Willem van der Veer- 2e Exloërmond / PV Airsport een postduivenvereniging voor wie niet vliegt.
Door mijn activiteiten als de-duivencoach.nl kom ik regelmatig weer in contact met oude kennissen met wie het contact tientallen jaren verbroken is geweest. Zo kwam ik onlangs weer in contact met Willem van der Veer. Willem is een zeventiger die zijn hele leven postduiven heeft gehad en vooral op bestuurlijk niveau hiermee actief is geweest. Mijn eerste contact met Willem van der Veer dateert van 40 jaar geleden. Toen ik in 1972 op 15 jarige leeftijd met mijn ouders in Aalsmeer kwam wonen was dat een echt duivenbolwerk. Liefhebbers als Janus Sprenkels, Gebroeders van Zelderen, Cor Buis, Bosman, Buskermolen en de later naar Putten verhuisde fondspeler Jan van Berkel genoten landelijke bekendheid.

Door een toevalligheid werd ik echter geen lid van een vereniging in Aalsmeer maar van een kleine vereniging op Schiphol genaamd PV Airsport. Deze vereniging was het jaar daarvoor opgericht als onderdeel van de sport en ontspanningsvereniging Luchthaven Schiphol. De secretaris van PV Airsport was Willem van der Veer.

Nu in 2011 bestaat PV Airsport nog steeds en is Willem van der Veer hier ook nog steeds secretaris van. Echter PV Airsport is al lang niet meer gevestigd op Schiphol, maar is een landelijke vereniging geworden. Reeds in de beginperiode waren er problemen met het vinden van aansluiting bij een afdeling omdat de leden in het werkgebied van 5 verschillende afdelingen woonachtig waren. Er kon enkele jaren wel in verenigingsverband gevlogen worden, omdat Airsport de duiven mee mocht verzenden met de toenmalige RPB. Zelf ben ik indertijd verschillende keren mee geweest om de duiven van de vereniging in Noordwijk te brengen. Ook werden er in die periode een paar vittessevluchten georganiseerd waaraan ook leden van omliggende verenigingen mochten meedoen. Op één van die vluchten won ik als 15 jarig jeugdlid een mooi geldbedrag. Ik bewaar dus mooie herinneringen aan deze club.Omdat er dus alleen in verenigingsverband kon worden deelgenomen aan wedstrijden was er te weinig belangstelling voor een lidmaatschap bij Airsport. Uiteindelijk besloot het bestuur dan ook om met de wedvluchten te stoppen. Gedurende de jaren daarna werden er diverse activiteiten ontplooid zoals ruil- en verkoopbeurzen en tentoonstellingen. Toen in 1992 de sport en ontspanningsvereniging Luchthaven Schiphol werd opgeheven, werd uitgeweken naar het Dorpshuis in Badhoevedorp. In 1993 verhuisde Airsport mee met Willem naar Drenthe toen deze met de VUT ging.

PV Airsport is zoals gezegd nu dus al jaren een landelijke vereniging met 75 leden verspreid over het hele land. Voor liefhebbers van postduiven die niet met hun duiven aan wedstrijden deelnemen zoals fokkers van kleurpostduiven, fokkers van witte postduiven voor bruiloften en andere evenementen, tentoonstellingsfokkers, kwekers die jonge postduiven kweken puur voor de verkoop, kweekstations, etc. een goed alternatief. Als lid van Airsport ben je ook gewoon lid van de NPO en kun je dus ook ringen bestellen. De contributie bij PV Airsport ligt een stuk lager dan van een gemiddelde postduivenvereniging waar je wel met je duiven aan wedstrijden kunt deelnemen.

Willem voorziet met “zijn” Airsport beslist in een behoefte. Ik verwacht dat als de vereniging meer bekendheid zou genieten, door o.a. een website op te zetten, het aantal leden wel eens flink zou kunnen toenemen.

De Duivencoach - http://www.de-duivencoach.nl


 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor