Het zijn drukke weken rondom het duivenkot, heel de tuin ligt overhoop en het zwembad is gesloopt. Alles moet worden her ingedeeld en over een dikke maand komt er een nieuw tuinhuis met kapschuur zoals dat heet. Ook een Jacuzzi staat gepland alleen zitten we hier nog met de aanleg van kabels en enkele nieuwe groepen.  Deze week moet er nog tien kubeke meter zand in en  een 100 betontegels 40x 60. Dus druk, druk, en drukker.

Dus de duivensport staat op een wat lager pitje mede door enkele vervelende reacties die ik kreeg ivm de verkoop van de ronde jonge duiven uit de vliegduiven, dan is de lol wel weg.  Stamkaarten zouden wat prijzen betrof niet kloppen en ook waren het papieren tijgers. Duidelijk is dat er jongen bij waren die uit eerste prijswinnaars kwamen in pv de Blauwe Doffer in Rotterdam een vereniging met veel hard spelende hokken.

In 2010 schafte ik als herstarter het eerste koppel kwekers aan ,in 2011 begon ik met wederom met de wedvluchten. In 2014 ,2015 ,2016 werd een eerste prijs behaald en ook een 2de nat. vanuit Limoges. In 2013 , 2014 en 2015 gingen er jong duiven vanaf ons duivenkot naar Ierland waar ze volgens de liefhebbers aldaar goed presteren, zij tevreden en ik tevreden. mede daarom deed het afkraken door (vrienden) liefhebbers mij verdriet, ik probeer altijd open en eerlijk te zijn. Mensen die mij kennen en ons volgen weten dat we altijd (en nog steeds) veel geld investeren in goede duiven van goede komaf . Liefhebbers hoeven tegen mij nooit meer te klagen dat het onbetaalbaar is om aan goede duiven ik komen , ik bood de kans en hij werd niet gegrepen. Ik heb nog een bon toegezegd aan duivenmarktplaats en een koppel eieren aan een liefhebber uit de ,, Bliksem,, en dan kan voortaan iedereen de pot op.

Laatste jongen van de duiven uit het vlieghok zijn eraf gegaan dus zit het spul nu op weduwschap en de doffers worden er weer met de lepel gevoerd op basis van 50 % kweek en 50% zuivering. De duivinnen brengen nog een week zes jongen verder. Bij de kwekers worden de laatste jongen geringd en gaan we eieren vervangen door kalkeitjes.

In het jonge duivenhok is er een schappenrek bij geplaatst en een voertafel gecreerd , een gedeelte van de jongen vliegen al goed en een gedeelte zal dus de komende weken de lucht ingaan. Zoals het nu gaat helpen ze elkaar . Jongen zijn nog niet ge-ent en we verduisteren ze van 19.00 t0t 8.00 uur. Momenteel zitten er 60 jonge duiven.

Las eerder deze week de open brief van dhr Epping , helder en duidelijk. Zag vandaag de reactie van het afdelingbestuur in de notulen en in mijn ogen weer gewoon het bekende pappen en nathouden, terwijl op mij persoonlijk de bestuurder (VZ) altijd gedegen en doortastend over komt , dus ik snap het even niet.

Ook aangaande de splijtleden heb ik nog steeds de indruk dat er met twee maten gemeten word of dat er op coördinaten is ingedeeld naar persoonlijke voorkeur. Voor mij is het duidelijk en simpel , je wordt verplicht te spelen in het  samenspel wat deel uit maakt van het rayon waarin je voorgaande jaar was ingedeeld , dus zou ik als bestuur van afd 5 mijn huiswerk nog maar eens goed nakijken.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs , postduivencoach.


Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-11

Het is weer zondagavond en dan kruip ik achter het Peceke om een nieuwe rondom te maken. In het kot gaat alles zijn gangetje en de jongen groeien ,,als kool op het land,, zoals de uitdrukking is. Vandaag zijn ze op een enkeling (7) na eraf gegaan met de duivinnen naar het weduwduivinnenhok en wachten daar op hun kopers.  Bij de kweekduiven komen er weer eieren uit en ik zag tot mijn verbazing dat ik op een enkele ring na door de eerste 60 ringen heen ben dus heb ik er nog 20 bijgehaald want ik heb er liever over dan tekort. De bedoeling is om zelf met ongeveer dertig jongen (alleen uit het kweekhok ) te gaan vliegen.

Er breken hier drukke weken aan, er is een nieuw tuinhuis gekocht en een jacuzzi en het zwembad moet worden gesloopt. Dus afgelopen week maar een goede zware (6,5 kilo) voorhamer aangeschaft en toen maar beuken op het beton. Nu nog 10 kub zand bestellen en dan eerst de plek waar het  het zwembad stond 25 m2 bestraten zodat daar de spullen van het oude prieel en de tuinset  kunnen worden neergezet, daarna het oude prieel afbreken en de plek bestraten 24 m2 waar het nieuwe tuinhuis komt.  Ook de looppaden rondom alles moeten worden herbestraat , plantenbakken aangelegd enz. Kortom een hoop werk en dan komt de komst van het nieuwe seizoen over enkele weken is feitelijk te vroeg. Het africhten enz komen een beetje in het gedrang.

Dus zoals ik al eerder zei zijn vanmorgen al 11 duivinnen met hun jongen naar het weduwduivinnenverblijf gegaan en vanmiddag was het al gelijk raak in het hok ,,de 696,, die bij Albertus Scheffer vandaan komt dacht ,,nu geen wijf meer dan ga ik toch links en rechts knokken,, met alle gevolgen van dien . Hij ziet er niet uit. Hopelijk zijn aan het einde van de week alle jongen eraf en zal het wat rustiger worden in het hok. Uiteraard wordt er gelijk bij de doffers weer dieetmengeling toegevoegd en met de lepel gevoerd.

De jonge duiven zijn deze week in de verduistering gegaan van 19.00 uur tot 8.00 uur en als ik vanwege andere verplichtingen eerder in de avond weg moet dan gaat de lamp aan die via de tijdschakelaar om 19.00 uur uit laat flippen. Er zijn nu 23 jongen voor eigen gebruik in het jonge duivenhok en ongeveer dertien ervan staan al in de lucht en amuseren zich kostelijk.

Van de vergadering van Afdeling 5 heb ik nog niets vernomen, maar die zijn altijd alleen snel als er geld moet worden betaald als een vlucht is uitgesteld dan staat de nieuwe prijs al op internet voor de duiven thuis zijn.

Ik zou zeggen tot de volgende rondom en een fijne week allemaal.

Kees Commijs

Postduivencoach.PIGEONSUPPORT.COM

DUIVENTRANSPORT

IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

http://www.duivenvlucht.nl/images/banners/Duivenbakken.jpg

Comb. Poelman - Erica

Redstar Breedingstation

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Dit moet je ook kunnen incasseren

Vandaag stond de vlucht vanuit QUIEVRAIN op het programma met een afstand voor ons van 175 Km. De gehele week roepen we ...

Evelien's Journaal

Kort voorjaarszomertje

Zoals weerman Frank Debosere zou zeggen het weer gaat op en af. Dinsdagmorgen nog gevroren aan de grond en overdag mooi ...

Ad de Jong

Duivendag in April

We zitten er inmiddels al weer middenin, vliegseizoen 2018. In alle afdelingen zijn de eerste paar vluchten vervlogen, de ...

John Logemann

COLUMNS

Duivendag in April

We zitten er inmiddels al weer middenin, vliegseizoen 2018. In alle afdelingen zijn de eerste paar vluchten vervlogen, de ...

John Logemann

In gesprek met Marcel Wouters

De beurt is nu aan Marcel Wouters om op de rooster gelegd te worden. Marcel werd vooral de laatste jaren een begrip ...

Ad Schaerlaeckens

Nieuwe Herinneringen Maken

De kop is er weer af, gisteren hebben we de eerste testvlucht van 2018 weer beleefd. Voor ons rayon was het Deventer, tot ...

John Logemann