Met deze zin vat sociaalpsycholoog Karl Weick(1979) zijn procesmodel van organiseren samen. Maar wat bedoeld deze man nou eigenlijk. Het gaat er om dat je een beeld van iemand vormt doordat wat je ziet, hoort en observeert. Men spreekt zich dus uit over wat men denkt te zien en observeert. Je weet wat je denkt en gaat daardoor zien wat je zegt, doordat je een beeld gevormd hebt. Nu is dit echt iets typisch menselijks en kan ik er ook erg om lachen als ik zoiets lees. Een psycholoog die een geweldige omschrijving maakt van een tussenstap in de hersenen die uiteindelijk vanzelf gaat, maar als je de zin leest wordt je pas bewust van je eigen denken. Nu zult u wel denken, waar wil hij toch heen met dit wazige verhaal. Ik wil u graag vertellen dat je als schrijver van stukjes dit proces kan beïnvloeden. Je kan heel negatief schrijven en mensen zullen denken dat je een pessimist bent, ik kan heel positief schrijven en mensen denken dat je altijd blij opstaat iedere morgen.

Kortom ik kan u manipuleren. Ik kan de boel opstoken en er voor zorgen dat mensen op een bepaalde manier gaan denken over een persoon. Schrijven is een machtig middel en veel van mijn medebloggers vergeten dat wel eens. Ze roepen maar wat en beledigen hele volksstammen, zonder enige vorm van medeleven. Het mooie van schrijven is dat u zelf kunt oordelen over mijn stukje en niet over hoe ik er uit zie of wat voor kleren ik aan heb. Als we namelijk iemand tegen komen hebbenwe direct een mening klaar over degene. Het is een sloeber of moet je hem eens zien met zijn oude schoenen, die zal het wel niet breed hebben.

Daar zit hij alweer onderuit gezakt, wat een luilak. Allemaal oordelen op basis van een momentopname. Denk je nou echt dat je dan het hele levensverhaal van iemand kan ontrafelen en daardoor maar het recht hebt om iemand een sticker op te plakken? Schei nou toch uit! Het zijn vaak de minder bedeelde mensen qua hersenpan die zo oordelend zijn en ergens is het zielig, maar het is helaas een waarheid als een koe.

In de duivenwereld is het wat dat betreft heel anders. Daar heb je geen bloggende schalie doffer of een duivin die teveel op de bank zit of haar nestbak niet goed heeft gestofzogen. Daar wordt gewoon op de man gespeeld en hebben de sterksten de mooiste nestbakken en de meest welwillende duivinnen de mooiste doffers. Een bijzondere gemeenschap waar iedereen zijn plekje weet te vinden. Doffers die wat minder sterk zijn vinden ook wel een bak ergens onderin en vaak zijn het ook nog de wat slimmere doffers die een bakje in een rustig hoekje uitzoeken zodat ze niet constant hoeven te vechten.

De duivinnen er bij en de gelukkige gezinnetjes worden weer gevormd. Het is toch weer de tijd waar we in zitten. Ik vind het een prachtig gezicht al die tevreden duiven bij elkaar met hun eitjes en later de jongen, fantastisch. Wat wordt er goed voor het kroost gezorgd. Noem mij een dromer of een romanticus maar ik kan er van genieten. Laat die andere mensen maar lekker negatief zijn en afgeven op alles wat beweegt, ik blijf de positivo die ik wil zijn op papier en in mijn dagelijks leven sta ik echt niet elke dag vrolijk op hoor. Maar ik zie wel altijd licht aan het einde van de tunnel en dat zouden meer mensen moeten doen.

Goedenavond.

Klaas BuwaldaPIGEONSUPPORT.COM

IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

Comb. Poelman - Erica

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Wat is waarde

Deze week las ik dat Dhr. Daniel Bucaciuc uit Dilbeek (B) zijn topduif heeft verkocht voor een record bedrag. Schrik niet ...

Ad de Jong

Treurig

Voorbije week was op dinsdag de Belgian Master. De duiven hadden 6 trainingen en 4 asduif vluchten gehad dus je zou ...

Ad de Jong

Klein en toch GROOT

Nederland is maar een klein landje op de wereld bol maar wat hebben we veel kampioenen in alle soorten sport.  Pas ...

Ad de Jong

COLUMNS

Karel Meulemans, Arendonk / Grote namen ...

Na 4 jaar eindelijk weer een column over het onderwerp grote namen in de duivensport. De eerste schreef ik over/met ...

Nico van Veen

In gesprek met Johan Donckers

Het was in 2009 dat ik de naam Johan Donckers voor het eerst hoorde. Het was kort na Gueret, de nationale vlucht ...

Ad Schaerlaeckens

Hans de Zwart - Steenwijk / Beroemde ...

Dit is inmiddels de 4e column in deze serie over beroemde koppels die een grote stempel hebben gedrukt op vele hokken in ...

Nico van Veen