Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna overal een snel verloop. Waarom ‘slecht voor de sport?’ De mannen met goede duiven in vorm pakken alles maar anderzijds is het bizar hoeveel liefhebbers totaal niet op de uitslag komen. Heb je weken achter elkaar zulk weer en blijven dezelfde liefhebbers weken na elkaar geen of amper prijs winnen, dan kan je die kwijt raken!!!

DUIVENWEER

De Interprovinciale Vierzon vlucht verliep ook verrassend snel voor duiven die dit jaar amper ervaring hebben en daar zien we liefhebbers ook stunten. Danny van Dijck met name die elk jaar beter lijkt te worden. Hij won weliswaar maar een prijs maar dat was wel de 1e in de Kempische fondclub met slechts een duif mee en die vloog maar liefst 10 minuten vooruit. J Donckers wint 1 en 5 met slechts 2 mee en Geerinckx stuntte met 26 op 28.

EIGEN HOK

Ik schreef hier eerder al hoe topverzorger Roger de puntjes weer op de ‘i’ heeft. Op de 3 voorbereidende Quievrainvluchten toonden de duiven evenveel vorm te hebben als in 2019. Helaas kon niet geklokt worden. Gisteren wel en dat heeft men geweten.

JAARLINGEN

Tegen 822 jaarlingen werd begonnen met 2, 6, 10, 11 enz. Als eerste 4 duiven met slechts 11 mee terwijl grote kampioenen er 70 en 80 mee hadden. (8/11).

OUDE

Er vlogen 1.338 oude. Beduidend minder dan verleden week maar dat kwam natuurlijk door die andere vlucht uit Vierzon. Overigens is 1.338 duiven naar Belgische begrippen nog enorm veel. We hadden 13 oude duiven mee en die wonnen 13 prijzen met heel veel kop.

Dus tegen  1.338 duiven: 3, 5, 6, 9, 18, 19, 20, 22 enzovoorts.

Jaarlingen en oude samen 21 prijzen van 24 gezette duiven.

OVERKOEPELING

In de overkoepeling met Grensverbond een ‘gigantisch’ aantal van 3.125 duiven.

Daar werd  begonnen met 3, 9, 10, 13, 28, 30, 32, 35 enz.  (21/24).

Ook hier weer als eerste 4 duiven terwijl gekende namen toch 99 en 105 duiven mee hadden. De duif die de 2e won is een product van samenkweek met J v d Berg die straks hoopt op de fond te knallen.

‘Jouw goede tegen die goede van mij zetten en jongen delen?’ Dat zien we in duivensport veel te weinig. En toch werkt het meestal beter dan diep de knip open trekken.

EN NOG DIT   

Ondanks het fraaie weer toch enkele samenspelen met een lange concoursduur. Het zijn dezelfde van elke week en dan moet je niet ver zoeken.  In de club in B N een prijsduur van net geen 10 minuten voor 335 km. Maar dat kwam door Ronny.    


Vlieg programma Commissie onthutst. (19-6-2020)

 Ons werd verzocht onderstaande te plaatsen.  Omdat het zeker niet afbrekend is bedoeld en ook niet kwetsend voldoen we aan dit verzoek.  Mensen moeten de mogelijkheid krijgen om hun ongenoegen te uiten. Zeker als de indruk wordt gewekt dat veel avonden vergaderwerk en mensen zelf niet serieus worden genomen.

SCHRIJVEN VAN COMMISSIE LIED:

Ik wil me even voorstellen, mijn naam is Marc Palinckx en ik ben lid van de vliegprogramma commissie van Brabant 2000 en tevens voorzitter van de Sectie Jonge Duiven en gepassioneerd liefhebber die uitsluitend met jonge duiven vliegt.

De vliegprogramma commissie van Brabant 2000 bestaat uit een geweldig uitgebalanceerde groep van 10 liefhebbers uit alle 4 de rayons. Er zitten kampioenen en liefhebbers in van alle spelsoorten en maar liefst 4 bestuursleden van de landelijke secties dagfond, marathon, jonge duiven en platform transport. Voor een zo breed mogelijk draagvlak met de leden en ook het bestuur van de afdeling neemt voorzitter Wim Jongh sinds enkele maanden ook zitting in deze vliegprogramma commissie als toehoorder en is bij het laatste overleg aanwezig geweest en krijgt ook alle email communicatie van de vliegprogramma commissie.

Vanwege de bijzondere omstandigheden door het Covid-19 virus hebben we de afgelopen weken als vliegprogramma commissie met man en macht geprobeerd een zo goed mogelijk opgebouwd en onderbouwd vliegprogramma op te stellen voor de rest van het seizoen en hebben we op 7 juni aan het bestuur van Brabant 2000 een voorstel gestuurd.

 Voor de jonge duiven bestond ons voorstel uit de volgende trainingen en vluchten. We hebben met een aantal aspecten rekening gehouden vanwege o.a. het oude duivenprogramma en dat is later beginnen en ook iets langer doorgaan zodat we toch een geleidelijke opbouw van het programma hebben zoals afgelopen winter besloten tijdens de ALV NPO en op het eind toch enkele mooie NPO vluchten kunnen vliegen zodat de jonge duiven voldoende ervaring op kunnen doen en we de leden een mooi vliegprogramma kunnen bieden.

 Voorstel vliegprogramma commissie d.d. 07.06.2020 aan bestuur Brabant 2000 m.b.t. het jonge duiven programma:

1 juli training

8 juli training

18 juli vlucht Bierges/Duffel

25 juli vlucht Strepy/Bierges

1 aug vlucht Quievrain/Strepy

8 aug vlucht Quievrain

15 aug vlucht Peronne

22 aug vlucht Morlincourt

29 aug vlucht Pt St Maxence

5 sep vlucht Melun

12 sep vlucht Sermaises

19 sep vlucht Lorris

26 sep vlucht Melun

Nu heeft het bestuur van Brabant 2000 zonder enige vorm van overleg en communicatie volledig eenzijdig ons voorstel naast zich neergelegd en gisteren op de site van Brabant 2000 een volledig uitgekleed jonge duiven programma geplaatst als definitief programma wat er als volgt uitziet:

Programma jonge duiven wat volledig zonder overleg met de vliegprogramma commissie nu door het bestuur van Brabant 2000 op de site is geplaats:

1 juli training

8 juli training

18 training

25 juli vlucht Strepy/Bierges

1 aug vlucht Quievrain/Strepy

8 aug vlucht Quievrain

15 aug vlucht Peronne

22 aug vlucht Morlincourt

29 aug vlucht Pt St Maxence

5 sep vlucht Nanteuil

12 sep vlucht Melun

De eerste en de laatste 2 vluchten zijn nu vervallen en bijna alle mooie NPO vluchten zijn eraf.

Volgens de heer Wim Jongh is de vliegprogramma commissie slechts een adviesorgaan en bepaald hij zelf wel hoe het vliegprogramma eruit ziet.  Dit is volledig onacceptabel en een vorm van onbehoorlijk bestuur we willen via deze weg alle leden van Brabant 2000 hierover informeren.

We beraden ons nog op verdere stappen.

Met vriendelijke sportgroeten, Marc Palinckx


Weer die ZO wind  (15-06-2020)

We zijn zaterdag dus twee oude verloren. ‘Natuurlijk waren dat goede’ reageerde er een, anders worden ze bij jou niet oud.

Nu schrijft de jeugdige kampioen T dat vooral in de voorvlucht, regio Mechelen, nogal wat duiven verloren gingen. Bij hem 3 van de 12, bij een andere goede speler 3 van de 9. Dat is natuurlijk veel te veel. Een andere grote naam, ook uit die regio mailt dat hij zijn eerstgetekende kwijt is en zijn buurman een driejarige doffer die zelden miste.

DE WIND

Men weet hoe ik over ZO wind denk. Oppassen, die kost duiven. Schreef er ooit een artikel over (‘het mysterie van de ZO wind’). Maar wat me afgelopen zaterdag verbaasde was dat die verliezen zelfs plaats vonden bij dat kleine beetje wind dat er was. Het had eens hard moeten waaien. Duiven thuis houden bij kraakhelder weer is inderdaad moeilijk.

Wat nu merkwaardig is? Er gingen niet veel duiven verloren, maar het waren vaak wel de betere. Van Ronny v T Baarle Hertog werd een redelijk goede aangemeld in Brummen. Overigens hoorde je geen klachten uit Nederland.     

VENTILATOREN

Meerdere vragen over hetzelfde onderwerp. Andre Roodhooft had het in Duifke Lacht over ventilators. Hij schreef dat die enorm voldeden bij warm windstil duf weer. En ook dat hij die voor het eerst bij mij, in Baarle N gezien had. Klopt. Vandenabeele en hij zijn die ook gaan hangen nadat ze die hier zagen. Andre, de dames en ik gingen destijds wel eens met zijn viertjes eten en heeft toen nog een vervolgserie geschreven in Duifke Lacht. Die ging vooral over mijn spel met de jonge duiven destijds. De contacten zijn wat verwaterd maar nog goed. Ik ben namelijk redelijk trouw, waarmee ik bedoel dat, als ik het met iemand goed kan vinden, dat meestal blijvend is. Nu willen mensen weten wat voor ventilatoren dat zijn en hoe duur. Dat zijn heel goedkope dingen die men gebruikt in toiletten en in elke ‘doe het zelf zaak’ verkrijgbaar. Ik meen voor amper 30 euro. Het enige wat je nodig hebt is een stekker niet te ver van waar je hem wilt hangen. Je moet ze wel om de drie jaar (of zo) vervangen omdat ze vol stof komen zitten. ’s Nachts zou ik die niet gebruiken. In Rijkevorsel hebben we ze niet, maar daar is de verluchting zodanig dat de duiven bijna tussen de pannen door naar buiten kunnen.

Weg gegooid geld vind ik het zeker niet, hoewel, je kan zonder. Maar Andre is er zo een die, al kan hij de prestaties maar 1% verbeteren, 'uit zijn kot komt'. Overigens was die winnende duif van Vervoort een halve de Bruijn.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

COLUMNS

Durft de ZLU de uitdaging aan? - Willem ...

Wat kunnen zoal de redenen zijn waarom er verkeerde keuzes worden gemaakt met het lossen. Zou het kunnen zijn dat de ...

Willem Mulder

Zo simpel is het niet - Ad ...

Een Belg vroeg om een koppel eieren van onze beste vliegers en een van onze beste kwekers. Je kan zo’n vraag ...

Ad Schaerlaeckens

Richard de Vegt – Haule / Stambomen.3

Sinds ik mijn laatste column over stambomen en het mijn inziens verkeerde aankoopbeleid van (te) veel ...

Nico van Veen

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor