Jeetje nog aan toe, wat een nattigheid is er gevallen. Het was twijfelachtig of ze zaterdag wel of niet zouden lossen. Zelf dachten we dat er geen veer zou losgaan mits in alle vroegte. Niets was minder waar want de duiven werden in vrijheid gesteld met goed weer op de losplaats, maar hoe dichter de duiven richting Nederlandse grens kwamen hoe slechter de duiven het voor hun kiezen kregen. Het werd regen, regen en nog eens regen... Bij wie het niet regende mag van geluk spreken. Ik kan zeggen dat wij bijna van de achterplaats zijn weggespoeld. Wat een nattigheid en daar moesten onze duiven dan doorheen zien te komen... Pfff. Aan het eind van de dag was ik het dan ook spuug- en spuugzat!

JONGEN MORLINCOURT/NOYON.
Toen de jonge duiven thuis kwamen leek het wel of ze zo uit een emmer water kwamen. De duiven stonden min of meer wezenloos om zich heen te kijken en uit te druppelen. Niet echt vreemd want ze waren werkelijk ongelogen ZEIK, ZEIK en ZEIKNAT... De duiven kwamen trouwens uit alle richtingen terug..., nou wanneer dat het geval is weten wij weer genoeg..., het is KLOTE... Natuurlijk is het zo dat je ze, regen of mooi weer, wel moet hebben. Bij ons dus niet, ze waren te laat. Helaas! We spelen in de vereniging de prijzen 16-17-29-30-31-32-33 etc. Van de 55 die we hadden meegegeven hebben er 19 prijs van. Niet echt wat we wilden maar ja het is gewoon niet anders. Volgende week maar weer beter zullen we maar denken.

WINNAAR.
Winnaar op voornoemde vlucht is AART GROENENDIJK.
Van Harte proficiat voor AART en SEBASTIAAN!

OUDEN MORLINCOURT/NOYON.
Wij hadden op genoemde vlucht 1 duif mee en wel een duivin, Zij behaalt de 7e prijs in de vereniging tegen 95 duiven. Een bijzonder laag aantal dat wel. Het is niet anders en is een tendens die we steeds vaker zien.

WINNAAR OUDEN.
TEAM COMB. ELKHUIZEN.
Ook jullie allemaal Van Harte Proficiat!

BERGERAC.
Wij hebben op deze vlucht eveneens ingekorfd en wel met 3 stuks waarvan 2 jaarling duivinnen en 1 overjarige doffer. Gero was er op zondagmorgen om 5 uur (!) zijn bed voor uitgegaan. Alsof hij een voorgevoel had...? Om precies 6.21 uur klokt hij onze 1e getekende die de week ervoor nog was mee geweest op CHATEAUROUX (600 Km) en in de vereniging toen met prijs 6 aan de haal ging. Nu op BERGERAC (838 Km) heeft ze de 4e prijs in de vereniging. In samenspel Drechtsteden met 360 d. in concours behaalt ze de 12e prijs en in Afd. 5 Z-H met 2.930 d. zal dat prijs 76 zijn en in het Nationale concours Sector 2 tegen 4090 d. behaalt ze waarschijnlijk om en nabij de 100e prijs. Is dat leuk of niet? De andere jaarling duivin viel net na het sluiten van het concours op de klep. De oude doffer liet het helaas afweten maar is overigens ook kort daarna teruggekeerd op zijn hok...

Groeten uit Alblasserdam

Deze afbeelding spreekt voor zich...

JOOP.
We kregen verder vervelend nieuws te horen over JOOP GOVEARTS een lid van onze vereniging. Hij is getroffen door een behoorlijk zware herseninfarct en zal moeten gaan aansterken in een verzorgingshuis.
"Heel veel sterkte JOOP..., we denken aan je".

THEO.
We hebben al even niet vermeld hoe het met vader THEO gaat. Afgelopen week hebben wij te horen gekregen dat zijn leven slechts nog enkele weken (?) zal gaan duren. THEO is uitbehandeld en de kanker is in alle hevigheid teruggekomen en zelfs veel erger geworden... De behandelende specialisten kunnen er geen tijdsbestek aan hangen, maar de boodschap was "dat het hard zou kunnen gaan".
THEO zelf zegt nog wel een jaar mee te gaan... Wij hopen dat met hem. Gelukkig blijft hij positief en daar zijn we blij mee maar we zien hem anderzijds wel hollend achteruit gaan... Het is triest hoe een man die zijn leven lang hard gewerkt heeft nu voor dood te moeten zien liggen in een bed..., echt vreselijk. We weten allemaal dat Onze Lieve Heer daar niet naar vraagt. Er wacht ons wederom een zware tijd. Eigenlijk is het nog niet anders geweest maar..., we houden vol!

DUTCH GOLDEN CLASSIC.
Het is ons weer gelukt om een aardig geldprijsje in de wacht te slepen bij de "GOUDEN RINGEN RACE". De J.D. vlucht vanuit MORLINCOURT fungeerde als grote finalevlucht en daarbij behalen wij, samen met de kweker van de duif KEES BOSUA, de 5e plaats! Daarnaast behaalde A.M. van de RHEE uit Alblasserdam met een duif van ons hok eveneens een leuk bedrag op plaats 14. Al met al een zeer prettige bijkomstigheid, toch?

Klik HIER om de MEGA hoge prijzenpot van DUTCH GOLDEN CLASSIC 2017 te bekijken...!

Zet hem weer op allemaal en nog een fijne zondag en graag tot volgende week.

Groetjes, EvelienIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Geluk

Met geluk vaart niemand wel zeggen ze wel eens. En laat ik deze week eens geluk hebben door de eerste in de club te ...

Ad de Jong

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Duiven gedesoriënteerd...?

Ja dat is denk ik wel het goede woord. De duiven deden bij terugkomst vreemd er klopte geen sodemieter van... Het was op ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Nogmaals Conditioneren

‘Hoe komt het dat jouw jongen zo goed binnenkomen en waarom toon je weduwnaars nooit hun duivin?’ vroeg ...

Ad Schaerlaeckens

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Schatbewaarders / Ben Hendriks - ...

Er zijn een aantal duivenrassen die zeer tot de verbeelding spreken. Een daarvan is het ras van Wanroy. Dit ras werd door ...

Nico van Veen