De Sint is weer geweest en de Pieten hadden een brief in de bus gedaan met een gedicht. Vanwege de storm hadden ze de kadotjes eerder gebracht en ergens verstopt. Eerst het gedicht voor lezen en toen snel gaan zoeken. Toch wel weer fijn dat het achter de rug is dan kunnen ze misschien weer beter slapen het is altijd een heel erg spannende tijd dit Sinterklaas gebeuren. Als ze lief zijn dit jaar dan komen de Sint en pieten volgend jaar wel weer aan. Maar dat duurt nog weer een klein jaartje.

Kweekboxen

Kreeg een vraag hoe groot is een box. De meeste zijn 1,22 x 0,61 dus de grote van een triplex plaatje wat je bij Gamma of Karwei kan kopen. Ook een vraag over de foto van het koppel in de kweekbox. Heb je ze al op jongen zitten !! Nee , ze komen nu op eieren , dit was nog een foto van vorig jaar. Maar voor je het weet zijn de eieren weer uit. Want wat gaat de tijd toch hard , nog enkele weken en dit jaar is weer voorbij.

We zitten nu midden in het verkoop seizoen. Ik weet niet hoeveel verkoop sites er zijn , het zijn er in ieder geval heel veel. Als ik zo bekijk zijn de prijzen die geboden worden heel wat lager dan vorig jaar. Veel liefhebbers verkopen “ totaal “  min ….  Veel liefhebbers die volgend jaar blijven vliegen hebben ze nu waarschijnlijk op eieren zitten. De voorbereiding voor het seizoen 2014 is alweer begonnen. Wel een mooie tijd dat kweken , wel een heel werk om het hok schoon te houden. Zeker als ze net van het nest komen en er een plakkaat neerleggen. Het voordeel is dat als je nu kweekt er wat meer tijd over is om over 2 maanden naar de Olympische spelen te kijken. Tenminste als je van deze sporten hou. Vind zelf de wintersporten wel mooi om naar te kijken ….. op de bank bij de warme kachel. We hadden vroeger voor de boerderij een grote vliet ( wetering ) liggen waar de jeugd graag op ging schaatsen. En Ad ook mee maar ik had gauw last van koude voeten en was altijd als eerste van het ijs. Vroeger met de jeugd eens mee geweest om een stuk op de Linge te schaatsen. Als ik er nog aan denk dan heb ik gelijk weer ijs koude voeten … brrr.  

Op eigen hok

Ze zijn deze week weer in het hok gebleven , zo buiten in de kou is het ook niet zo lekker. Wil de weduwnaars vanaf 15 december een week bij lichten voordat ze worden gekoppeld. Hopelijk is het dan niet te koud anders wacht ik misschien nog even met koppelen. Je weet niet hoe de winter dit jaar weer zal verlopen , ik denk dat we eind dit jaar weleens wintersweer kunnen krijgen. Waarom denk ik dat , zag deze week dat in Amerika een koude golf is en dan krijgen wij daar meestal over een week of drie een staartje van mee. Zaterdag kwamen Mirjam , Moniek en Dennie logeren en hebben opa weer goed  geholpen om de duiven te voeren. Dit doen ze altijd heel graag als ze hier zijn. Mirjam moet op school een spreekbeurt houden. En u mag één keer raden waar het over gaat …. natuurlijk over duiven. Ze had thuis een mail verstuurd naar de NPO of ze wat hadden voor haar spreekbeurt. Ze belde me gelijk op dat ze een heel groot pakket had gekregen van de NPO. Voor alle klasgenoten een kleurplaat en een mooi boekje. Ook voor haar zelf een spellen doos , NPO balpen nog een mooi boekje en een cd tje. Wat was ze er blij mee NPO heel hartelijk dank hiervoor.

Heeft u vragen mijn email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Ad de JongIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Geluk

Met geluk vaart niemand wel zeggen ze wel eens. En laat ik deze week eens geluk hebben door de eerste in de club te ...

Ad de Jong

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Duiven gedesoriënteerd...?

Ja dat is denk ik wel het goede woord. De duiven deden bij terugkomst vreemd er klopte geen sodemieter van... Het was op ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Nogmaals Conditioneren

‘Hoe komt het dat jouw jongen zo goed binnenkomen en waarom toon je weduwnaars nooit hun duivin?’ vroeg ...

Ad Schaerlaeckens

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Schatbewaarders / Ben Hendriks - ...

Er zijn een aantal duivenrassen die zeer tot de verbeelding spreken. Een daarvan is het ras van Wanroy. Dit ras werd door ...

Nico van Veen