We nodigen je graag uit om deel te nemen aan de 11e AS - Golden Pigeon Race in Perea Thessaloniki - Griekenland. Het seizoen van dit jaar omvat vijf officiële races. Vóór de races worden er trainingen van 5 km, 10 km, 20 km, 40 km, 50 km, 70 km en 90 km gegeven. De laatste race (finale) vindt plaats op 27 juli 2019. Deze datum kan alleen worden gewijzigd als de weersomstandigheden het niet mogelijk maken om de race te laten plaatsvinden (continue regenval of hittegolf).  De prijzenpot bedraagt € 60.000 euro.

De lijst met races:

120 km N. PERAMOS
170 km THALASSIA
210 km KOSMIO
290 km SOUFLI
420 km SREDETS (BOURGKAS - BULGARIJE.) gepland op 27 juli - 2019

Liefhebbers, verenigingen of zelfs federaties kunnen deelnemen aan de races. Het aantal duiven dat kan deelnemen is onbeperkt. Elke deelnemer kan zijn eigen duiven een naam geven, zodat deze overeenkomstig in de resultatenlijsten verschijnen. Als een deelnemer meer dan 12 duiven heeft, worden teams van 12 duiven gecreëerd; de teamnamen kunnen door de deelnemer worden aangewezen of automatisch worden aangemaakt (bijv. A, B, C).

Duiven moeten ringen van het huidige jaar dragen (2019). De chipcode van elke ring is op elk moment beschikbaar en wordt ongeveer een week later per e-mail naar de eigenaar verzonden. Tot de halve finale race verschijnen ringchipcodes niet in de resultatenlijsten van training en competitie; in plaats daarvan zal een door ons verstrekte code op het moment van het bezorgen van de duif verschijnen in de bovengenoemde lijsten. Noodzakelijk bij het participatieproces is de duiveneigendomskaart bij aflevering.

Duiven kunnen vanaf 1 maart ( Beurs Houten ) worden aangeleverd. Elke tien dagen wordt de deelnemerslijst gecontroleerd en vervolgens weergegeven op onze site. Als een van de ingezonden duiven verdwaald is of ziek wordt, kan de eigenaar het kosteloos vervangen tot 10 mei.

Duiven die deelnemen aan de races moeten ongeveer 10 dagen vóór de dag van aflevering worden gevaccineerd voor paramyxo, volkomen gezond zijn, een geregistreerd vaccinserienummer hebben en, indien mogelijk, een veterinair certificaat. Duiven voor introductie op het hok moeten opnieuw worden ingeënt en de speciale chipring moet worden geplaatst. Als de duiven niet vóór hun bevalling zijn gevaccineerd, worden ze eerst ingeënt, vervolgens in een speciaal quarantainegebied geplaatst en tenslotte na ongeveer 10 - 15 dagen op het hok.

DEELNAME KOSTEN

De deelnamekosten voor de toegang van duiven in AS - Golden Pigeon Race is 80 € per duif - 5 + 1 (gratis) + 1 extra reserve

TEAM VAN 7 DUIVEN - € 400,-

Transportkosten zijn € 10,- per duif

PRIJZENGELD

De prijzen voor de laatste race zijn gebaseerd op de classificatie van duiven en kunnen in detail in de volgende tabel worden bekeken:

RANK AMOUNT CUP CERTIFICATE
1 15000 € v v
2 8000 € v v
3 4000 € v v
4 2000 € v v
5-10 1000 €   v
11 - 20 800 €   v
21 - 30 500 €   v
31 - 40 200 €   v
41 - 50 100 €   v
51-100 80 €   v

De prijzen voor de azen zijn gebaseerd op de classificatie van duiven in de laatste race en kunnen in detail in de volgende tabel worden bekeken:

RANK AMOUNT CUP CERTIFICATE
1 2000 € v v
2 1500 € v v
3 1000 € v v
4 300 € v v
5 200 € v v

De prijzen voor het AS - Golden Pigeon Race-kampioenschap delen een percentage van het totale bedrag, dat afhankelijk is van de deelname van groepen (optionele deelname kost 100 € extra voor een groep van 3 duiven):

GROUP RANK SHARED AMOUNT CUP CERTIFICATE
1 45% of the amount v v
2 25% of the amount v v
3 15% of the amount v v
4 10% of the amount   v
5 5% of the amount   v
6 - 10 -   v

Voor de 1e duif van elk land Certificaat (alleen voor de laatste race). Berekening van geldprijzen is gebaseerd op 2000 betaalde inzendingen. Als de bovengenoemde vermeldingen minder zijn, zullen de geldprijzen overeenkomstig worden herberekend.

VOOR VRAGEN KUNT U BELLEN MET ONDERSTAANDE CONTACT PERSONEN:

Jaap Koehoorn  -  Tel: +31(0)511-402511

BELGICA DE WEERD  -  Tel: +31.76.5600222

Sakis Minovgioudis  -  Tel: +31 624 641624


BEKIJK OOK DE WEBSITE - http://www.aspigeons.com/

 IN DE KIJKER

GESPONSORDE LINKS

ANDERE EENHOKSRACEN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Geluk

Met geluk vaart niemand wel zeggen ze wel eens. En laat ik deze week eens geluk hebben door de eerste in de club te ...

Ad de Jong

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Duiven gedesoriënteerd...?

Ja dat is denk ik wel het goede woord. De duiven deden bij terugkomst vreemd er klopte geen sodemieter van... Het was op ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Nogmaals Conditioneren

‘Hoe komt het dat jouw jongen zo goed binnenkomen en waarom toon je weduwnaars nooit hun duivin?’ vroeg ...

Ad Schaerlaeckens

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Schatbewaarders / Ben Hendriks - ...

Er zijn een aantal duivenrassen die zeer tot de verbeelding spreken. Een daarvan is het ras van Wanroy. Dit ras werd door ...

Nico van Veen