Tja… waar moet ik nou weer eens beginnen met een wekelijkse krabbel. Nou, eigenlijk zit ik helemaal vol met van alles om met u te delen. Ben afgelopen weekend op de duivenbeurs in Kassel geweest. Althans.. een deel van de tijd. Het andere deel van de tijd heb ik doorgebracht in een aflevering van “ Derrick “  CKriminal Polizei! Inclusief Harrie. Zaterdag ochtend begon al niet zo best.. had mijn wekker gezet om 5.00 uur, moest nog duiven wegbrengen en zou Harm en Robert ophalen en verder te reizen naar Kassel. Maar de wekker ging niet af en grote dank aan mijn biologische ritme..werd om 5.12 gewekt door mijn eigen hersenen. Snel onder de douche… haar föhnen… opmaken.. aankleden.. koffer pakken en in de tuut. Geloof dat ik mijn nieuwe lens krang in mijn linker oog had gezet in alle haast want zag links geen steek..  De duifjes  zoals afgsproken afgeleverd en snel door naar Coevorden. Met een semi pluimpje voor mijn planningsvermogen arriveerde ik 8.12 uur bij Harm.. precies die 12 minuten te laat die ik te laat wakker werd en vroeg me af hoeveel tijd ik eigenlijk inplan om te douchen en haar te föhnen.

Nadat we Robert ook opgepikt hadden kreeg ik helemaal de smaak te pakken en gingen met superveel zin en enthousiasme naar Kassel. De gang er mooi in en met een rijles-gevende harm aan mijn rechterzijde. Die waarschuwde me als ik te hard ging.. te laat remde.. en zag af en toe zijn voetjes richting de niet bestaande rempedalen gaan. Maar heerlijk keuvelende verstreken de uren en tegen eind van de morgen waren we op eind bestemming. Bij de entree wilde ik betalen maar dames bleken gratis entree te hebben. De heren moesten even in de rij staan en ondertussen nam ik die 5 minuten even voor mijzelf om een sigaretje op te steken.  Kon mijn vuur niet vinden.. rommelde in mijn tas om een aansteker te zoeken maar moest mijn heil ergens anders zoeken. Ik vroeg in de menigte aan een mevrouw om een vuurtje en bukte iets voorover omdat zij zeker 30 centimeter kleiner was dan mij. EN ik denk dat het daar fout is gegaan!

Nadat de heren door de rij waren geworsteld, liepen we naar binnen. We besloten tassen, jassen, zakken alles wat open stond goed te sluiten want in zo’n menigte loopt allerlei gespuis. Eerst naar de Beyers stand.. eerst maar gewoon even Nederlands lullen, Duits gaan we nog genoeg lullen toch? Daarna naar de Eijerkamp stand.. weer verder en in de loop kom je genoeg mensen tegen waar je een bekkie vol mee keuvelt. Het was tijd voor koffie! Dus we liepen richting de koffie en onderwijl wilde ik mijn portemonnee  pakken.. ik voelde ik mijn tas.. en voelde… en u voelt hem aankomen… Portemonnee kwijt!! Ik schoot ter plekke in de stress… een lichte paniek aanval. “ rustig blijven.. hij zit echt wel in de tas tussen de deobus, telefoons..papieren van duiven die ik zal vervoeren vanuit Kassel, mijn luchtje, poedertje, sleutels, kauwgom, sigaretten, pennen, aspirines, tampons, telefoonlader, notitieblokje, foldertjes en lipgloss. Maar hoe ik ook zocht… geen knip meer. “ Ik ben gerold.. Ik ben gerold..” dat was eerste wat ik zei. En na een uitgebreidde CSI-inspectie van de auto… tja.. mijn portemonnee was echt weg..

En daar sta je dan in Duitsland.. je hebt geen euro meer.. geen bankpasjes.. geen creditcard..geen ID.. een nog niet betaald hotel.. Eerlijk is eerlijk.. schoot finaal in de stress! En eerste wat ik moest doen was alles blokkeren… ieder geval de credit kaart. In een hoekje naast de Eijerkamp stand richtte ik mijn noodkantoor in. Pennen had ik nog, mijn notitieblokje.. mijn telefoon..

Ik belde het noodnummer van de ABNAMRO.. moest mijn rekeningnummer in toetsen maar tikte wel 5 x verkeerd.. uiteindelijk bij een zesde poging kreeg ik een allervriendelijkste heer aan de telefoon en samen doorliepen we alle stappen die nodig waren om alles te blokkeren. Mijn privé pasjes.. mijn zakelijke pasjes..mijn creditcard. Ik besefte dat ik mijn online met creditcard geboekte hotel nu feitelijk aan het afzeggen was daar ik de kaart liet blokkeren.. maar een geplunderde rekening.. dan zak ik nog verder in de shit! Een uurtje later liep ik wat gedesoriënteerd over de beurs heen… mijn grote vrienden liepen door toen ik besloot even een peukje te gaan roken. Buiten trof ik een klant en ik vertelde hem mijn verhaal. Hij tipte me om naar de organisatie te lopen en melding te doen en hij meende dat er in het beursgebouw Polizei aanwezig was om melding te maken. Hij vertaalde het één en ander voor mij en ik kreeg het adres van de “ Kriminal Polizei” 24 uur per dag te bezoeken.. menn.. dat is in Nederland wel anders!

En de waarheid is.. heb de zaterdag een beetje met de ziel onder mijn arm gelopen.  Harm en Robert hebben me geholpen, niet alleen emotioneel maar ook financieel.. had geen euro meer.. zwart wit gezien kon ik de toilletjuf niet eens meer betalen.. wat voel je je dan k*t! Het verhaal ging als een lopende vuurtje.. binnen no-time was bekend dat Esther gerold was. Ik was gewoon geroerd door iedereen die me wilde helpen!! Zoveel mensen die me aanboden om even geld te lenen!! De jongens en dames van Eijerkamp, van Beyers, Habru, GPS, MC Hansen, Pierre en Anneke Faes.. Klaasje en GertJan Beute, Sjaak Buwalda…en nog zoveel meer mensen! Zelfs via Facebook kreeg ik (achteraf toen ik weer internet had) priveberichten van mensen die op de beurs liepen en me wilde helpen.. hoe groot goed!

Aan het eind van de middag togen we af naar bureau Derrick… Kriminal Polizei.. Er werd vriendelijk verzocht plaats te nemen in de wachtruimte. Naast me een poster van een vage crimineel die zich uitliet als polizei maar ondertussen dames sexueel intimideerde.. menn.. waar ben ik toch beland??

Ineens gingen alle alarmbellen rinkelen in het politiebureau. De één na de andere agent gehuld in kogelvrij vest vloog het pand uit en scheurde weg in een voor de deur staande politie auto.. Voor mijn gevoel was er ergens een gijzeling.. een moordoverval of een lijk in een kast gevonden! Nadat alles agenten weg waren werd ik geroepen bij de enige man  die nog over was gebleven die achter de knopjes van de centrale zat.  Of ik morgen terug wilde komen (zondag). Er was een grote brand en hij had geen mensen meer. Eenmaal buiten vroeg ik me eigenlijk af waarom al die agenten toch weg vlogen met kogelvrij vest voor een brand! In Nederland hebben ze daar de brandweer toch voor? 

We dropen af. Op weg naar ons hotel. Daar moesten we gaan duidelijk maken dat ik “ geklaut” was en ik mijn kamer niet kon betalen met mijn vooraf ingeleverde creditcard gegevens en dat Harm de rekening zou betalen. Ik ging naar mijn kamer.. en voelde me eigenlijk best een beetje kloten. Alles weg.. centjes.. kaartjes..volledig afhankelijk van anderen.. menn.. ik die jarig ben op independence day.. volledig afhankelijk van anderen!

Firma Beyers nodigde uit om met hun mee te eten tijdens het diner.. Kan niet uitdrukken hoeveel mij dat doet! Gewoon Top!! En het was supergezellig!!! Na afloop werd mij gevraagd of ik nog even mee ging afterdineren.. dat heb ik maar beleefd afgeslagen..  Had voedsel en onderdak.. maar voelde me een beetje ongemakkelijk bij het feit dat ik nog even gezellig mee ging afterdineren . Ik besloot “gezellig” naar mijn kamer te gaan en het onaangenamen met het aangename te combineren. Dus gewoon heerlijk een warme douche te nemen… de Duitse X-Factor te kijken en ordinair lang te slapen. De tijd werd ook nog eens verzet…  Ik zette mijn wekkertje op twee telefoons op 8.00 uur.. want stel je voor dat de ene niet meer zou afgaan zoals de ochtend.. Ondanks dat het enorm warm op mijn hotel kamer was.. ik telkens wakker werd van het natte zweet op mijn rug…heb ik tijdens de nacht toch een beetje kunnen ontspannen en rusten.. en werd ik hoentjes fris wakker om 7 uur nieuwe tijd. Iets later een sms van Harm of ik al wakker was en hoe laat ontbijt.. Na weer een heerlijke warme douche.. terugdenkend wat me ervoor allemaal was overkomen.. liep ik een stuk prettiger mijn hotelkamer uit. Eerst ontbijt… daarna Kriminal Polizei!

Geloof het of niet… denk dat ik meer dan een uur bij die rechercheur heb gezeten. Hij sprekend in Duits.. ik antwoordend in Engels. Mijn Duits spreken laat te wensen over.. maar versta het wel. Zijn Engels spreken liet te wensen over maar verstond het wel. Samen kwamen we een heel eind! De rechercheur tikte en tikte… ik zat maar steeds naar zijn tikgedrag op de PC te kijken..hij tikte. Tikte.. maar ging weer backspacen.. Maakte hij nou tikfoutjes of wilde hij zijn verhaal aanpassen? Ondertussen rook ik de geur van gebakken spek… hun ontbijt denk ik.. alhoewel ik me afvroeg of de rechercheur in kwestie dat nog wel nodig had..naast enorm gespierde armen had hij ook een beste buik onder zijn veel te vette kin hangen. Maar toch was ik blij met hem.. in Nederland had ik een afspraak per internet moeten maken en bij hem kon ik 24 uur per dag terecht. Sjappoo Duitste Krimi’s! Na alle details te hebben besproken.. van banknummers tot eventuele (niet)getuigen..diverse handtekeningen te hebben gezet en kopietjes te hebben mee gekregen.. togen we weer naar de beurs.. Iets rustiger en ontspannender na een goede nacht te hebben gemaakt…

Tegen eind van de middag reden we naar huis. Eerst nog beppend vol van verhalen en alles wat de revue was gepasseerd.. later wat rustiger… slecht weer onderweg.. langzaam rijden en misschien vol van alles en een beetje uitgesproken. Harm zette zijn Ipod lekker hard aan via de speakers van de auto.. wat muziek nummers passeerden de revue.. maar op het moment dat we de regen uitreden.. de zon begon te schijnen.. kwam er een nummer hard door de boxen heen wat mij raakte. Ik legde mijn krullen tegen de hoofdsteun aan..met de zon in mijn gezicht  ging in drie minuten het hele weekend aan mijn gedachten voorbij… En ik wist dat het goed was.. In 1 muzieknummer vloog mijn weekend voorbij.. Golden heart... is there a golden soul.. take care of the ones you love..There is a perfect sky!

Een best geldbedrag kwijtgeraakt, bonnetjes welke ik al betaald heb maar niet meer kan declareren op mijn zakelijke rekening. Pasjes, ID van mij en mijn jongste spruitje.. rijbewijs.. en paar dagen werk  met alles weer te gaan organiseren en opnieuw op gang te zetten. Maar ik denk dat met al deze verliezen wel de grootste winst heb mogen ervaren die een mens zich maar wensen kan… mensen die voor je klaar staan!!! Even een telefoonnummer opzoeken op internet.. even vertalen.. lening aanbieden.. mee uit eten nemen.. Mij in de ogen te kijken en gewoon zien dat het gemeend is. Jullie hebben geen besef hoe goed dit mij gedaan heeft!!

Sommige dingen zijn gewoon niet in geld uit te drukken!! Zelfs als je je Visa-card niet meer hebt!

Vanaf deze kant kan ik alleen maar zeggen.. iedereen zo erg bedankt voor jullie hulp en aangeboden hulp!! Jullie hebben geen noot van hoe goed mij dit heeft gedaan.. Niet alleen materiele hulp.. maar ook het tonen van de bereidwilligheid! Gewoon diep in de ogen kunnen kijken… de warmte te voelen… en te kunnen zeggen dat er mensen zijn die jouw ook zien in welke omstandigheid dan ook… Je voort willen helpen! Het deed me zoooo goed!!!!

Het voelde als een warme douche na heel veel zweten! Iedereen Bedankt!!! Met hoofdletter B! Het was een geweldig weekend!!!

Tot volgende week!

X Es!IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Geluk

Met geluk vaart niemand wel zeggen ze wel eens. En laat ik deze week eens geluk hebben door de eerste in de club te ...

Ad de Jong

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Duiven gedesoriënteerd...?

Ja dat is denk ik wel het goede woord. De duiven deden bij terugkomst vreemd er klopte geen sodemieter van... Het was op ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Nogmaals Conditioneren

‘Hoe komt het dat jouw jongen zo goed binnenkomen en waarom toon je weduwnaars nooit hun duivin?’ vroeg ...

Ad Schaerlaeckens

Half mei, aanloop naar Limoges

Eindelijk weekend, dat was de gedachte toen ik vrijdagavond de deur opentrok en Vera kon begroeten. Het was nogal ...

John Logemann

Schatbewaarders / Ben Hendriks - ...

Er zijn een aantal duivenrassen die zeer tot de verbeelding spreken. Een daarvan is het ras van Wanroy. Dit ras werd door ...

Nico van Veen