Het coronavirus houdt ons allen enorm bezig. Onze gezondheid staat natuurlijk voorop. Ook de gezondheid van de duiven is voor ons allemaal belangrijk. De duiven klaarmaken voor het vliegseizoen is gezien de situatie nog niet aan de orde. De vraag is of het vliegseizoen überhaupt kan plaatsvinden. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en informeren u zodra er nieuws is.

Tot slot vragen we u: draag zorg voor uzelf en voor elkaar. We wensen u het beste toe in een tijd waar veel onduidelijk is en ook veel vragen zijn.

Maurice van der Kruk, Esther Noorderijk, Frederik Dekker, Willem van Breene

NPO Bestuur

NPO BESTUUR


Impact coronavirus op duivensport

In verband met de landelijk afgekondigde maatregelen heeft ook het NPO Bestuur nieuwe maatregelen met betrekking tot de duivensport genomen. Deze maatregelen zijn afgelopen week ook via de NPO Update en onze website aangekondigd.

1. De start van het duivenseizoen wordt uitgesteld tot nader order, we volgen de ontwikkelingen rondom het virus op de voet.

2. Alle duivenverenigingen worden gesloten tot en met maandag 6 april.

3. Omdat veel van onze leden tot de kwetsbare groep behoren, raden we aan ook buiten de vereniging geen activiteiten te organiseren en wanneer u toch bij elkaar moet komen gepaste afstand te houden. Ons nadrukkelijk advies is om om alle activiteiten te annuleren en de richtlijnen van de RIVM strikt te volgen.

4. De inleverdatum van de hoklijsten, die formeel op 1 april staat, stellen wij uit tot een nader te bepalen datum, tot het moment dat duidelijk is wanneer er weer sprake kan zijn van bijeenkomsten.

5. Het NPO Bureau is tot en met 6 april niet bemensd. U kunt het NPO Bureau wel bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onze medewerkers werken vanuit huis en beantwoorden uw vragen via email.

6. Ringbestellingen en overschrijvingen krijgen voorrang boven de andere werkzaamheden. Houd er rekening mee dat het wel iets langer kan duren voor uw bestelling of eigendomsbewijzen verstuurd worden.

Tot slot vragen we u: Draag zorg voor uzelf en voor elkaar. We wensen u het beste toe in een tijd waar veel onduidelijk is en ook veel vragen zijn.

NPO BESTUUR


Opleren van duiven in België verboden

Door de lock-down in België als gevolg van het Coronavirus is het vanaf 18-3-2020 12.00 uur verboden om in België duiven op te leren. Dit heeft directe impact op de liefhebbers in de grensstreek. Onderstaand bericht is gepubliceerd op de website van de KBDB:

18/03/2020 MEDEDELING VAN DE KBDB

Rekening houdend met de bijkomende maatregelen die gisterenavond (17/03/2020) werden afgekondigd door de federale overheid in de strijd tegen het coronavirus en meer bepaald dat niet essentiële verplaatsingen worden verboden, willen wij erop wijzen dat het opleren van duiven vanaf VANDAAG (18/03/2020) 12u00 wordt verboden.

De KBDB is er zich terdege van bewust dat dit voor haar liefhebbers een grote opoffering inhoudt maar wij moeten nu al onze krachten bundelen teneinde deze strijd te overwinnen.

De nationale voorzitter, Pascal Bodengien.

Situatie in Nederland

We roepen liefhebbers in de grensstreek op om het verbod in België te respecteren. In Nederland is er op dit moment nog geen lock-down situatie. De start van seizoen 2020 valt echter nog niet te plannen. Op dit moment is het in Nederland nog niet verboden, maar met het oog op eenieders gezondheid is het advies niet af te richten.


NPO BUREAU

Bericht vanuit de selectiecommissie

Tijden van crisis brengen onzekerheid met zich mee. Een ideale oplossing is er niet, maar door begrip voor elkaar te tonen en elkaar te helpen, komen wij een heel eind.

Zoals iedereen weet treedt de huidige voorzitter van de NPO bij de eerstvolgende Ledenraad terug en is het de bedoeling om een compleet nieuw dagelijks bestuur te vormen en het aantal NPO bestuurders op 9 te brengen.

Ondanks dat alle initiatieven voor overleg tussen de selectiecommissie en de kandidaten momenteel geen doorgaan kunnen vinden is er goed nieuws te melden. Het aantal aan-meldingen/kandidaten is ruim voldoende om dit te kunnen realiseren. Dat is heel mooi en hoopgevend voor onze toekomst!

Zodra het verantwoord is, zal de selectiecommissie haar werkzaamheden gaan voortzetten. Uiteindelijk is het de bedoeling om z.s.m. een goed en voltallig bestuur te kunnen installeren. Zoals al eerder is aangegeven kunt u zich nog tot 27 maart a.s. aanmelden bij het bureau of de selectiecommissie middels. info@duivensportbond of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zowel het bestuur als de selectiecommissie hebben er het volste vertrouwen in dat we, zodra de mogelijkheid zich aandient, onze duivensport weer kunnen voorzien van een toekomst-gericht bestuur met adequate mensen.


NPO BUREAU

Steun vanuit China

De Chinese bond heeft de NPO een mail gestuurd met daarin een steunbetuiging in verband met het coronavirus. Daarnaast heeft de bond aangeboden om enkele maskers op te sturen. Een ontzettend mooi gebaar vanuit China.

 


NPO BUREAU

Kids dragen steentje bij tijdens coronacrisis

 

De scholen zijn gesloten, de kinderen zijn thuis. Dat geldt ook voor Renée. Renée is door haar vader gevraagd om de jonge duiven tam te maken. Benieuwd hoe Renée dat doet? Bekijk dan hier haar eerste inspirerende vlog.

 

Video: Ebben Pigeons


NPO BUREAU

Deelname aan landenwedstrijd

Door Jo Vos

Beste sportvrienden,

Het WK in Arad (Roemenië) vraagt Nederlandse liefhebbers mee te doen voor de landenwedstrijd. De duifjes worden eind mei naar Arad gebracht. Echter, gezien de omstandigheden betreffende de voortgang van het coronavirus, is dit niet zeker. De grenzen zullen weer open moeten zijn. Toch doe ik een oproep om per liefhebber twee duifjes op te geven voor deze eenhoksrace. De kosten zijn beperkt tot 10 euro transportkosten per duif. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vier liefhebbers hebben zich reeds gemeld bij de vorige publicatie. Ook deze keer geldt, wie het eerst komt, het eerst maalt. Er zijn nog 22 plekken beschikbaar.

Met sportieve groet,

Jo Vos


NPO BESTUUR

Artikel over samenwerking en problematieken losplaatsen

In het Franse duivenblad is een artikel geplaatst naar aanleiding van het bezoek van het NPO Bestuur aan de Nationale Franse dagen. Tijdens de Nationale Franse dagen zijn overleggen gevoerd over de samenwerking en problematieken rondom de losplaatsen. 


AGENDA

Activiteiten in het land

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de activiteiten te annuleren en de richtlijnen van het RIVM te volgen.


Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

T (026) 48 34 150

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor