Laat ik er maar gelijk mee beginnen , de vierde ,,eerste prijs,, met de jonge duiven vlucht vanuit Fontenay sur Euro werd door ons behaald en daarmee ook het kampioenschap jonge duiven in pv De Blauwe Doffer in Rotterdam en het derde kampioenschap jonge duiven in de Rechter Maasoever en omstreken in Rotterdam. De duif die dit kunststukje flikte, ,,Crazy Bolt,, kwam rechtstreeks uit Klz zuster Euro X Lady Bolt een koppel uit het kweekhok. De lat lag op twee eerste prijzen in 2017 en het liefst eentje daarvan in groot verband en dus hebben we ons target dik behaald maar ik ben niet van plan om hem ( de lat) voor 2018 hoger te gaan leggen want dan valt het altijd tegen , ik teken dus weer gewoon voor twee. In de ochtend vlogen we Arras en met de jongen dus Fonteay sur Euro, terwijl ik zat te letten dacht ik al dit gaat niet goed komen ,weinig wind en broeierig en vliegtuigjes die over kwamen verdwenen als snel in een bepaalde nevel die onder het wolken tafereel hing.

En inderdaad beide vluchten haalde wel hun snelheid maar er vielen flinke gaten binnen de aankomsten, van beide vluchten worden toch nog goede duiven links en rechts vermist. Nakomen zal ook moeilijk worden daar goed nazomer weer zonder echte wind , broeierig is met weinig opwaartse druk voor de vogels. U merk dit al snel door vliegjes die op je arm of benen gaan zitten , onweersvliegjes noemde we die.

De eerste duiven onder de olie zijn inmiddels vandaag hier aangekomen en met wat dubro kregen we ze weer aardig opgepoetst maar de laatste twee vluchten zullen ze wel verstek laten gaan.

Harder vliegen dan dat we normaal doen roept ook weerstanden binnen de sport op en daar zal ik mee om moeten leren gaan, moeilijk maar het zal moeten anders wordt onze hobby door andere verziekt. Eerder heb ik al gezegd dat de rochelende geluiden en het gesmaald van,, ik heb een droge keel,, in de vereniging goed zat ben, anders gezegd als ik vier keer had moeten trakteren was ik aardig wat kwijt geweest en daar heb ik nu  tien balen voer voor. Dus ik doe het niet en zal het ook niet doen dus hou aub op met dit gezeik , ik ben het spuugzat. Feliciteren hoeven jullie me ook niet,  sommige menen het niet eens dus ik koop daar niets voor.

Het kampioenschap wat behaald is met de jonge duiven is niet zomaar behaald , allereerst zijn er het afgelopen jaar veel duiven aangekocht maar altijd met bloedlijnen van Willem de Bruijn erin en vaak uit de bloedlijnen via en van Heremans, ook heb ik enkele goede duiven rechtstreeks van Willem de Bruijn gekregen die goed vererven. Leuk en fijn was dan ook weer om van Willem te horen dat er van zijn kweek 2017 twee jongen hier zitten ( zusters) van de duif die gisteren de eerste vloog interprovinciaal van Fontenay sur Euro. Ook de tips over de verluchting en verduisteren en bijlichten van Danny de Voogd en Willem de Bruijn heet mij zeker geholpen bij het stapje hoger wat gemaakt is , heren bedankt zo hoort duivensport te zijn. Daarnaast hebben ik en Ienepien er natuurlijk hard aan gewerkt om deze resultaten te verwezenlijken.

Mede door de resultaten met de jonge duiven weet ik wat er in het oude duivenhok niet goed zit en zal dit snel veranderen al moet ik toegeven als ik naar de behaalde prijzen kijkt ook de oude duiven nog nooit zo constant hebben gevlogen als dit jaar met een goed prijspercentage alleen weinig kopprijzen en een hele slechte dagfond. Dus hier wordt volgend seizen de aanvang van het koppelen veranderd en het verduisteren weer ingevoerd. Daar waar de meeste jonge duiven slechts 1 pennetje hebben gegooid staan de oude duiven nog slechts op vier of drie oude pennen en dat is echt funest.

In de vereniging probeer ik mijn steentje altijd bij te dragen en dat doe ik door te verzegelen en het helpen met het laden van de manden als de duivenwagen komt, ook ga ik zo nodig achter de display zitten of help waar eventueel nodig, ik vind dat dit hoort, en onderdeel moet zijn van je hobby. Maar het botert niet helemaal met de club en mij, als er misstanden zijn zeg ik dat en neem geen blad voor mijn mond en maak van mijn hart geen moordkuil. Op de vergadering worden afspraken gemaakt en daar vind ik moet iedereen zich aan houden al denken sommige boven deze afspraken (wet van de club) te kunnen staan. Ook zijn er met mij en andere leden die van de Snel tot Ziens overkwamen naar mijn huidige vereniging ( en we gingen niet voor niets weg toen) afspraken gemaakt die ik wil dat deze nagekomen worden. Zoals het er nu uit ziet dus niet en dat gaat inhouden dat over veertien dagen dus nog twee vluchten te gaan voor mij een zeer rustige tijd zal gaan aanbreken al vermoed ik dat ik dan toch nog (buiten de vereniging om) op vele andere manieren de duivensport kan dienen.

Tot de volgende wel en wee en veel succes het komend weekeinde.

Kees Commijs

Postduivencoach.PIGEONSUPPORT.COM

IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

23e Voorjaarsbeurs - Houten

http://www.duivenvlucht.nl/images/banners/Duivenbakken.jpg

Comb. Poelman - Erica

Redstar Breedingstation

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Feestje

In de club was zaterdag de prijsuitreiking van 2017. Na ontvangst met koffie was de chinees die allerlei lekkere dingen ...

Ad de Jong

En dat is 16…..

Het winterweer in Nederland is af en toe fantastisch te noemen. Na een paar maanden van regen, grijze wolkendekken en ...

Klaas Buwalda

Op mijn manier

Zoals U op de foto kunt zien zijn de kweekkoppels weer bij elkaar gezet. Vorige week zondag heb ik de kweekduiven ...

John Logemann

COLUMNS

De Huyskens van Riel Story (deel 2)

FRANS HUYSKENS Huyskens was iemand die met hard werken aan de dokken in Antwerpen de kost verdiende. Hij was ...

Ad Schaerlaeckens

Op mijn manier

Zoals U op de foto kunt zien zijn de kweekkoppels weer bij elkaar gezet. Vorige week zondag heb ik de kweekduiven ...

John Logemann

Ode to Dolores

Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op ...

Sjaak Buwalda