezocht en zijn camera het werk liet doen. De kunsthal bestaat op 4 November  25 jaar en willen deze dag natuurlijk vieren met wat extra activiteiten en benaderde mij om die dag de bezoekers wat uitleg bij de foto’s te geven en wat bij te praten over de duivensport, ik heb de uitnodiging met beide handen aanvaard omdat de duivensport wel wat promotie kan gebruiken en ook de NPO helpt mij hierbij. Ik hoop het er goed af te brengen.

Ook deze week weer wat duiven weg gebracht die niet aan de door mij gestelde eisen voldeden en geloof me er zaten duiven tussen die ook kopprijzen weg hadden maar ik wijk niet van het geplande systeem af waarin alleen duiven met Reeuwijks bloed in hun aderen voor het  werk tot 700 km mogen blijven, het is misschien een waanidee maar ik geloof in mijn eigen visie.

Nu zitten er dus nog 18 doffers en 18 duivinnen voor het vlieghok, wat nog moet worden terug gebracht naar 16 x 16.

Ook zijn deze week (omdat het duivinnenhokje leeg kwam ) de kweekkoppels gescheiden en dat zijn er negen. ( 8 met Reeuwijks bloed en 1 speciaal voor de grote fond)

Ook zitten er nog in het zijhokje 9 duiven waarvan er 7 voor de fond geschikt zijn maar er slechts 2 zijn afgericht en de rest moet dat nog gebeuren.

Uiteraard heb ik niet veel duiven maar ben er wel tevreden mee en tevens met het feit dat de lat om in het hok te mogen blijven dit jaar veel hoger ligt dan voorheen. Denk dat mijn wijze van duivenhouden vandaag dan ook de uitspraak bij een liefhebber ontlokte dat ik feitelijk een prof ben in de duivensport. ik wil dit toch afzwakken , ik benader de duivensport professioneel maar ben allereerst liefhebber maar wel eentje met veel passie en eigen visie. Ik lees en luister altijd naar de verhalen van anderen en pik daaruit de dingen die ik denk van toepassing te kunnen komen in mijn sportbeoefening.

Deze week ook de reportage die ik ooit maakte bij Willem de Bruijn weer op mijn site gezet, waarom ? Omdat ik het één van de fijnste ontmoetingen vond die ik in mijn reportage reeks had. Man tot man geen poespas geen nonsens en recht voor de raap , een reportage waar de passie voor het duivensport gebeuren af spatte, eerlijk en oprecht zonder geheimen (?). Maar nu na jaren kan ik het dan toch en mag ik het ook verklappen.

Willem gaf mij de spreuk mee , als je echt iets wilt bereiken dan kun je het altijd. En om iets te bereiken moet je allereerst de beste duiven op je hokken zien te krijgen die er zijn, duiven die sneller zijn dan die van een ander.  Een hok maken waarop ze veel zuurstof krijgen en wat altijd schone lucht bevat.

Het was een opgaaf en Willem kwam hier kijken , gaf gelijk de fouten aan in het jonge duivenhok en hielp me ook op het goede pad. En de resultaten mogen er zijn.

Hopelijk zet de ingeslagen weg zich in 2018 door en ik zal me er meer dan 100 % voor geven .

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.PIGEONSUPPORT.COM

DUIVENTRANSPORT

IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

http://www.duivenvlucht.nl/images/banners/Duivenbakken.jpg

Redstar Breedingstation

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Verschrikkelijk

Nederland werd deze week opgeschrikt door een ongeval in Oss. Kinderen werden met een bolderkar , genaamd Stint , van de ...

Ad de Jong

WE ZIJN ER BIJNA

Zo, we hebben nog 1 vlucht te gaan en dan is het seizoen ten einde en kan de vlag uit. Ik weet niet of u er ook zo aan ...

Evelien's Journaal

The Dutch

Hier enkele kilometers vandaan is voor het derde jaar op rij het KLM OPEN golf toernooi in Spijk. Men is al maanden bezig ...

Ad de Jong

COLUMNS

Weer medisch en zo

Als je als duivenliefhebber helemaal in de war wilt raken dan moet je in de winter meerdere ‘forums met ...

Ad Schaerlaeckens

Coen Brugman - Rutten / Schrijvers over ...

In mijn vorige column waarin een schrijver over de duivensport centraal stond (John Laan), schreef ik dat er tegenwoordig ...

Nico van Veen

Een bord minder Toet

Wel rustig zo geen jongen om los te laten en fingers crossed dat ze er 's middags weer allemaal inzitten als ik ...

Sjaak Buwalda