Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Wat een mogelijkheden - ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. Ineens Frankrijk vanwege poot stijf houden van bepaalde mensen. In Belgie ...

Ad Schaerlaeckens

GESTART MAAR NOG IN HET ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of dit echt wel zo is vraag ik mezelf nog steeds af.

Evelien's Journaal

Vandaag - Ad ...

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische grens echter waren er niet gerust in. Hun duiven werden in het oosten gelost, ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John ...

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast voorzitter van de Elfstedenvereniging, de organisator van ons beroemdste sport ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad ...

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet iedereen er op te springen. In een mail zegt R dat in zijn ...

Ad Schaerlaeckens

Mooi man - John Logemann ...

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het kweken meer dan voorspoedig. Ongetwijfeld zal daar de prachtig aprilmaand ...

John Logemann

'We worden terug op ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We zijn alweer een paar weken verder na mijn laatste journaal en zo dus ook in de ...

Evelien's Journaal

In deze tijd - Ad ...

Ik schreef dat ik opvallend veel mails kreeg van herintreders. En wat zegt de voorzitter van de KBDB, dhr. Pascal Bodengien, nu? Verleden jaar sloten ongeveer 450 nieuw leden zich aan. Het ...

Ad Schaerlaeckens

Immuniteit - Peter ...

Als de Coronaviruspandemie ons iets kan leren, dan is het wel dat het van essentieel belang is om de gezondheid te optimaliseren. In de media wordt steevast melding gemaakt dat de ...

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

FORMULIEREN

 

Om over na te denken (21/9)

Thomas en Sally, beide voor in de 30 en met een zaak, zijn dit jaar met duiven begonnen. Niemand in de familie had duiven, ook niet in de buren, ze vonden het gewoon toffe beesten. Al meteen kregen ze, zoals velen, af te rekenen met ziektes en verliezen, maar ze lieten zich niet uit het veld slaan.

Wat vonden ze die eerste vluchtjes spannend en wat genoten ze toen ze voor het eerst op de uitslag stonden. En weet je wat ze vooral zo aantrekt in de sport? De sfeer in de club in Rijkevorsel. ‘Al op maandag kijk ik uit naar zaterdag als we weer in gaan manden’, aldus Thomas. Inmiddels beschikken ze over een prachtige nieuwe hokinstallatie. Beide werken hard en voor zo’n prachtige hobby mag het wat kosten, vindt het jonge echtpaar.

ANDERS

In het noorden van Nederland holt de sport veel minder achteruit dan beneden de rivieren. Over Noorderlingen kan je soms ook lezen hoe tof ze de sfeer in de club vinden. In Zuid Nederland hoor je dat veel minder. Toeval? Dan was het uitbreken van de tweede wereldoorlog ook toeval!

Onderlinge sfeer kan wel degelijk reden zijn om wel of niet af te haken. Zo is er dat naburig dorp. Als liefhebbers elkaar een aantal jaren geleden op de fiets dreigden tegen te komen, was dat reden om een ommetje te maken. Nu is dat verleden tijd. Er is nog amper een liefhebber over. Van de NPO of KBDB mag men niets verwachten als het aan de basis niet goed zit. .

KAATSHEUVEL

Er was een tijd dat men er in Midden Brabant niets van begreep dat in Oost Brabant en ook in Oost Nederland zo veel jongen verloren gingen. Tot het ook hier toesloeg. En niet te zuinig ook. In Kaatsheuvel vond men dat het zo niet verder kon.

Vooral Kees maar ook Danny en Twan besloten actie te ondernemen. Er werden enkele bijeenkomsten belegd met wat regionale prominenten en daar werd gepraat en vooral geluisterd. De persoonlijke ervaringen kwamen aan bod, ook werd gegist waarom men in Zeeland en Zuid Holland veel minder verliezen kent en er werd gekeken naar Antwerpen. Vervolgens werden verdere contacten gelegd, met name met vervoerder Bauwens en toen men eenmaal een plan de campagne had wende men zich tot de diverse besturen, met name de Afdeling. Veel respect voor mensen die zich belangeloos zo inzetten voor de sport. Wel jammer van de ongepaste en ongefundeerde kritiek die ze uit bepaalde hoek kregen. Had niemand verdiend. Elkaar in de haren vliegen is het allerlaatste wat duivensport in deze moeilijke tijden kan gebruiken.

NAIEF

‘Ik zoek een goede kweekduivin, kan je mij daar niet aan helpen? Zo vroeg me iemand. Hoe naïef toch. Die willen we toch allemaal. Het doet denken aan die talloze oudere duiven die op internet worden aangeboden en al meerdere eigenaars hadden. Afblijven mensen, al is de afstamming nog zo oogverblindend.

Het doet ook denken aan al die Chinezen die in het najaar de kampioenshokken hier onveilig maken. Ze willen uiteraard duiven, maar dat moeten er wel zijn waar ze meteen uit kunnen kweken. Voorjaarsjongen dus. Is dat niet vragen om slechte?


Mails   (17/9)

Net terug van enkele dagen Zeeland. Wat zijn Zeeuwen toch vriendelijke mensen en wat schrok ik toen de kerkdienst in Bruinisse was afgelopen.  Een Tsunami van gelovigen overspoelde de straten. Zo veel mensen die (nog) naar de kerk gaan? Het riep herinneringen op aan mijn kinderjaren.

Sirjansland is een piepklein dorpje van amper 300 inwoners, waaronder nog EEN vrij jonge duivenliefhebber, maar wel een fanatieke. Hij speelt grote fond en rijdt meer dan 200 km om duivenvoer te halen bij ´de Ronny´. Dan ben je een echte. Hij vond dat Dominicus Goes erg goede fondduiven heeft. Ook complimenten voor ´de Ronny´. Als liefhebbers je zo ver weten te vinden heb je iets bereikt.

MAILS

En toen ik thuis kwam, dus de mails.

-H S is een fervent liefhebber van eenhokswedstrijden. Hij wees me op het resultaat van de grootste One Lof Race in Europa, de Golden Algarve. De Semi Finale gisteren (plus auto) is gewonnen door Miraslav Vidhold. De moeder komt uit diens ´Adka 2´, in 2009 hier gekocht. Inteelt Ace Four 230.

In 2014 won dezelfde Miraslav de finale met ´Corina´. Haar moeder komt uit ´Adka 1´, ook hier gehaald uit 08/533, zoon Home Alone.       

-W de Br Reeuwijk (vanwege de privacy alleen initialen) laat weten dat diens vriend Epping zaterdag de NPO race won in Rayon Oost. Tegen 16.194 duiven was dat de 2e prijs. Cees had de duif gekregen van de Br die hem kweekte uit een duif van mij.

-Falco E, was bijna spreekwoordelijk weer outstanding met zijn A S soort en

-Jordi D laat weten dat hij van Pont St Maxence de 1e won in de Westhoek (Br 2000). Komt ook uit een doffer van hier.

-Van de jeugdige S B onderstaande toffe mail:

Beste Ad,

Na een succesvol seizoen zijn van de week de duifkampioenen van de afdeling weer bekend geworden. Dit is een erg omvangrijk gebied met daarin Friesland de Noord Oost polder en nog een stukje Overijssel en Drenthe. De 2e en 4e duifkampioen natoer komen beide uit een duivin van u :). De moeder van de 2e komt uit; NL 15-1774532 x NL 16-1591484 (Sister super rijk). De 4e uit de eerder aangehaalde 15-1774373. Naast de duifkampioenen ook veel kop kunnen vliegen. Ook uit de eieren van 2018 alweer duiven kunnen kweken die bij de eerste 5 vlogen tegen een paar duizend duiven. Verder nog fantastisch hoe u zelf hebt gevlogen dit jaar. Dit geeft maar weer aan dat het met de kwaliteit wel snor zit.

 

Vr gr, SSPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 

 

 

GESPONSORDE LINKS

EENHOKSRACEN

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Wat een mogelijkheden - Ad ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. ...

Ad Schaerlaeckens

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor