U kent hem wel die inspecteur de Cock met CK maar dit is gewoon ,,de Kok,,. Maar is het wel gewoon ,,de Kok ? Zeker te weten van niet maar ik hoop dat u daar tijdens het lezen van deze column ook achter komt. Zelf had ik al op de lijsten gezien op de avond dat we Nanteuil gevlogen hadden met de duiven dat Marco en Bernardina een hele vroege en zelfs de eerste hadden in rayon West van afdeling 5 en dat is geen kattepis zoals een Rotterdammer dat noemt. Leuk was dat ik van een duivenvriend van deze combinatie een email kreeg met het verzoek of ik er wat aandacht aan wilde schenken want dat zouden ze volgens hem wel leuk vinden. Poeff  daar word dan wat gevraagd aan een Rotterdammert van de rechtermaasoever en Spartafan om maar even een bezoek te brengen op Rotterdam zuid onder de rook van het Feyenoord stadion Pfff , maar ik zei ,,dat komt voor elkaar,,. Zondagochtend even een afspraak gemaakt ( daar Marco nog een uitsterfend ras is als werkende duivenmelker) en met mijn trouwe fotograafse Ienepien op pad , bruggetje over , wijkkie in en ja hoor gevonden , de tweebostraat.

Vele schotels links en rechts aan de muren en op het dak en geen schotels om van te eten maar voor de sateliet ontvangst.Dus heeel veel nieuwkomers als mede bewoners in de straat net als hier in mijn wijkkie. Even aanbellen en Marco trok open en gingen we gezellig lekker zitten melken aan de keukentafel en al snel bleek dat we toch wel wederzijdse kennissen hadden en vele raakvlakken. de duiven worden overdags verzorgd door Bernardina en ik mag denkelijk wel van haar aangeven dat dit zeer fanatiek gebeurd , vaak het hok in en telkens wordt er geschrapt, alles precies op tijd en daar wordt zeker niet vanaf geweken. Alle duiven kent ze en haar hoofd en schouders zijn voor sommige duiven belangrijk als zitplaats. Kortom een duivenmelkster pursang maar niet van huis uit. marco is wel bij zijn opa in het duivenhok geboren maar Bernardina is pas later zich met de duiven gaan bemoeien maar toen klikte het ook meteen. maar even toe the point,

Maro 49 jaar en Bernardina 38 + bezitten 13 meter duivenhok die lekker diep zijn bvoorzien van een aardleiding rondom, niets is hier aan toeval overgelaten en diverse hok-kwaliteit deskundigen ,water en aardstralen kabouters zijn hier wezen testen. Op het hok zitten 13 koppels voor de kweek, 32 vliegkoppels en ongeveer 65 jonge duiven dus een midden grote duiven combinatie.Gespeeld wordt in de duivenclub 1652 (lol) en op de wedvlucht van Nanteuil(330,939 km) was hun NL 11-1715707 een vet blauw witpen duivinneke hun eerste en zowel in de LMO,Samenspel Groot Rotterdam en Rayon west van de afd 5 tegen 3686 duiven. Ze was gelost in Nanteuil om 12.00 uur en arriveerde in haar thuishaven om 16.18.16 uurmet een snelheid van 1281.306 mpm. de duivin heeft het zuivere van Loon bloed door haar aderen stromen. uit de 088 een v Loon via C.Pak X Jv/d Ven X de 559 v Loon, één uit een duif van Aad v Berkel (duivenvriend) x Aad v Berkel. het hele hok is opgebouwd met v Loon duiven met als bassis duiven die al werder aangeschaft in 1979 bij J v/d Ven in Oss.

Voor zijn voer wil Marco best een eindje rijden namelijk naar Ronny van Tilburg in Zondereigen, hij mengt het zelf 3 delen VTB sport x1 deel super dieet en af en toe wat super power weduwschap. ook de pinda’s komen bij v Tilburg vandaan en tevens het biergist wat de duiven elke dinsdag krijgen. Ook krijgen de duiven power play.

De dierearts die wordt geraadpleegd is drs de Weert maar alleen indien de boel niet vertrouwd wordt en dat is al lang geleden, gespeeld wordt op totaal weduwschap en de jongen op het schabbetje. Getraind wordt er op vaste tijden en zonder vlag , duiven trainen uit zichzelf meestal al ruim een uur. Er wordt minimaal met de duiven gereden ,hooguit 2 x. Wel worden alle duiven verduisterd en nu vanaf 5.00 tot 23.00 uur bijgelicht. Grootste verandering in de duivensport wordt hier als nieuw in de duivensport de afgunst en commercie ervaren. De duiven krijgen hier altijd het hele jaar door dezelfde mengeling. Grootste prestatie , dit is al de twede keer een eerste in groot verband al heeft deze lijn in hun hok al voor vele kopprijzen gezorgd o.a de 400 en moeder en zus daarvan ook. Marco en Bernardina waren ook goed bevriend met de topper P.Fes uit Ridderkerk en wisselde geregelt duiven uit die bij beide ook goede resultaten gaven, iets wat altijd prettig is.

Marco is voor sanering in de duivensport want zoals het nu gaat kan het niet doorgaan dus ziet hij graag dat de verenigingen in de LMO ,Rotterdam binnenkort samen gaan meet wel met respekt voor de oudere duivenmelkers die hun sport moeten kunnen blijven behouden. En zoals bij die putje schepper uit de Oranjeboomstraat in ,,Toen was geluk heel gewoon,, Marco zijn radaren draaien.

Vanaf de keukentafel gingen we het hok in en alles verrastte mij, geweldige duiven, echte toppers met een geweldige conditie erop. Goed gebouwd en gespierd, mooie levendige ogen en veel ventilatie in de buitenste pennen. Sterke ruggen bij de meeste en soms iets zwakkere. Snel gezegd ik was hier bij een van de betere hokken die ik de laatste tijd bezocht heb en wat nog zekerder was ik was bij liefhebbers waar er veel te weinig van zijn in de duivensport.

Bernardina en Marco jullie zijn echte gelukvogels met zo’n accomondatie en hok met perfecte vogels, ik wens jullie veel geluk de komende jaren en maak een diepe buiging.

Kees Commijs sr

Postduivencoach.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

Schatbewaarders (Stichelbaut) / Frans ...

In deze serie over liefhebbers die hun best doen om een beroemde postduivenstam in stand te houden, staat deze keer ...

Nico van Veen

Luc Vervoort - Ad Schaerlaeckens -

  'Zegt de naam Luc Vervoort je iets', vroeg een zeer bekende Nederlandse topspeler. 'Helemaal ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor