De coronacrisis duurt voort. Het allerbelangrijkste is en blijft natuurlijk de gezondheid van ons allemaal. Als bestuur van de NPO houden we het nieuws nauwlettend in de gaten en informeren wij u zodra er meer bekend is over o.a. het vliegseizoen.

Verder willen wij u er op wijzen dat het belangrijk is om de overschrijvingen van uw duiven aan te vragen. Dit om te voorkomen dat we geen ophopingen krijgen van de duplicatenaanvragen op het moment dat we eventueel kunnen starten met vliegen. Hierover meer in deze editie van ODH.

Draag zorg voor uzelf en voor elkaar!

Maurice van der Kruk, Esther Noorderijk, Frederik Dekker, Willem van Breene

NPO Bestuur


NPO BESTUUR

Ontwikkelingen volgen en verantwoordelijkheid nemen

Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd om het rondwarende coronavirus te beteugelen. Er leven onder de liefhebbers veel vragen. Gaat het seizoen wel van start? Zo ja, wanneer dan en hoe gaat dit georganiseerd worden.

We begrijpen als bestuur deze vragen. Het bestuur volgt het nieuws en de eventuele mogelijkheden op de voet. We zijn hierbij niet alleen afhankelijk van de Nederlandse overheid, maar ook van de Belgische, Franse en Duitse overheid. Deze hebben momenteel een streng(er) beleid.

Wanneer er meer duidelijk is over een mogelijk vervolg over de invulling zullen we in contact treden met de vertegenwoordigers van de afdelingen, platforms en secties, zodat iedereen dan ook weet wat wij met elkaar aan activiteiten gaan ondernemen. We komen rond 6 april met een nieuwe update.

In België en Nederland wordt namelijk op 5 en 6 april gekeken naar de stand van zaken. Duitsland volgt ook. Frankrijk is één van de zwaarst getroffen landen. Er gelden maatregelen dat mensen een uur per dag van huis mogen in een straal van 1 km, wanneer nodig. Boetes worden opgehoogd en de verwachting is dat dit nog zeker enkele weken zal duren. Eventuele maatregelen worden dan aangescherpt, verlengd of versoepeld. 

Tot die tijd vragen wij u:

Leer geen duiven op. Het is in Nederland niet verboden, maar het is uw maatschappelijke taak bij te dragen om het virus in te dammen. In België mag er niet worden afgericht.

Organiseer geen bijeenkomsten of vergaderingen in welke vorm dan ook.

Neem maatregelen om later in het seizoen eventueel alsnog op een verantwoorde manier met de oude duiven te spelen.

Tip: Volg adviezen op van bekende duivencoaches.

Help oudere liefhebbers waar kan en nodig.

Nu het mooie weer aanbreekt en er niet gestart kan worden met opleren en spelen van de duiven, voelt dat voor een duivenliefhebber erg tegenstrijdig. Toch vragen we u allen bewaar de rust.

Let op uw gezondheid en op dat van uw medemens. Help oudere mensen en liefhebbers waar mogelijk. Dit is momenteel het belangrijkste voor u zelf en de maatschappij. 


NPO BESTUUR

Ophokplicht commercieel gehouden vogels geldt niet voor postduiven

Met ingang van 12 februari 2020, heeft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor heel Nederland een ophokplicht ingesteld voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel werd genomen naar aanleiding van een uitbraak van vogelgriep (aviaire influenza) op een hobbylocatie bij Bretzfeld, Duitsland. Postduiven vallen niet onder commercieel gehouden pluimvee en mogen daarom gewoon uitvliegen.

Recente publicatie

Rijksoverheid heeft recent een update geplaatst. Daaruit blijkt dat er op dit moment geen andere gevolgen zijn. Dat betekent dat we onze duiven gewoon mogen laten vliegen.

 


 

 

NPO BUREAU

Update over WK in Arad

Door Jo Vos

Beste duivenvrienden,

Hier even een update betreffende het deelnemersveld voor het WK te Arad. Zoals afgesproken zijn de eerste vijftien deelnemers, die gereageerd hebben geplaatst voor het komende WK (natuurlijk is alles afhankelijk van het verloop van de corona-crisis). De duifjes moeten eind mei klaar zijn voor verzending. Deelname is gratis, exclusief 10 euro p/d transportkosten. Nadat er meer duidelijkheid verschaft wordt door de diverse overheden van de betrokken landen, informeer ik u zo snel mogelijk over de details. Nu is alles nog te onoverzichtelijk.

De lijst van deelnemers: Bas v. Beveren, Henk Schepens, Thijs Boomkamp Jan de Jonge, Ap Peters, Sjaak Buwalda, Bas Giltay, Patrick Elsbergen, Frank Kerkhoffs, Mike Smeets, André Siegerink, Chris Elderbroek, Johan Meulendijks, John Stoffer en Peter Spiljard.

Willen deze mensen hun deelname nog even bevestigen via de mail, dan is de deelname definitief. Indien u niet of te laat reageert, kan ik uw plaats overdoen aan de eerstvolgende op de reservelijst. Graag voor zaterdag 4 april. Voorlopig geen transportkosten overmaken in verband met de huidige onzekerheid!

Met vriendelijke sportgroet,

Jo Vos


NPO BUREAU

Bonnenverkoop voor ernstig ziek meisje

Door Simon Zeeman

Anja Rizvic uit Swifterbant is slechts 5 jaar oud. Zij is getroffen door een zogenaamde 'hamartoma tumor' in haar hersenen. In Nederland is er helaas geen behandeling mogelijk. De noodzakelijke behandeling kan wel in de VS gedaan worden, namelijk in Mephis (Tennessee).

De behandeling laat de tumor mogelijk slinken en daardoor zal Anja van haar hoofdpijn afgeholpen kunnen worden. Anja is net als alle andere meisjes van vijf jaar. Ze wil graag prinses of superheld worden, met vriendinnetjes spelen en vindt school leuk.

Steun jij als duivenmelker dit initiatief?

Om haar te helpen is geld nodig. De kosten worden rond de €10.000 geschat. Een gedeelte daarvan is reeds via een doneeractie opgebracht. Het is onze hoop dat wij als duivenmelkers klaar staan om dit jonge meisje te helpen.

Henk Strijker en Bertram van Zuiden hebben het initiatief genomen om een bonnenverkoop op te zetten. Bertram heeft dag en nacht naar schenkers voor bonnen gezocht. Daar is ruim gehoor aan gegeven, maar liefst 120 bonnen zijn er beschikbaar gesteld. Internationale- en regionale topbonnen, zoals Jelle Jellema Nijverdal, Hans en Evert-Jan Eijerkamp Brummen, Leon Roks Standaardbuiten, Marcel Sangers Eefde, Ineke en Adrie van Rhee Alblasserdam, Rekker-Westra Berlikum en nog heel veel meer. Daarnaast nog een splinternieuwe spoetnik van Dirk Verleun.

Om het geheel te organiseren is de hulp ingeroepen van Jacco van Grol en Simon Zeeman. Zij hebben monnikenwerk verricht door al deze bonnen te beschrijven, aan te kleden en op de website te zetten. Dit alles is in 1 week in elkaar gezet. De website www.npoauction.com heeft gratis haar medewerking verleend voor de verkoop. De verkoop gaat zaterdag 21 maart om 19.00 uur online en eindigt op 4 april om 21.00 uur.

Wij zijn ons er van bewust dat door de snelheid van de organisatie er foutjes kunnen zijn ontstaan. Meld deze dan per app of mail aan Bertram van Zuiden 06-42451288 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch doorbellen levert altijd nieuwe fouten op. Heeft u een technisch probleem met de site, bijvoorbeeld met het inloggen bel dan even met Simon Zeeman 06-23801027.

Wij danken iedereen voor hun toezeggingen en hun medewerking aan wat dan ook. We wensen u en onszelf succes met de verkoop, niet in de laatste plaats om Anja te kunnen helpen, dat zou heel fijn zijn.

Namens de organisatie,

Bertram van Zuiden

 


 

NPO BUREAU

Aanvragen duplicaten en overschrijving ringnummers

De medewerkers van het bureau signaleren dat er op het moment ineens veel minder duplicaten worden aangevraagd ten opzichte van voorgaande jaren. De reden zal ongetwijfeld zijn dat de vluchten nog niet doorgaan in verband met het coronavirus. Realiseert u zich dat, ondanks dit feit, u altijd een eigendomsbewijs of een duplicaat van een duif moet kunnen tonen?

Het advies is, indien u geen eigendomsbewijs ‘meer’ heeft van een duif, zo snel mogelijk een duplicaat aan te vragen. Wacht niet met de aanvraag totdat de vluchten alsnog starten. De kans is dan aanwezig dat het bureau ontzettend veel aanvragen tegelijk ontvangt waardoor het langer kan duren voordat het in behandeling genomen kan worden. Het duurt altijd ongeveer 4 weken voordat het duplicaat kan worden verstrekt. Het maakt hierbij niet uit of de duif van u zelf is of van een andere liefhebber was.

De kosten voor een duplicaat zijn 5 euro per stuk. Vraagt u meer dan 5 duplicaten aan, dan geldt vanaf de zesde aanvraag een ander bedrag, namelijk € 2,50. U kunt het geld overmaken op ons nummer NL51INGB0000019666, t.n.v. NPO met vermelding van het jaartal, ringnummer en uw verenigings/lidnummer. Na ontvangst van uw betaling wordt uw verzoek in behandeling genomen.

Middels uw account op de site www.npoveenendaal.nl kunt u ook duplicaten aanvragen. Na het inloggen klikt u op de button 'Mijn duplicaataanvragen'. Na aanvraag van een duplicaat kunt u de betaling met iDeal doen. De aanvraag gaat dan gelijk in behandeling.

Ook de overschrijving van ringnummers kan op dit moment gewoon doorgaan, al is de uiterste datum van 1 april opgeschoven. Ook hier raden we aan: wacht niet tot de vluchten weer beginnen!

Voor uitleg hoe u online kunt overschrijven, kunt u kijken op: https://www.duivensportbond.nl/inloggen/ringen/ringnummers-op-je-eigen-naam-registreren .


Duif stapt uit bij station Duivendrecht

In deze crisistijd mag een glimlach op ons gezicht niet ontbreken. Via deze link, een leuk YouTube filmpje van een duif die uitstapt bij station Duivendrecht.

 


Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

T (026) 48 34 150

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

COLUMNS

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

Wat een mogelijkheden - Ad ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. ...

Ad Schaerlaeckens

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor