Vorig jaar toen de NPO jeugddag voorbij was, had ik de dag daarna deze combinatie gebeld om een afspraak te maken, wanneer ik een keer mocht komen kijken, op het hok van deze combinatie. Ik had toen Jaap Kroese aan de telefoon. Jaap zei toen tegen mij dat ik tussen eind februari begin maart nog eens moest terugbellen om een afspraak te maken.

Het maken van de afspraak

Het was begin maart toen ik terugbelde. Ik had Jaap aan de telefoon. Hij zij toen tegen mij dat ik moest terug bellen, als ik een dag tijd had om het hok te bezoeken. Dus ik belde twee weken later terug.  Jaap en ik kwamen samen op een datum uit. Helaas belde Jaap op twee dagen voor dat ik daar naartoe ging mijn moeder op. Hij zij tegen mijn moeder dat hij op die dag verhinderd was en dat het te lang rijden was voor ons. Hij wilde de volledige aandacht kunnen geven aan mij. Dus toen Jaap mijn moeder had gebeld belde mijn moeder mij op om door te geven dat ik dezelfde avond nog met Jaap moest bellen om een afspraak in te plannen.

Ik was erg teleurgesteld, toen mijn moeder me hierover belde dat de afspraak niet doorging. Rond etenstijd belde ik Jaap terug. Ik maakte een nieuwe afspraak met Jaap. Nu kon mijn vader ook mee en dat vond ik wel heel leuk. Met mijn moeder had ook wel leuk geweest, maar het is de hobby van mij en mijn vader tenslotte. Dus een week later had ik weer gebeld naar Jaap, om te bevestigen dat deze keer de afspraak wel door ging. We kwamen toen op samen op een datum en tijd uit. Was hier best zenuwachtig voor.

Het bezoek

Dus eindelijk ik ging er heen samen met mijn vader (Gert-Jan de Hoogh) en mijn broertje (Collin). Het was wel erg lang rijden om er naartoe te gaan (230 km). Rond een uur of één kwamen wij in Leek aan. Ik had mij eigen netjes voorgesteld. Daarna werden wij warm verwelkomd. Wij kregen een glaasje drinken en een stukje gebak. Dat er wel in ging na zo’n lange reis. 

Jaap liet ons een paar foto’s van hun beste vliegduiven en kweekduiven zien. Ik vroeg ook nog aan Jaap hoe Hij de duiven voerde. Hun schema legde hij me uit. Even later kwam er nog iemand binnen. Dat was Joke. De andere helft van de Comb. Ik stelde mijzelf weer netjes voor. Jaap en Joke vliegen samen onder de naam Kroese/Helmholt. Daarna lieten Jaap en Joke mij hun duiven zien. Het waren mooie zachte duiven. Jaap zij tegen mij dat er een stukje bot onder de vleugel zit, als die tegen het lichaam zit blijven de veren die aan de vleugel vastzitten aan de rug van de duif zitten. Ik wist dat niet, dus heb ik weer wat bij geleerd over hoe en wat een duif precies is.  Duiven houden is dus niet zomaar een sport. Je leert alle dagen weer bij. Jaap en Joke lieten mij ook een paar van hun beste kwekers zien. Het waren mooie duiven.

Jaap en Joke vlogen eerst alleen maar met doffers. Sinds vorig jaar ook met duivinnen. En ze houden de doffers en duivinnen voor het vliegen apart. 

 

We gingen samen nog op de foto. Na afloop ging Jaap een mand vol met jonge duifjes pakken uit zijn schuurtje. Jaap en Joke vroegen aan mij of ik een mandje bij me had? Ik zij ‘ja’. Dus ik ging mijn mandje pakken uit de auto. Toen ik weer in de achtertuin van Jaap kwam zeiden ze tegen mij dat ik maar liefst vijf duifjes mocht uitzoeken. Toen ik er vijf had uitgezocht, had ik Jaap en Joke hartelijk bedankt. Voordat wij terug naar Oosterhout gingen, dronken wij nog even wat met Jaap en Joke en wisselden we telefoonnummers uit. Toen wij weer naar huis gingen, bedankte ik deze combinatie nog een keer voor het bezoek. Toen ik thuis was zei mijn vader tegen mij dat wij een e-mail van Jaap Kroese hadden gehad, daarop stond de foto waarop ik stond met de combinatie Kroese/Helmholt. 

Nogmaals wil ik Comb. Kroese/ Helmholt bedanken voor het hokbezoek en de gekregen duiven. 

Adwin de Hoogh
Oosterhout

Bron: NPO VeenendaalIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

Comb. Poelman - Erica

Bonnenschenkers

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Zomerstorm

Wat een storm hebben we dinsdag en woensdag gehad. Dinsdag gingen om 7.30 uur de jongen los en wat hadden ze het naar hun ...

Ad de Jong

Op en af

Het weer gaat op en af zoals Frank Debosere de weerman in België vaak met het weerpraatje zeg. Hier nu ook dan een ...

Ad de Jong

Enten

Maandagavond met de oude op controle geweest bij Ko Schoenmakers in IJsselstein.  Het was allemaal goed. . Heb een ...

Ad de Jong

COLUMNS

De Meester Duivenliefhebber in een ...

Grote oren en een grote neus zijn twee kenmerken die onherroepelijk wijzen op het verouderen van de mens. Daar valt ...

Michel Vanlint

In deze tijd (3 juni)

In deze tijd zijn velen hun jongen driftig aan het lappen. De vitesse mannen hebben die zelfs al enkele keren gespeeld. ...

Ad Schaerlaeckens

Spiegelen…

Ik heb u ooit al eens verteld over een jeugdtrauma. Een trauma wat ik een plaats heb gegeven, kan handelen, volledig ...

Esther Bultman