Over welgeteld een kleine 7 weken zijn we al weer aan het einde van 2017. Abnormaal gewoon zo snel het dit jaar gegaan is, d.w.z. voor mijn gevoel dan...? De weken vliegen zo rap voorbij dat je er bijna geen erg in hebt dat de week weer voorbij is. Het zal wel met de leeftijd te maken hebben denk ik... Haha. In mijn vorige journaal schreef ik dat we druk bezig waren bij moeder Dijk om daar de vroegere duivenhokken af te breken en de buitenboel netjes te maken.. Dat 'we' zijn dan in dit geval WIM DIJK, de broer van wijlen THEO. Verder hielpen mee onze eigen buurman PIET en de broers MIKE (stratenmaker) en GERO... Zo moest o.a. een nieuwe schutting worden geplaatst en nieuwe terras bestrating. Nou ik kan zeggen dat dit een behoorlijke kluif is geworden en zijn blij dat de klus erop zit. Moeder NEL zit er weer netjes bij...

Klussen bij moeder NEL 1

foto: v.l.n.r. Piet, Wim, Gero en Mike bij moeder NEL aan het werk...

De duiven zijn via PITTS (BE) geveild en brachten gelukkig ook nog een leuk centje op. We zijn nog bezig met het verwerken van het verlies van THEO en beginnen stap voor stap de draad weer op te pakken. Het moet gewoon maar gemakkelijk is het bepaalt niet.

GOLDEN 10.
Ondertussen is de door het Sportblad 'DE DUIF' georganiseerde manifestatie 'GOLDEN 10' ook achter de rug waar als vanouds weer ongekende, zeg maar bizarre bedragen voor de aangeboden duiven werden betaalt...!! Ik heb dan zelfs zoiets van: "Dit is Waanzin ten Top"... Natuurlijk fijn voor de deelnemende 'melkers van naam' en evenzo voor de organisatoren want ook daar moet de schoorsteen roken, toch? Er blijkt een record gebroken te zijn wat opbrengsten betreft en was het, zo wij hoorden een happening waar ieder die maar iets in het internationale duivenwereldje betekent persoonlijk bij aanwezig was of zich liet vertegenwoordigen door hun afgevaardigden.

Prijsuitreiking Afd.5 2017

Prijsuitreiking 2017 Afd. 5 in Zevenhuizen met o.a. Gero geheel rechts ...

Afdeling 5.
Afgelopen zaterdag zijn we in ZEVENHUIZEN (ten n.o van Rotterdam) geweest bij de prijsuitreiking van Afdeling 5. Het was er druk, zeg maar 'volle bak' en nog gezellig ook... COR ROMEIN, van de Rotterdamse Comb. ROMEIN/KLEIN kwam samen met zijn echtgenote bij ons aan tafel zitten. COR is een boom van een vent, maar een superaardige vent en zijn vrouw eveneens een gezellig type. Een ieder weet wat deze mensen gevlogen hebben en nog spelen en behoren tot 'de betere' in Afd. 5 Wie er ook bij ons zaten waren COR en YVONNE KLEIJN uit MIDDELHARNIS van de gelijknamige combinatie... Kortom, we waren in bijzonder goed gezelschap en hadden een gezellige tafel en dan kan een middag niet lang genoeg duren... Het eten was ook perfect verzorgt evenals de omlijsting wat de prijsuitreiking betreft. Een meer dan geslaagde dag!!

Zie voor fotoreportage op: www.afdeling5.nl

DVD.
Ook leuk is om te vermelden dat we nog steeds mailtjes ontvangen n.a.v. de recentelijk uitgebrachte KOERIER dvd met daarop o.a. de reportage van onze Nat. overwinning op AGEN ZLU bij de oude duiven en Internationaal de snelste duif van het gehele concours. En bijna dagelijks ontvangen we nog felicitaties... Leuke ervaring is ook dat er steeds mensen op je af komen om even de hand te schudden. Zo ook bijvoorbeeld GEERLINGS/van DUIN uit Noordwijkerhout... Zij spelen al vele jaren in ware kampioensstijl en jaarlijks goed voor spektakelwerk, op Nat. en Int. vlak. Vermeldenswaard is dat de moeder van onze winnende doffer 'THEO' al enig tijd bij voornoemde combinatie op het hok vertoeft. We hebben afgesproken binnenkort nader contact te leggen om tot een afspraak te komen.

Gero heeft ook nog een leuk gesprek met RIK ROS uit LEKKERKERK. Fijn om te horen is dat best veel liefhebbers Evelien's Journaal lezen... En daar doe ik het tenslotte voor.

DUIVEN.
Verder is hier niet veel te vertellen. De duiven zijn klaar met de rui en zien er gewoon TOP uit. Langzaamaan kunnen we voorbereidingen gaan treffen om te kunnen beginnen aan de kweek voor 2018.

Graag weer tot een volgende keer...

Groetjes, EvelienIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor