De vluchten zijn alweer een poosje onderweg en de eerste opvangers bieden zich weer aan. En natuurlijk is dit een gewone gang van zaken want met het zware weer van de afgelopen weken zijn er altijd wel duiven die achterblijven. Soms een ongeluk maar ook vaak een mindere verzorging waardoor de duiven wat mankeren en niet meer de kracht hebben om op het thuishonk terug te komen. Regelmatig wordt er op de social media ook besproken wat een waardeloze liefhebbers er zijn die hun duif niet terug gaan halen en natuurlijk moeten ze deze aan de schandpaal hangen want zulke mensen maken de sport volledig kapot..... Persoonlijk denk ik dat het juist de liefhebbers zijn die altijd hun woordje erover klaar hebben de boosdoener want ze zijn zo naïef dat ze niet door hebben dat op social media niet alleen duivenmelkers aanwezig zijn.

Juist om alles maar daar te roepen geeft aandacht aan andere linkse groeperingen die tevens ook verantwoordelijk zijn voor de uitzetting van bijvoorbeeld roofvogels. Hiermee geef je ze informatie die tegen je gebruikt kan gaan worden en de domoren in duivensport Nederland hebben dit totaal niet door of het is misschien wel een gebrek aan algemene kennis want duivenmelkers staan erom bekend dat het niet altijd de slimste mensen zijn op deze aardbol. En daar is op zich niks mis mee maar schoenmaker hou je dan wel bij je leest want de schade die ermee wordt aangericht kan de duivensport op ten duur opbreken.

Wat tevens ook raar is bij onze "wegvliegers" dat deze niet in de eeuwige jachtvelden verdwijnen maar bij andere liefhebbers in hun hok belanden en die er dan ook doodleuk nog mee gaan vliegen terwijl de duif niet op hun naam staat. Hier moet op Papendal toch minstens wat alarmbelletjes gaan rinkelen want er wordt alles uit de kast getrokken om fraude te bestrijden, helaas wel over de rug van liefhebbers maar dit zou toch bij de NPO hoog op het agenda moeten staan om een zuivere en eerlijke sport te creëren. Helaas is het in de praktijk anders want regelmatig hoor ik bij liefhebbers dat ze weer een duif hebben teruggekregen met een chipring die niet van hun zelf is. Hiermee kom je tot de conclusie dat verschillende verenigingen het niet zo nauw nemen met de reglementen en vooral met controles van ent en hoklijsten.

We kunnen op iedereen wat aan te merken hebben maar als een simpel iets als controle niet wordt uitgevoerd en misschien zelfs oogluikend wordt toegelaten dan vraag ik mij af hoe hypocriet we met zijn allen zijn. In onze vereniging kun je geen duif chippen zonder dat er controle wordt uitgevoerd op beide lijsten en staat de duif niet op deze lijsten kun je hem ook niet inkorven. Wil je hem alsnog de week erop spelen moet het eigendomsbewijs + enting en hoklijst ingeleverd worden. Zo moeilijk is het allemaal niet maar als je bestuurslid bent van een vereniging ben je wel verantwoordelijk voor de afspraken die zijn gemaakt. Doe je dit niet ben je net zo schuldig aan fraude als de liefhebber zelf en  jammergenoeg blijft het lastig om een chipring van een andere club uit te lezen maar dit is wel de enige manier om zulke praktijken hard de kop in te drukken en de desbetreffende liefhebber en vereniging op het matje te roepen.

GPS2021 klinkt allemaal erg leuk al zitten er nog heel veel haken en ogen aan maar als je voorbijgaat aan het beschermen van liefhebbers waarvan hun duiven op een onjuiste manier afhandig worden gemaakt dan hoef ik u niet te vertellen wat de prioriteit is van "ons" bestuur op Papendal.

Ome GerritIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Michel Vanlint - Duiven volop in de ...

  Het is een noodzakelijk kwaad, een gebeurtenis die zich jaarlijks herhaalt. Nieuwe pluimen, slagpennen en ...

Michel Vanlint

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda