Vreemd eigenlijk, er zijn er bij die die lezen nooit mijn verhaaltje, maar weten precies wat en wanneer ik iets geschreven heb. Maar lezen, nee echt niet hoor. Daarom dan ook dat ik mijn gebrabbel soms vergelijk met het toenmalige soft-erotische tv-programma "De PinUp Club". Kent U het nog met zoal Wendy van Wanten met haar zalige ..... Niemand keek er naar maar iedereen sprak er over. Maar er zijn er ook die je mailen als je wat later dan gewoon je verhaaltje er op zet met of er nog iets kom. En er zijn er, ik maakte het gisteren nog mee, die vragen je gewoon, "Kan je voortaan niet zo rond een uur of acht je verhaal er op zetten want dat komt voor ons het beste uit". Maar goed, laten, ze bedoelen het allemaal goed.

Maar al met al zijn we alweer aangekomen in de maand maart. De maand dat de wedvluchten gaan beginnen, de maand dat het voorjaar begint, de maand dat de klok zal worden verzet, de maand dat ik jarig ben en zo zullen er nog velen regels vol getikt kunnen worden van de maand dat ....... De tuin is hieral in orde gemaakt en zeker een vrijdag- en zaterdagmiddag was het zalig wat het weer betreft. Flesje bier, sigaartje erbij en duifjes los. Ja, wat kan je dan genieten !!!

Het voetbal.
Gisteren was het wel weer voetballen geblazen voor onze mannen. Na eerst wat aftasten gaf zoonlief een schitterende assist van waaruit de 1-0 kwam. Een minuut of vijf later gaf hij weer vanaf linksvoor een schitterende voorzet waaruit de 2-0 op de teller kwam. Na weer wat heen en weer ballen bleek al snel dat de scheidsrechter een echte thuisfluiter was. Tim had het wel gezien en iets voor de rust ramde hij dan ook maar de 3-0 zelf in het net. De tweede helft was er een andere scheids en eerlijk is eerlijk, ik wist niet dat er zulke klootzakken bestonden. Echt, sorry hoor, wat een eikel eerste klas en als ik zelf gespeeld had had ik denk ik met rood het veld moeten verlaten, maar hij had een schat aan woorden rijker geweest. Ik weet, het is niet goed, maar echt, sommige vragen er mijn inziens gewoon om. Maar, het blijft fout. Gelukkig trokken onze jongens, ondanks wat naar de kant staan met gebaren van "is ie vent gek of zo" zich er weinig van aan en na de 4-0, kwam de 5-0 en iets voor tijd kwam daar ook de 6-0 nog bij. En als je dan alles tegen heb wat je tegen kan hebben met een scheids die ik het liefs het fluitje in ze kont had gestopt en dan toch met 6-0 winnen, ja, zalig !!!

Het werk, druk, druk, druk.

Op het werk is het druk en sommige werkzaamheden kunnen qua overlast en vergunningen niet op de dag (maandag/vrijdag) uitgevoerd worden. Daarom is het mijn taak om zowel de voortgang als de veiligheid te waarborgen en voorlopig zowel de middag- als nachtdienst in zal gaan. Aanstaande maandag starten we hiermee en dit zal op zijn minst een week of twee in beslag gaan nemen.

Afgelopen week.
Er is gekoppeld. Afgelopen dinsdag werden de geslachten bij elkaar gezet. In de middag uit de zaak vandaan de duiven nog gevoerd en alles nog even lekker laten zitten. Zodoende konden ze nog lekker op hun gemak drinken voordat het feest echt zou gaan beginnen. Als ik de doffers begin op te sluiten hebben de enkele aanwezige oudere doffers het gelijk al in de gaten. In een hoekje van hun broedbak zakken ze door de pootjes en beginnen ze gelijk te roepen. Echt, als liefhebber een zalig geluid !!!

Als dan ook stuk voor stuk de duivinnen bij hun partners worden gezet is het gelijk een feest van jewelste. Als alles zit opgesloten, lichten uit en maar hopen dat alles goed verloopt. Gelijk na het eten verontschuldig ik me even en ga in het donker toch nog even het hok in. Gewoon om toch stiekum te kijken en te luisteren of er geen gekke dingen zoals een slachtpartij gaande is. Nee, alles hoor en zie ik rustig kroelend in een hoekje van de bakken zitten. Eén koppel jaarlingen wil niet echt en deze mochten dan ook de avond daarna lekker vrij op het hok verblijven. Al vrijsnel lagen ook hun te kroelen in een hoekje van het hok. Gelukkig, de gehele koppeling is meer dan goed verlopen. Geen knokpartijen en ook met het loslaten / openzetten van de bakken verliep alles meer dan voorspoedig. Woensdag stonden de bakken al om en om los en dit blijf ik ook enkele dagen, de dagen dat ik verlof heb zo doen. Persoonlijk vindt ik het altijd al een goed teken als de koppeling gewoon goed verloop. Op vrijdag had ik alles los kunnen hebben en had ik ook geregeld los als ik zelf erbij was.

Ook nog een algehele controle.
Ondanks dat het niet eens zo gek lang geleden was is er ook nog even naar de man met de witte jas gereden. Gewoon, het geeft mij toch een nog fijner gevoel als je gewoon weet dat alles ook daadwerkelijk goed is. En wat ik al wist, of stiekum hoopte, alles was gewoon in orde. Kreeg zelfs nog van enkele duiven die ik bij me had meer dan complimenten over de kwaliteit. En eerlijk is eerlijk, altijd fijn om te vernemen.

Geen beurs.
Mede doordat er gekoppeld is was er dit jaar geen beurs bezoek voor mijn persoontje. Ook mijn vaste maatje waar ik de laatste jaren mee naar de beurs ging kon helaas deze keer niet zodoende was het voor mij dan ook gemakkelijker om ook eens een keertje over te slaan. Ja, het is of of, maar niet en en !!!

Zo, dit was weer een wekelijks ....verhaaltje vanuit het Zuid-Hollandse Poortugaal.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten !!!

Tot de volgende kijk op ....
 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal... - Evelien's journaal -

Naar het schijnt missen veel van mijn trouwe lezers mijn geouwehoer. Ik heb talloze berichtjes gekregen waarom het ...

Evelien's Journaal

Succesvol - John Logemann -

Het seizoen 2020 zit er bijna op, we spelen de jongen nog even door, de nationale jonge duiven klassieker moet nog ...

John Logemann

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Update 19 september - Ad Schaerlaeckens ...

Marco Toering Deventer haalde hier verleden jaar enkele eitjes. En, zo kan je lezen in het Spoor, dat gaf de ...

Ad Schaerlaeckens

Egbert Pleijter - Doornspijk / ...

  Vorig jaar schreef ik mijn eerste column over postduivenvervoer. In deze column stond Henk Slot centraal, ...

Nico van Veen

Update 6 september - Ad Schaerleackens -

In de provincie Antwerpen krijgen de duivenliefhebbers het de laatste 2 weken wel voor de kiezen. Na een dramatisch ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor