Misschien niet altijd goed maar ik lees en hoor graag wat er in de duivenwereld gebeurd en vanuit daar probeer ik een column te schrijven die misschien niet bij iedereen in goede aarde valt. Maar mijn mening is altijd gebaseerd op de sportcultuur waaruit ik heb mogen werken in het verleden. Ik heb al eens eerder vertelt dat Ome Gerrit toen hij een tijdje geen duiven had in dienst was van de KNHB en regelmatig in Nieuwegein bij het huis van de sport aanwezig was om gesprekken te voeren met beleidsbepalers of spelers en staf die door mij werden aangestuurd. Op Papendal waar de NPO nu gevestigd is lijkt mij dit een ideale plaats om de sportcultuur te kunnen opsnuiven. Zelf ben ik heel vaak op Papendal geweest en als jongetje van 12 jaar was ik daar al geregeld te vinden. Later was dit mijn trainingslocatie waar ik elke zondag met mijn team was te vinden en doordeweeks hadden we hier geregeld gesprekken met stafleden of andere coaches. Juist door open te staan voor andere sportdisciplines kun je als organisatie of coach erg veel leren.

Het lijkt mij ook niet dat de NPO is verhuist om alleen maar zelf interessant te doen en dat ze op een prachtige plek zijn gaan zitten midden in een bosrijke omgeving waar een duivenhok niet snel neergezet zal worden. Want juist door kennisdeling en leren van je collega's van andere sporten is het daar voor een echte netwerker een goede omgeving. Persoonlijk vind ik de toegankelijkheid of beter gezegd de drempel laag houden minder geworden op deze locatie. De duivensport moet juist laagdrempelig zijn omdat veel liefhebbers ouderen zijn die je niet meer kunt opvoeden maar vooral moet behouden voor deze mooie sport.

Als voorbeeld noem ik alleen maar het overschrijven van je eigendomsbewijzen, tuurlijk het is leuk om op de beurs dit te doen maar als daar de rijen zo dik zijn dat je een uur moet wachten is de lol er gauw af. En dan was Veenendaal toch een leuk uitje en kon je nog wel eens wat duivenmelkers tegen het lijf lopen. Nu zit dit allemaal op slot en een veel makkelijker weg wordt er niet geboden, en we willen wel alles zoveel mogelijk digitaal aangeleverd hebben... Waarom zou scannen geen optie zijn? Inloggen met je eigen account en vanuit daar je verkregen eigendomsbewijzen kunnen versturen. Zo moeilijk moet dit toch niet zijn lijkt mij en vooral gelet op de toekomst moet je hier op korte termijn over nadenken.

Ook de roofvogel problematiek zit mij erg dwars, een paar individuen in onze sport hebben de petitie op poten gezet en vooral Vincent is daar de grote aanjager in. Deze man verdiend eigenlijk een lintje alleen zou dit een klus moeten zijn voor de NPO. Hun zitten daar om onze belangen te behartigen ze zijn nog steeds een gekozen bestuur die er voor zijn leden moet zijn. Nu zijn verschillende duivenmelkers al op de TV geweest maar juist hoort daar onze grote man te staan die groots de weg heeft ingezet naar 2021 en daar moet de redding van onze sport in gezocht worden. Dit doe je niet om je te verschuilen achter je leden die wanhopig beginnen te worden omdat de muur te hoog begint te worden.

Het resulteert dat er nog meer mensen gaan stoppen en niet alleen uit ouderdom wat wel in de lijn van de verwachting zou zijn. Als voorzitter heb je een bestuurlijke plicht om voor de leden op te komen en vooral je gezicht te laten zien waardoor de liefhebbers het gevoel krijgen dat je ergens mee bezig bent. Door weinig of niet te communiceren over het grootste probleem wat er nu speelt is niet de weg naar 2021 lijkt mij. Prachtig een meld-site die volgens mij weinig lijkt te doen behalve dat veel liefhebbers gedisciplineerd hun meldingen blijven doen.

Dat duivengoeroes schrijven dat veel liefhebbers alleen maar zeuren en niet de NPO steunen ligt niet geheel aan deze zogeheten azijnzeikers. Er wordt dan geroepen stop er alstublieft mee maar met deze gang van zaken bij het NPO stoppen niet alleen de azijnzeikers hoor.
Ook ik vind dat de social media niet altijd de juiste weg is om je alles maar neer te kwakken wat je dwars zit alleen met goede communicatie bereik je wel veel meer. En dan doel ik op de besturen van het NPO die wel eens op de voorgrond mogen treden.

Bij een sportbond is er altijd een PR afdeling die naar buiten treed als het nodig is en mijn tip naar deze bestuursleden is dan ook ga eens koffie drinken bij de buren en kijk mee in hun keuken. Want wij kunnen van verschillende sportbonden nog heel veel leren!

Ome GerritIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Uitreiking

Zaterdag was de uitreiking van de competitie WHZB / TBOTB in Vianen. Wat ik begreep  was het voor prijswinnaars en ...

Ad de Jong

Het dier en de liefhebber of het ...

Ik zag op Facebook discussies los gaan over de veiling die straks eindigt op Pipa. De mannen hebben het weer voor elkaar. ...

John Logemann

Hallo beste lezers en duivenvrienden...

Het is alweer even geleden met mijn schrijfsel op onze site. Reden zoals bijna altijd, druk, druk en nog eens druk. En ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Het dier en de liefhebber of het ...

Ik zag op Facebook discussies los gaan over de veiling die straks eindigt op Pipa. De mannen hebben het weer voor elkaar. ...

John Logemann

Vooruitkijkend naar aanleveren Algarve ...

Goedenavond sportvriendinnen en sportvrienden, Noteer alvast in je agenda, aanleveren voor de Algarve Golden ...

Sjaak Buwalda

De grootsten wijzen de weg

Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er gelegenheid is mag ik graag over internet struinen. Surfen is eigenlijk ...

John Logemann