Wist U, dat het wondermiddel ‘Knoflook’ een geneeskrachtige plant is wij zochten het even uit... Knoflook is een unieke combinatie, een schitterend knolgewas met geneeskrachtige eigenschappen waarover velen het al meer dan duizenden jaren geleden eens waren. Knoflook, met zijn wetenschappelijke benaming ‘allium sativum’ is een van de oudste gewassen van onze flora. Geen enkel ander gewas is door de mens al zo lang en in zoveel culturen gebruikt als dit wondermiddel. De plant zelf komt vermoedelijk uit de Russische steppen, dus het huidige Kazakstan en Oezbekistan, de nomaden, handelaars en reizigers verspreiden het gewas over Azië en Europa. Drieduizend jaar geleden hadden de chinezen het al door, dat je er in de keuken wonderen mee kon doen en dat deze plant over zeer uitzonderlijke voedings- en geneeskrachtige eigenschappen beschikte. Wist U, dat look een essentieel voedingsmiddel was voor de slaven die de piramides van Egypte moesten bouwen, look was een essentieel onderdeel van hun dagrantsoen dat deze arbeiders overeind moest houden, dit leerden wij uit geschriften van Griekse geschiedschrijvers.

Eten voor de slaven
In de mediterrane landen was look oorspronkelijk het voedsel en medicament voor deze klasse van de bevolking, bij de oude grieken werden de looketers zelfs geweigerd om in de tempel te komen, men nam zelfs een ademtest af om dit te controleren. Zelfs in de 16e eeuw, vond men in Engeland nog dat look door de adel niet mocht geëten worden. De upper class vond in die tijd dat de consumptie van look beneden haar stand was, dit alles had te maken natuurlijk met de krachtige geur of de stank die het gebruik hiervan veroorzaakt, deze komt ,natuurlijk van de alliine die de rauwe look bevat.

Wondermiddel
Knoflook gaat al duizenden jaren mee als geneesmiddel, wetenschappelijk werd al meerdere malen bewezen dat look meer is dan gewoon volksgeloof. Het is wetenschappelijk bewezen dat de allicine, komt uit de alliine die het product bevat, een krachtig ontsmettingsmiddel is dat vlug komaf maakt met bijna alle schimmels en bacteriën, U wist misschien nog dat het product gebruikt werd tijdens de eerste wereldoorlog in het Britse leger, dit om zijn uitzonderlijke eigenschappen, want look behoort tevens tot de natuurlijke antibiotica-flora.

Look is niet alleen geneeskrachtig, maar ook hart en bloedsomloop schijnen er wel bij te varen, het verlaagt de bloeddruk en de cholesterol, verdund het bloed, wat enorm voordelig is tijdens de wedstrijdperiode, hoe dunner het bloed, hoe minder inspanning er gevraagd wordt van de hartspier onzer duiven. Look werkt ook goed op gans het spijsverteringsstelsel en zou tevens lustopwekkende eigenschappen bezitten, van de Franse Koning Henri IV weten wij trouwens dat hij elke morgen een teentje look rauw at om zijn reputatie als galante minnaar waar te maken. Hoe luidt weer de Engelse uitdrukking, dat een teentje look per dag de dokter overbodig maakt, waar wij het nu over de appel hebben.

Hoe te gebruiken
Vele wegen leiden naar Rome en dit geldt ook voor het gebruik van look, wij vinden de gemakkelijkste methode als duivenliefhebber als volgt: Leg meerdere teentjes look in de grote waterpot waarmede U dagelijks de drinkpotten bijvult, want dagelijks verversen van de drinkpotten vinden wij totaal overbodig en waarom.
Het water zal wel een vieze en zure geur krijgen door het langzaam oplossen van de look, doch dit moet u er maar bijnemen, deze alzo verkregen ‘lookthee’ zal er voor zorgen dat er zich geen schimmels of bacteriën in uw drinkwater kunnen ontwikkelen.

Wist U, dat er in de paardensport enorm veel look gebruikt wordt als bloedverdunner, ontsmettingsmiddel en ter bevordering van de spijsvertering. Dit unieke voedings- en geneeskrachtig magisch gewas, dat spot goedkoop is, zou elke duivenliefhebber moeten in huis halen, al was het maar als hulpmiddel voor een ideale spijsvertering en tezelfdertijd een natuurlijk ontsmettingsmiddel voor het drinkwater, door de bloedzuiverende eigenschappen werkt het ook bevorderend voor de donsrui.

Frans MuschIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Geluk

Met geluk vaart niemand wel zeggen ze wel eens. En laat ik deze week eens geluk hebben door de eerste in de club te ...

Ad de Jong

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Duiven gedesoriënteerd...?

Ja dat is denk ik wel het goede woord. De duiven deden bij terugkomst vreemd er klopte geen sodemieter van... Het was op ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Nogmaals Conditioneren

‘Hoe komt het dat jouw jongen zo goed binnenkomen en waarom toon je weduwnaars nooit hun duivin?’ vroeg ...

Ad Schaerlaeckens

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Schatbewaarders / Ben Hendriks - ...

Er zijn een aantal duivenrassen die zeer tot de verbeelding spreken. Een daarvan is het ras van Wanroy. Dit ras werd door ...

Nico van Veen