We zijn weer een weekje verder en de eerste jongen vliegen al rond het duivenkot, nou vliegen, ik noem het feitelijk fladeren van plank naar schuur en weer terug en dit nu al vier dagen, ik ben er blij mee zo leren ze op een rustige manier de omgeving kennen. En eind deze week worden er weer vier jongen bijgezet , dan gaat de kleuterklas het dus elkaar leren. Er liggen bij de kwekers inmiddels alweer vijf jongen die morgen geringd gaan worden en er dan ook over enkele weken bij komen maar de bedoeling is dat het bijzetten eind maart moet zijn afgesloten (op enkele aangekochte fondbonnen na). De knoop is doorgehakt en ik zal komende week de dierenarts vragen om te komen enten paramixo/herpes en eind maart de jongen, dan is dit innerlijk probleem ook weer opgelost.

In het vliegduivenhok waar de 16 koppels zitten, zaten al snel 14 koppels op eieren en twee koppels dus nog niet waarvan een duivin van 2015, maar ik ben er niet treurig over omdat we besloten hadden voornamelijk uit het kweekhok duiven te gaan kweken voor eigen gebruik. Daarnaast moet ook nog een zijhok met zes koppels met duiven gekoppeld worden waarvan wel enkele jongen gebruikt worden  bv van de Bliksem x een late duivin bij Frank Oosterhof vandaan. Maar deze jongen zijn pas voor over een jaar en zullen ook niet afgericht worden maar zelf enkele keren worden weggebracht.

Duivensport beoefenen is feitelijk je hobby bedrijfsmatig uitvoeren anders loop je denkelijk achter de feiten aan , het eist 100 % inzet en controle.

Deze week werd ik er ook op attent gemaakt dat we in het seizoen 2017 gelijk gaan lossen met Rayon West van afdeling 5 en de liefhebbers hier zeggen dat dit niet ongunstig is t.o.v. rayon Oost welke vaak onze duiven omtrokken,we zien het wel. Om een eerlijk concours te krijgen moeten de duiven langs de westzijde van de Euromast voor de rechtermaasoever binnen komen dat gold vroeger en zal nu ook nog wel gelden , en is dat zo, dan nog maar hopen dat ze er bij zijn, eind April weten we al meer.

Deze week was ik bij een molen in de omgeving van Rotterdam omdat Ienepien een broodbakoven heeft aangekocht en ze zelf eerlijk volkorenbrood wilt gaan bakken zonder toevoeging van kleurstoffen. Er werd wat gebabbeld over levende gist enz maar er werd bij de molen de laatste tijd opmerkelijk veel blauwmaanzaad verkocht aan ……….., natuurlijk om appelflappen te maken. Ook zag ik vorige week een programma waarin wat duivensport in Indonesia te zien was , de mannen stonden met een duivin te wuiven en te springen in een vak op een grasland en op ruim een kilometer werd de doffer gelost die dan als een roofvogel uit de lucht knalde en op de handen met duivin van de melker viel, ik zat met open mond te kijken , wat een training en dressuur, maar ik moet er niet aan denken dat deze doffers op een wedvlucht worden ingekorfd en ze op de losplaats gaan staan springen en …. dit zou einde duivensport betekenen.

Maar we rommelen hier gewoon door uitgaande dat kwaliteit voor kwantiteit gaat en eerlijkheid voor oneerlijkheid.

Tot volgende week.

Kees Commijs de postduivencoach.


Het wel en wee rond ons duivenkot 17-5

12047139_1038304429537485_2812925679730140940_n[1]Wat een week, bevroren waterleidingen en nog meer vorst ellende maar .. de dooi is ingetreden, dus zal het nu wel gaan beteren en kunnen komende week de Vitesse/midfondduiven ook weer dagelijks naar buiten. Vorige week (19) werd er gekoppeld en vanavond zat al meer dan de helft op eieren . Dus dat gaat voorspoedig. Ook bij de kweekduiven gaat alles zijn gangetje en een koppel heeft al voor de derde keer gelegd omdat ze na drie dagen van ronde twee afliepen omdat in de nacht de eieren om een of andere reden uit de schotel waren gerold , vermoedelijk door het jong gedaan wat nog in de schotel lag.

De NPO heeft een uitnodiging rond gestuurd voor een bijeenkomst in Ede om uit te leggen aan de leden wat hun toekomst plannen zijn, ben benieuwd wat de opkomst wordt maar een feit is dat de NPO die wilt vernieuwen schijnbaar niet kan meedenken.

De duivensport vergrijst dus oudere melkers (incl ik) gaan in de avond niet meer rijden als het niet echt nodig is en voor sommige in het land is Ede toch nog anderhalf uur rijden dus wordt het nachtwerk. Maar stel dat iedereen wel zou gaan hoe groot moest dan de ontvangstlocatie zijn.

Zelf de plannen al luchtig doorgelezen en kwamen bij mij over als een projekt van een jonge boerenknecht die wil laten zien hoe je met grote plakken hooi op zijn vork snel een wagen vol probeert te laden maar snel uitgeput raakt. Dus met kleine plakjes op zijn vork had het iets langer geduurd maar had hij het wel volgehouden.

Tevens had het bestuur beter het land in kunnen gaan om op vereniging locaties in de afdelingen tekst en uitleg over hun plannen te geven, kleiner en in kameraadschappelijke sfeer , dan bereik je de mensen en je doelen die je je hebt gesteld beter.

Vanmiddag zelf nog naar een bonnenverkoop geweest bij pv de Uilver in Mookhoek, leuke hokken show maar klein en maar weinig liefhebbers die hadden mee gedaan maar eind januari is feitelijk al aan de late kant, maar met veel fondspelers lukt het nog wel. Ook is het een klein clubje maar het weet zich prima te behelpen en de sfeer was fantastisch. Ik ging weg met de twee bonnen die ik vooraf thuis al in mijn hoofd had dus kunt u stellen dat ik tevreden was met de bon van W . Nederpelt uit Klaaswaal en M.Beers uit Zevenbergsehoek beide liefhebbers van de grote fond. Ik ben benieuwd hoe ook deze fase weer gaat uitpakken.

Ik ga zeggen tot volgende week.

Kees Commijs  alias Postduivencoach.PIGEONSUPPORT.COM

DUIVENTRANSPORT

IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

http://www.duivenvlucht.nl/images/banners/Duivenbakken.jpg

Comb. Poelman - Erica

Redstar Breedingstation

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Weer

In het noordoosten van het land heeft het voorbije week flink geregend met water overlast. Hier is weinig gevallen , voor ...

Ad de Jong

FONTENAY SUR EURE 447 Km

Wederom een pittig vluchtje en..., NEE zeker niet tevreden! De duiven krijgen het niet cadeau dat is wel duidelijk. De ...

Evelien's Journaal

Zoals wel vaker in mei

De maand mei, wat gebeurd dan zoal? Ten eerste een Eurovisie Songfestival waar de media vol van zijn, maar waar een ...

John Logemann

COLUMNS

Albert Lensen - Ruinen / De gewone ...

In de serie columns/minireportages over de gewone liefhebber deze keer een liefhebber in de picture die zichzelf de ...

Nico van Veen

Zoals wel vaker in mei

De maand mei, wat gebeurd dan zoal? Ten eerste een Eurovisie Songfestival waar de media vol van zijn, maar waar een ...

John Logemann

Opschakelen naar de fond

Het was minder afgelopen zaterdag. Prachtig weer, noord-oostenwind, wat kan je gebeuren als duivenmelker? Nou, ...

John Logemann