We nodigen je graag uit om deel te nemen aan de 10e AS - Golden Pigeon Race in Perea Thessaloniki - Griekenland. Het seizoen van dit jaar omvat vijf officiële races. Vóór de races worden er trainingen van 5 km, 10 km, 20 km, 40 km, 50 km, 70 km en 90 km gegeven. De laatste race (finale) vindt plaats op 28 juli 2018. Deze datum kan alleen worden gewijzigd als de weersomstandigheden het niet mogelijk maken om de race te laten plaatsvinden (continue regenval of hittegolf). Tegelijkertijd worden de Benzing Cup (halve finale race), het kampioenschap van Azen en het AS - Golden Championship 2017 gehouden.

De lijst met races:

120 km N. PERAMOS
170 km THALASSIA
210 km KOSMIO
290 km SOUFLI
420 km SREDETS (BOURGKAS - BULGARIJE.) gepland op 28 juli

Liefhebbers, verenigingen of zelfs federaties kunnen deelnemen aan de races. Het aantal duiven dat kan deelnemen is onbeperkt. Elke deelnemer kan zijn eigen duiven een naam geven, zodat deze overeenkomstig in de resultatenlijsten verschijnen. Als een deelnemer meer dan 12 duiven heeft, worden teams van 12 duiven gecreëerd; de teamnamen kunnen door de deelnemer worden aangewezen of automatisch worden aangemaakt (bijv. A, B, C).

Duiven moeten ringen van het huidige jaar dragen (2018). De chipcode van elke ring is op elk moment beschikbaar en wordt ongeveer een week later per e-mail naar de eigenaar verzonden. Tot de halve finale race verschijnen ringchipcodes niet in de resultatenlijsten van training en competitie; in plaats daarvan zal een door ons verstrekte code op het moment van het bezorgen van de duif verschijnen in de bovengenoemde lijsten. Noodzakelijk bij het participatieproces is de duiveneigendomskaart bij aflevering.

Duiven kunnen vanaf 1 maart worden aangeleverd. Elke tien dagen wordt de deelnemerslijst gecontroleerd en vervolgens weergegeven op onze site. Als een van de ingezonden duiven verdwaald is of ziek wordt, kan de eigenaar het kosteloos vervangen tot 10 mei.

Duiven die deelnemen aan de races moeten ongeveer 10 dagen vóór de dag van aflevering worden gevaccineerd voor paramyxo, volkomen gezond zijn, een geregistreerd vaccinserienummer hebben en, indien mogelijk, een veterinair certificaat. Duiven voor introductie op het hok moeten opnieuw worden ingeënt en de speciale chipring moet worden geplaatst. Als de duiven niet vóór hun bevalling zijn gevaccineerd, worden ze eerst ingeënt, vervolgens in een speciaal quarantainegebied geplaatst en tenslotte na ongeveer 10 - 15 dagen op het hok.

DEELNAME KOSTEN

De deelnamekosten voor de toegang van duiven in AS - Golden Pigeon Race en het markeren van azen is 60 € per duif.

Voor deelnemers met 5 + 1 (gratis) duif, 1 duif voor Benzing Cup (Semifianal Race).

PRIJZENGELD

De prijzen voor de laatste race zijn gebaseerd op de classificatie van duiven en kunnen in detail in de volgende tabel worden bekeken:

RANK AMOUNT CUP CERTIFICATE
1 12000 € v v
2 6000 € v v
3 3000 € v v
4 1500 € v v
5-10 500 €   v
11 - 20 400 €   v
21 - 30 300 €   v
31 - 40 200 €   v
41 - 70 100 €   v

De prijzen voor de azen zijn gebaseerd op de classificatie van duiven in de laatste race en kunnen in detail in de volgende tabel worden bekeken:

RANK AMOUNT CUP CERTIFICATE
1 1000 € v v
2 500 € v v
3 250 € v v
4 150 € v v
5-10 100 € v v

De prijzen voor het AS - Golden Pigeon Race-kampioenschap delen een percentage van het totale bedrag, dat afhankelijk is van de deelname van groepen (optionele deelname kost 100 € extra voor een groep van 3 duiven):

GROUP RANK SHARED AMOUNT CUP CERTIFICATE
1 45% of the amount v v
2 25% of the amount v v
3 15% of the amount v v
4 10% of the amount   v
5 5% of the amount   v
6 - 10 -   v

Voor de 1e duif van elk land Certificaat (alleen voor de laatste race). Berekening van geldprijzen is gebaseerd op 2000 betaalde inzendingen. Als de bovengenoemde vermeldingen minder zijn, zullen de geldprijzen overeenkomstig worden herberekend.

BEKIJK OOK DE WEBSITE - http://www.aspigeons.com/PIGEONSUPPORT.COM

DUIVENTRANSPORT

IN DE KIJKER

GESPONSORDE LINKS

ANDERE EENHOKSRACEN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

De Grootste of de lessen van Sven!

Afgelopen donderdag ook naar de Olympsche 10 kilometer schaatsen gekeken? Als rechtgeaarde Nederlander heb ik dat zeker ...

John Logemann

Feestje

In de club was zaterdag de prijsuitreiking van 2017. Na ontvangst met koffie was de chinees die allerlei lekkere dingen ...

Ad de Jong

En dat is 16…..

Het winterweer in Nederland is af en toe fantastisch te noemen. Na een paar maanden van regen, grijze wolkendekken en ...

Klaas Buwalda

COLUMNS

De Grootste of de lessen van Sven!

Afgelopen donderdag ook naar de Olympsche 10 kilometer schaatsen gekeken? Als rechtgeaarde Nederlander heb ik dat zeker ...

John Logemann

De Huyskens van Riel Story (deel 2)

FRANS HUYSKENS Huyskens was iemand die met hard werken aan de dokken in Antwerpen de kost verdiende. Hij was ...

Ad Schaerlaeckens

Op mijn manier

Zoals U op de foto kunt zien zijn de kweekkoppels weer bij elkaar gezet. Vorige week zondag heb ik de kweekduiven ...

John Logemann