Had zelf voorbije woensdag de jongen naar Geertruidenberg 19 km gebracht. Omdat in Gilze om 10.45 uur duiven van Utrecht werden gelost heb ik ze om 11.45 uur los gelaten , in de hoop dat de duiven van Gilze voorbij waren. Toen ik weer thuis was nog geen duif te bekennen. Pas om 13.10 uur kwam een koppel van een 50 stuks uit het noordwesten aan gescheurd. Gelukkig waren deze er weer , daarna is er heel de dag maar één bij gekomen. Er waren er als ik goed heb geteld nog 11 onderweg. Donderdagmorgen zijn er 5 of 6 bij gekomen. Vrijdagmorgen nog twee. Had het er niet op en ben daarom vrijdagmorgen met jonge duiven en mest naar Ko Schoenmakers de duivendokter geweest. Alles was super goed dus wat dat betreft kon ik rustig gaan slapen. Hoorde wel dat van de africhtingen woensdag er s’avonds nog veel duiven onderweg waren. Ook liefhebbers die ze deze week zelf hebben weggebracht hebben veel lege plaatsen in het hok. Ko zei me dat de dierenartsen de oorzaak niet wisten dat zo veel jongen dezelfde dag hun hok niet wisten te vinden.

Ook hokken waar de duiven top gezond zijn hebben er moeite mee. Zit er wat in de lucht … ik weet het niet. Dinsdag hebben we hier de eerste en enige africhting deze zal ik overslaan , ik hoop ze zelf nog een keer weg te kunnen brengen. Zaterdag is de eerste vlucht , of ze dan mee gaan hangt af van hoe ze met zelf africhten deze week naar huis komen. Anders wordt het later inlassen of alles op de natour.

Op eigen hok

De vier overnacht brothers zijn dinsdag op weg gegaan naar Brive wat Periqueux is geworden. Ze zijn mee om ervaring op te doen , als ze maar thuis komen. Nadat ze vrijdagmiddag om 15.00 waren gelost is de eerste zaterdag om 13.06 uur geklokt. Hij had de 5e prijs in de club dus hij heeft goed zijn best gedaan. In de club waren er zaterdag 25 thuis van de 92 duiven. We vliegen 1 : 3 dus nog prijsduiven te weinig. Niemand wilde de klok nog mee nemen na deze zwarte zaterdag. Hopelijk komen er nog veel terug.

Donderdagavond zijn er 10 mee gegaan naar Bourges wat ook is veranderd in Tours 588 km. Deze zijn om 7.00 uur gelost. Deze kwamen in regen terecht. De vrouw was weg geweest en ze kreeg fikse regen en zelfs flinke hagelstenen om d’r oren. Als de duiven daar in komen !!  De eerste kwam hier in de regen aan om 15.26 uur. In de club werd het de 3e  prijs. Het concours staat 1 uur en 11 minuten open. Later klaarde het op en zijn ze op twee na terug. Zondagmorgen voor 6.30 uur was er weer één aanwezig , nog één te gaan.

Vrijdagavond werd er voor de derde keer richting clubgebouw gegaan voor een midfond vlucht van uit Maxence 333 km. Hier zijn er ook 10 mee naar toe gegaan. Deze zijn om 9.15 uur gelost en kwamen ook in de regen terecht. De eerste was er om 13.30 uur en toen werd het wachten. Nu kan ik zelf gelukkig droog zitten in het wachthuisje. De duiven kregen het zwaar te verduren. De midfond duiven kwamen de laatste weken goed en nu mag ik blij zijn dat ze op één na terug zijn. De laatste was zondagmorgen voor 6.30 uur weer aanwezig. De meeste duiven vandaag waren net verzopen katten met rode neuzen. Ze hebben veel regen gehad. Voor duiven en liefhebbers een zwarte zaterdag. Laten we hopen dat de zon snel gaat schijnen. Of er donderdag mee kunnen naar Melun , liever maar weer vrijdag inkorven Maxence of Soissons.

Men zit er weer eens goed naast met de weersvoorspelling. Met al die computers van tegenwoordig kunnen ze het weer nog niet van 12 uur tot de middag voorspellen. Het is natuurlijk ook maar een weersverwachting. Men kan beter een paar boertjes op de vlieglijn bellen hoe het weer is en deze aan het eind van het seizoen een goeie doos sigaren , een fles wijn en een bos bloemen voor moeder de vrouw geven. Goedkoper en misschien wel beter. De site van compuclub is niet bereikbaar , de uitslagen komen later op de blog bij Prestaties 2016.

Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor