Als eerste wil ik deze week beginnen om een ieder die een mailtje of een sms'je stuurde aangaande om mij beterschap te wensen te bedanken. Ja, altijd fijn te vernemen zulke berichten als je jezelf zo gammel voelt. Maar goed, op woensdag ben ik toch nog maar even naar de huisarts gegaan aangaande het wel heel smerig hoesten wat maar aanbleef. Een infectie aan de luchtwegen was het geval en we zouden een kuurtje krijgen. En gelukkig, het gaat nu allemaal wel weer ondanks dat we bij elkaar toch enkele weken verder zijn !!! Het kuurtje is woensdag afgelopen maar toch gaan we het morgen maar weer proberen !!!

Het voetbal.

Na twee weken achter elkaar flink op de klote hebben gekregen door eigen schuld was het gisteren weer voetbal wat we te zien kregen. Al vrijsnel kwamen ze met 1-0 voor door een eigen doelpunt van de tegenpartij. Iets daarna was het zoonlief die de 2-0 met een vol op de slof bal in de bovenhoek deed kletsen. Ook was hij de man die twee doelpunten deed voorbereiden. Het einde werd nog spannend want onze doelman was er de tweede helft niet echt bij en gelukkig floot de man met de fluit af bij een eindstand van 5-4. Maar goed, de overwinning was binnen !!! 

De beurs.
Gisteren met zoon Tim en vriend Patrick naar de beurs geweest. Na het voetballen natuurlijk...... Was weer gezellig, even kletsen links, maar ook even een babbeltje rechts. De nodige bekende gezien, ja, was weer gezellig. Volgens mij was de opkomst zeer beperkt, maar dit kan natuurlijk ook maar een moment opnamen geweest zijn.

Martin van Zon.
Op de beurs ook nog even gesproken met voor mij een oud bekende, Martin van Zon. Ik gaf hem nog de complimenten over zijn schrijfwerk en Martin gaf me aan vele complimenten gekregen te hebben. Gelukkig, na dit artikel gaat en blijft Martin schrijven. Wat gaat komen van zijn hand zal zeer intressant zijn voor ons liefhebbers. Medicatie zal het onderwerp zijn en al pratend komen we op meneer X die, nee, ik ga er niet over schrijven ook, dat laat ik aan Martin en oordelen hierover mag U naderhand zelf doen !!!  

Je zou geregeld eens moeten kijken.
Ja, tegenwoordig zit geloof ik een heel groot gedeelte van ons liefhebbers wel op internet. De ene na de andere site komt of kwam uit de lucht vallen. Nu heb ik een groot gedeelte van deze sites als voor waar aangenomen terwijl er ook diverse sites zijn waar ik van denk van ...... Maar als je nu gewoon geregeld eens een kijkje neem op de site van www.komkom.be dan kan je hoop andere sites gewoon overslaan gezien dat hun de informatie hier ook weghalen of gewoon overzetten. En trouwens, hou je van wat sensatie op welk gebieddan ook van de sport, ja, dan moet je helemaal geregeld hier kijken. Er staan diverse zaken geregeld te lezen dat je denkt van, "Ben ik nu blij dat ik duivenliefhebber ben". En eerlijk is eerlijk, in de gehele maatschappij zijn er meelopoers genoeg, "Pietje zegt dit, dus Klaasje zegt het ook maar want wat zal anders Pietje over Klaasje schrijven of zeggen. Nee, stel je voor". Nou, ik hou er van (site komkom, Martin van Zon, ....) als er mensen zijn die gewoon zeggen en denken wat ze willen en of denken.

Afgelopen week las ik zo ook weer een stuk van een groot Belgisch liefhebber. De ene winter verkocht hij totaal om het jaar daarop zoals gebruikelijk als je totaal verkoopt om weer in alle stekrte terug te komen. Natuurlijk is het knap, als je verkoopt en je komt terug. Maar waarom is er verkocht? De troep er uit? De zakken vullen over onze rug? (Nou ja, onze, gelukkig niet over de mijne hoor) Nee, nou was het wel een hok waar ik ook enkele jaren geleden eens ben wezen kijken. Maar van dit soort zaken, en ik heb er al meer over geschreven, nee, ik hou er niet van. Maar goed, over dit hok stond een stukje geschreven over een eerdere verkoop waar een liefhebber een duif had gekocht, duif was naderhand ontsnapt maar nooit bij de betreffende liefhebber teruggekomen. Jammer, hoop centen vervlogen !!! Maar wat geschiede, de liefhebber ging verkopen en er zaten plots nakomelingen in de verkoop van de jaren daarvoor ontsnapte duif. Ja mensen, wees zuinig op vrienden zowel in de privésfeer als binnen de sport. Een vriend, iemand die alles van je weet en toch ..... Gelukkig, ik heb er enkele en van die ene hand waar ik ze op kan tellen heb ik nog vingers over ook. Maar, ik persoonlijk blijf er zuinig op !!!

De duiven op eigenhok.
Op eigenhok gaat en verloopt alles nog steeds meer dan goed hoor. Ja, ben meer dan tevreden en nu maar zo blijven hoop ik dan. De duiven verblijven nog steeds bij elkander, en verders, ja moet ik er eigenlijk verder nog over schrijven !!!

Soms denk ik van......
Ja,inderdaad, soms denk ik echt van laat ze allemaal op z'n Rotterdams gezegd de Pleu.... genieten. Wat ben ik eigenlijk blij dat ik buiten mijn werk en gezin om gewoon de duifjes lekker thuis achter in de tuin heb zitten en me zelf verders met niets of niemand hier in de regio bezig hou. Nee, gewoon lekker anonieme duivensport. Nou ja, anoniem, voor hen die mijn wekelijkse bijdragen hier lezen is het natuurlijk niet anoniem. Nee, hun kunnen wekelijks lezen over hoe en wat. Maar soms, ja heel soms vang ik nog wel eens wat op hoe het er hier in de regio aan toe gaat. Recentelijk had ik het er nog over met mijn buurman, hij gaf mij aan, "Zou de sport enkel hier ziek zijn". Zelf denk ik dat het in vele plaatsen het er net zo aan toe gaat als hier!!! Maar goed, dat zijn mijn gedachten. Ik gaf hem nog gekscherend aan, "Jongen, hou je kop onder het maaiveld, ik heb zelf ook jaren me kop boven het maaiveld gehad en gehouden maar geloof me, ze leggen hem op het hakblok". 

Mijn wekelijkse gebrabbel.
Sommige zullen nu, na het lezen denken van deze zondaagse bijdrage denken van wat is er aan de hand met die Hamstra. Wat haalt hij een zaken aan, wat dit en wat dat. Misschien komt het dat ik afgelopen week eens lekker zo mijn gedachten kon laten gaan over mijn hobby, duivensport. Maar ja, het zijn gewoon zaken die me opvallen en ook mij niet echt bevallen. Daarom schreef ik dit, misschien wat op een andere manier dan verwacht, maar schreef het toch!!!

Weer wat stukjes van mijn hand.
Op TopPigeons staan de laatste twee weken weer enkele stukjes van mijn hand, voor hen die het graag lezen. Zo ben ik bezig met een uit vierdelen bestaand verslag over en van de Vleugelwinnaars bij en binnen de Supercup. Neem een kijkje op de site www.toppigeons.nl en bij reportages staan nu de verslagen van de overwinnaars van Pau en Barcelona.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,
Tot de volgende kijk op ....

Johan Hamstra

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

COLUMNS

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

Wat een mogelijkheden - Ad ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. ...

Ad Schaerlaeckens

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor