Voorwoord

Het is vandaag 4 oktober, of te wel Dierendag! Voor ons als liefhebber zeer waarschijnlijk niet zo bijzonder, omdat we alle dagen goed voor onze dieren zorgen. Extra aandacht voor dieren kan echter geen kwaad, dus daarom toch even kort aandacht aan Dierendag in deze ODH.

Morgen zijn de sectievergaderingen waarin liefhebbers van de vier secties met elkaar in gesprek gaan over ontwikkelingen en plannen van hun sectie. Dit alles om te zien hoe liefhebbers denken over de ideeën voor volgend seizoen om zo samen tot goede voorstellen en adviezen te komen. Zo werken we toe naar goed onderbouwde en gedragen besluitvorming op 21 december tijdens de Ledenraad. De sectievergaderingen zijn te volgen via de Livestream. Verderop in deze ODH en op de website vindt u de linkjes. Afgelopen week is de tweede ODH special verschenen, een editie vol passie en enthousiasme. Dankzij Vincent Hoogerwerf krijgen we een kijkje in de keuken van de winnaars. Komende week verschijnt special 3 met interviews en foto's van onder meer de winnaars van Dax, Bergerac, Cahors/Orange. Ondertussen werken we hard aan de Nationale Dagen en de voorbereiding van het Ledencongres op 30 november en de Ledenraad van 21 december.

Maurice van der Kruk, voorzitter

namens uw bestuur


LADIES LEAGUE

Competitie 2019 zit er op

De Ladies League competitie 2019 is ten einde. In diverse kringen en verenigingen zijn er spontaan eigen invullingen gegeven om de dames binnen de duivensport te motiveren en hun eigen wedstrijdelement te kunnen beleven. Wat is dat geweldig!

De (voorlopige) uitslagen zijn bekend en we hopen dat alle dames afgelopen seizoen met volle teugen hebben genoten van onze geweldige sport. Zoals met elke tak van sport, kan er maar één winnares zijn, maar zonder al die andere deelneemsters, was er geen competitie. We willen alle dames dan ook hartelijk danken voor hun deelname en motivatie om de duivensport te promoten onder het vrouwelijke geslacht.

Goed nieuws

De ervaringen van dit eerste seizoen waren positief. En we kunnen u hierbij mededelen dat er ook in 2020 weer een Ladies League competitie worden vervlogen. Uiteraard met de huidige LL-ringen, als oude duif, én weer een Jonge duiven competitie. De ringen zijn al te bestellen via:

https://www.nationaleduivensportdagen.nl/ladiesleague/

De ringen worden eind december worden verstuurd in de zelfde zending als de reguliere ringen. Uiteraard kan er ook later besteld worden. Tot 1 maart 2020 is het bestelformulier online te vinden. De ringen die later worden besteld, worden per post naar de liefhebster verstuurd.

Ringen/chips binnenkort apart te bestellen

Omdat veel dames ons hebben benaderd met de vraag of zij ringen/chips ook afzonderlijk kunnen bestellen, hebben we besloten om dit mogelijk te maken. Binnenkort kunnen de ringen en chips ook afzonderlijk besteld worden via voornoemde website. De prijs van een setje (Chip en ring) blijft € 2,50. Een losse chip gaat €1,50 kosten en een losse ring €1,25.

 

De competitie geldt uiteraard voor de roze voetring. Een roze chipring zonder roze voetring kan niet deelnemen aan de Ladies League.

 

Vluchten voor het LL-kampioenschap 2019

J27      06 juli

J28      13 juli

J29      20 juli

J33      17 augustus

J35      31 augustus

 

J37 (14 september) werd  niet meegeteld voor het Ladies League Kampioenschap. Wel is er voor de snelste duif van deze dag, een prijs beschikbaar en ook die wordt in het Holland Duiven Huis tijdens de Nationale Dagen uitgereikt.

 

LL- Pigeon Champ

Dit is de duif die het hoogste meter-gemiddelde heeft over de vluchten.

Het vluchtenaantal heeft altijd voorrang, dus een duif die gemiddeld over vijf vluchten 1.000 m gemiddeld vliegt, heeft voorrang op een duif die over vijf vluchten 1.001 meter vliegt.

 

LL-Not Nominated Champion

Per vlucht wordt het aantal meters van alle prijswinnende duiven gedeeld door het aantal duiven dat is ingekorfd van de 7000-serie. Het totaal van de vijf vluchten wordt bij elkaar opgeteld.

 

LL-Nominated Champion

De meters van de 1e LL-ring die is ingekorfd (LL-1e getekende) worden bij elkaar opgeteld van alle vijf vluchten (7000-serie). Let op! Dit betekent dus dat de 1e “getekende” LL duif, dus de 10e getekende op de inkorflijst zijn, tussen duiven van een andere serie van de liefhebster.

 

General Champion Ladies League

Het aantal meters van aangewezen plus het aantal meters van de onaangewezen bij elkaar opgeteld over de vijf vluchten.

 

Huldiging van de dames op 30 november 2019

Tijdens de Nationale Dagen worden op zaterdag 30 november  2019 alle kampioenen gehuldigd in het Holland Duiven Huis. Voor de Ladies League worden de volgende prijzen uitgereikt tijdens de kampioenshuldiging:

Prijzen LL-Not nominated and Nominated Champion plaatsen 1 tot en met 5:

diploma en een blijvende herinnering

Prijs LL-Pigeon Champ plaatsen 1 tot en met 5:

diploma en een blijvende herinnering

General Champion Ladies League:

1e prijs: waardebon Centerparcs ter waarde van € 1000 en wisseltroffee met de naam van de winnares

2e prijs: weekend Welness Hotel/Spa Sanadome Nijmegen, inclusief faciliteiten voor twee personen

3e prijs: tablet/Ipad

4e prijs: waardebon Centerparcs t.w.v. € 500

5e tm 10e prijs: beauty/geuren sets.

Tevens voor 1 tot en met 10e prijs: diploma en blijvende herinnering.

Extra prijzen

3 waardecheques ter waarde van € 250 per stuk, aangeboden door Eijerkamp Meubelen, voor:

de eigenaresse van de snelste duif van J37 (14 september)

de laagst geklasseerde liefhebster over de vijf vervlogen vluchten

de middelste geklasseerde liefhebster van de uitslag.

Alle winnaressen worden uitgenodigd voor de Holland Duiven Huis tijdens de Nationale Dagen. En omdat het een vrouwencompetitie is, worden de prijzen alleen overhandigd aan de winnende dames!

We proberen in 2020 wederom veel dames te kunnen stimuleren  en motiveren om deel te nemen aan deze competitie, zodat duivensport nog meer gaat leven!  Wij weten ook dat alles iets soepeler had mogen verlopen en proberen hier voor 2020 een lering uit te halen! Gelukkig kunnen ervaringen en leringen een sleutel zijn tot verfijning van het succes van de Ladies League!

 


Tom en Joep winnen 'Jouw duif, mijn duif'

 

Tom ten Brinke en Joep Mennegat hebben zaterdagmiddag de 1e prijs gewonnen van het hobby uitwisselingsevenement “Jouw duif mijn duif”. Vanaf 17.00 uur verzamelden de voetballers van EV 5 en belangstellenden zich in de tent aan de Zuidermaatweg, bij de familie Buursink.

 

Duivensportpromotie

Het was een mooie manier om kennis te maken met de duivensport. Mooi waren ook de bonuspunten die konden worden behaald met de “Biertakel”. Een hilarisch schouwspel dat niet van invloed op de uitslag.

 


Sectievergaderingen 5 oktober via Livestream

De vergaderingen van de secties Jonge Duiven, Vitesse/Midfond, Marathonn en Dagfond zijn te volgen via Livestream:

10.00 - 11.30 uur Sectie Jonge Duiven

12.00 - 13.30 uur Sectie Vitesse/Midfond

12.00 - 13.30 uur Sectie Marathon

14.00 - 15.30 uur Sectie Dagfond

NPO BESTUUR

Persoonlijk stemmen tijdens sectievergaderingen

Tijdens de sectievergaderingen vindt de stemming plaats op naam. Dit betekent dat er alleen persoonlijk gestemd kan worden door afgevaardigden die fysiek aanwezig zijn. Stemmen op afstand en bij volmacht is binnen de huidige reglementen (nog) niet mogelijk. Stemkaarten worden voorafgaand aan de betreffende sectievergadering persoonlijk uitgereikt.


NPO BUREAU

Herhaling oproep 'niet thuis te brengen duif'

 

Vorige week dede we in Op (de) Hoogte een oproep voor een Thaise duif die we niet kunnen thuisbrengen. Helaas is per abuis niet het gehele nummer vermeld in ODH. Daarom nu een nieuwe poging:

wie is/kent de eigenaar van duif met nummer: Thailand 2017 CHA 13600?


WEDSTRIJDEN

Voorlopige eindstanden Nationale Kampioenschappen zijn bekend

 

De voorlopige uitslagen van de Nationale Kampioenschappen zijn bekend en te vinden op de site van Compuclub. Graag de uitslagen controleren en eventuele reclamaties indienen vóór 21 oktober 2019 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, lidnummer, afdeling, categorie en waar nodig ringnummer.

We verzamelen alle reclamaties en geven die in week 43 verzameld door aan Compuclub. Na controle en eventuele aanpassing(en) informeren we u via de website en Op (de) Hoogte over de gecorrigeerde eindstanden.

Belangrijk!

Controleer de voorlopige uitslagen goed. Het is voor ons als NPO Bureau en Compuclub niet na te gaan of alle juiste uitslagen zijn toegestuurd.

Voorlopige uitslagen Nationale Kampioenschappen


IN DE MEDIA

Holland van Boven neemt kijkje in de keuken van Duivenwereld XL

 

Onlangs maakte het team van Holland van Boven van SBS6 opnames bij Duivenwereld XL. Zondag 6 oktober aanstaande zendt SBS6 deze opnames uit van 14.55 tot 15.55 uur.


AGENDA

Activiteiten in het land

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen/afdelingen in het land georganiseerd worden.

Activiteiten

4 oktober: Forumavond PV Airborne Renkum

5 oktober: prijsuitreiking Dutch Golden Classic 2019

5 oktober: Prijsuitreiking en kampioenenhuldiging Fond Union Twente

5 oktober: verkoop 1e prijswinnaars 2019, PV Steeds Verder (Twello)

12 oktober: verkoop late jonge duiven PV Nooit Gedacht (Ochten)

12 oktober: Habru Duivendag

18 oktober: Duivenavond met Michel Verwey bij PV De Voorhouter

19 oktober: prijsuitreiking NIC 1738

2 november: prijsuitreiking Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden

16 november: prijsuitreiking Ladies League 2019 Afdeling 6, kring 3

Vergaderingen

5 oktober: Sectievergaderingen

Organiseert uw afdeling/vereniging een leuke activiteit of wilt u uw vergadering(en) en/of bijeenkomsten ook op de kalender terug zien? Dat kan! Mail tijdig informatie over de actviteit of bijeenkomst naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


RECTIFICATIE

Prijsuitreiking en kampioenenhuldiging Fond Union Twente

Zaterdag 5 oktober vindt de prijsuitreiking en kampioenenhuldiging Fond Union Twente plaats in Rijssen. De festiviteiten beginnen om 14.30 uur. Het Luchtvermaak, Marijkestraat in Rijssen.

Voor meer informatie: Wim van Zon.


DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 3 oktober 2019

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.


Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

T (026) 48 34 150

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Wat een mogelijkheden - Ad ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. ...

Ad Schaerlaeckens

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor