Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Gouden Duif - Ad ...

  Gouden Duif  (14-02-2020) Morgen, zaterdag, dus Gouden Duif viering. Het zal er een zijn zonder Chinezen wat een pak geld gast schelen wat betreft opbrengst geschonken ...

Ad Schaerlaeckens

Doktersraad Februari ...

Het is alweer februari en we hebben nog steeds geen winter gehad. De duiven vinden het niet erg en de kweek verloopt op veel hokken soepel. Echter voor de algehele toestand van onze natuur ...

Stephan Göbel

De tweede ronde, de ...

  De volgende storm komt eraan, we vergaan. Typisch dat zo'n eerste storm het hele land in rep en roer zet, en bij de tweede een week later het alweer gewoon geworden is, toch niet zo ...

Sjaak Buwalda

'Een stormachtig ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank hangen en je gedeisd houden. En dan hebben we dan ook gedaan met een bak ...

Evelien's Journaal

Nico van Veen over - ...

Het onderwerp “toekomst van de duivensport” is blijkbaar een goed onderwerp om lezers te trekken van mijn columns. Tot nog toe kreeg ik op geen enkele column zoveel reacties als ...

Nico van Veen

Wakker in een vreemde ...

Kwam de vorige blog vanaf Fuerteventura, Canarisch eiland voor de Afrikaanse kust, deze keer zit ik weer gewoon met mijn trouwe laptop (nee, heeft geen naam) aan de eettafel. Natuurlijk op ...

John Logemann

Ad Schaerlaeckens - Niet ...

Nee, ik was er vandaag niet echt bij. De dag begon al met het bericht dat Piet van Raak gestorven was. Hij woonde in het naburige Chaam, waar ook ik vroeger met duiven speelde. Piet heeft dat ...

Ad Schaerlaeckens

De Turbo gaat aan - ...

Goede voornemens.   Het nieuwe jaar is begonnen. Ik wens u allen nog een heel gelukkig, gezond en succesvol 2020 toe. Bij mij is er al een van de goede voornemens gerealiseerd, ...

Willem Mulder

Also for foreign readers ...

I still hear fanciers say they regret they cannot read my blog or articles in their native language. Well this is very easy. On the left you see a note ‘selecteer een taal’. ...

Ad Schaerlaeckens

GESPONSORDE LINKS

FORMULIEREN

Zondag 19 januari 2020. Het is alweer 19 dagen Januari in 2020. De tijd vliegt. Alweer 19 dagen slechts samen met Floor in Maleisië. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het begint te wennen. Ook word ik zo langzaam maar zeker handiger met de huishoudelijke klusjes. Zo streek in vanmorgen zes overhemden met de veel te dure stoomgenerator (een strijkbout verbonden met een slang aan een losse tank met water dat verwordt tot stoom). Een klusje dat ik minstens tien jaar niet gedaan had.

In de 19 dagen die januari nu duurt is het ook voortdurend onrustig in Duivenland, bestuurlijk Duivenland. De informatiestroom hierover droogde ook deze week niet op.

Zo verscheen er deze week (of eigenlijk eind vorige week) uit de koker van de gezamenlijke afdelingen die graag een nieuw bestuur willen installeren een uitnodiging voor een vergadering om te komen tot een soort bestuursagenda. Een goed stuk als je het mij vraagt. Een stuk dat duidelijkheid en richting geeft. Niet alleen qua prioriteiten, werkzaamheden en taakverdeling voor de verschillende bestuursgremia maar ook voor de gewone leden.

De vraag is echter of het de gemeenschappelijke afdelingen lukt om een compleet nieuw bestuur te installeren? Het schijnt dat er in een aantal afdelingen slechts draagvlak is voor een motie van wantrouwen jegens de voorzitter. Een aantal afdelingen is namelijk door hun ledenvergadering, deels, teruggefloten voor wat betreft hun standpunt dat het hele bestuur moet opstappen. De motie kan dus slechts succesvol zijn als deze zich alleen richt op het gebrek aan vertrouwen in de voorzitter.

De vraag is vervolgens wat de overige huidige bestuurders gaan doen? Zijn de overige huidige bestuurders solidair of willen ze blijven zitten? Zij waren echter mede uitvoerders en duidelijke voorstanders van het beleid waarvan de voorzitter het boegbeeld was. Voor alle duidelijkheid ik heb niets tegen de personen in kwestie (met geen van drieën heb ik ooit iets van een probleem gehad) maar indien ik in hun schoenen stond zou ik mijn lot verbinden aan dat van de voorzitter.

Ook vraag ik mij af wat er na het eventuele van het toneel verdwijnen van de voorzitter van de aanvulling van het huidige bestuur NPO terecht komt? Ik heb nooit namen gehoord of gelezen maar de vraag is of deze personen hun lot verbinden ook zullen verbinden aan dat van de huidige voorzitter.

Wat de situatie nog iets gekker maakt is dat er in het schrijven van de verontruste leden (zonder dagtekening) al wordt gesproken over de bereidheid van de voorzitter om op te stappen maar dat er sinds dat moment (2 januari) ruim twee weken verstreken zijn en dat er geen enkele vervolg informatie of communicatie over dit plaatsmaken is geweest. Schimmig als je het mij vraagt.

Nog iets schimmiger wordt het indien ik de voorzichtige conclusie trek dat het de voorzitter misschien wel goed uitkomt dat hij van zijn taken ontheven wordt. Iemand wees mij na het stuk van vorige week namelijk op het feit dat hij sinds december 2019 een nieuwe baan gevonden had. In de regel betekent een nieuwe baan investeren in het werk en minder tijd voor activiteiten buiten het werk. En voorzitter zijn van een duivenbond kost veel tijd. Zou dit misschien ook de reden zijn van zijn ommezwaai en bijvoorbeeld ook de reden van het zich terugtrekken uit de pilot zijn geweest? Tussen benoeming en aanvang in een nieuwe baan zit meestal wel wat tijd, tijd waarin je je vrij kan maken van andere verplichtingen?

Voor de goede orde, ik gun de voorzitter in zijn privéleven al het goeds van de wereld maar misschien is het toch goed om eens open kaart te spelen. Ik had hierover deze week misschien zelfs al iets in Op de hoogte verwacht. Helaas niets hierover behalve wat zoetsappige teksten en pr-praatjes. Zo spoedig mogelijke openheid van zaken zou de vergadering van komende week namelijk een stuk eenvoudiger maken.

Overigens heb ik weer vanuit een andere zeer betrouwbare bron iets gehoord over enkele kandidaten. Ik weet niet tot welk kamp deze kandidaten behoren maar indien bijvoorbeeld de beoogde/gehoopte nieuwe voorzitter zich bereid zou verklaren de klus te aanvaarden spreken we wel over bestuurders van een heel ander niveau. Een mastodont uit het bedrijfsleven met zeer veel bestuurlijke ervaring tot in de hoogste echelons.

Noord-Holland

Ook mijn afdeling kende dit najaar zoals bijna gebruikelijk weer bestuurlijke problemen. Problemen waaraan nu een einde lijkt te zijn gekomen. Vrijdag 17 januari vond er namelijk een ingelaste ledenvergadering plaats. Een vergadering die werd gehouden doordat een aantal verenigingen (meer dan tien procent van de leden) het demissionaire bestuur ertoe dwong een vergadering uit te schrijven. Dit met het oog op de bestuurlijke problemen in de afdeling en de diverse ingrijpende besluiten die er op de hierboven genoemde NPO-ledenraad van 25 januari moeten worden genomen.

Op de vergadering werden de namen gepresenteerd van de nieuwe bestuurders en dit ziet er prima uit. Een mix van jong en wat minder jong. Een mix van praktijkervaring en ervaring in het bedrijfsleven op een goed niveau. Kortom met deze ploeg heb ik er wel vertrouwen in, al blijf ik van mening dat de afdeling Noord-Holland het beste zo snel mogelijk kan fuseren met Zuid-Holland. Misschien een mooie uitdaging voor de nieuwe bestuurders. Nieuwe bestuurders die overigens pas formeel ergens in maart kunnen aantreden omdat de statuten en reglementen dienen te worden nageleefd. Tot die tijd zullen ze meelopen met de demissionaire bestuurders.

OP EIGEN HONK

Is er naast de huishoudelijke werkzaamheden niet zoveel nieuws onder de zon. Een zon die de laatste tijd weer wat vaker uitbundig schijnt. Het regent nog wel bijna iedere dag maar wat later op de middag en iets minder intensief.

Van het reisfront is er wel een nieuwtje. Mijn trip naar Europa is toch geboekt ondanks mijn twijfels en zorgen hierover. Op dinsdag 11 februari zal ik weer in de grote vogel stappen die mij dan naar München brengt. Na drie dagen vergaderen vlieg ik dan op vrijdagavond naar Amsterdam zodat ik op zaterdag kan afreizen naar de Gouden Duif Viering. Op zondag ben ik dan terug in Landsmeer en omgeving, om vervolgens maandagmorgen weer terug te vliegen naar München. Na nog wat activiteiten op het hoofdkantoor vlieg ik dan maandagavond weer terug naar Kuala Lumpur. Door het tijdsverschil betekent dit dan aankomst op dinsdagavond lokale tijd.

Al met al een straf schema maar door deze keuzes houd ik zo ongeveer alle ballen in de lucht. Ik bezoek de belangrijke vergaderingen van mijn werk, de GDV en mijn ouders, terwijl dochterlief zo kort mogelijk alleen haar boontjes moet doppen. Overigens is er een vangnet gespannen want de moeder van haar beste vriendin zal een oogje in het zeil houden en daar waar nodig ingrijpen/bijspringen.

Tot zover het weekstuk dat iets korter is uitgevallen dan gebruikelijk. Sommige weken is er minder nieuws en het in zijn geheel behandelen van zowel de komende NPO-ledenraad als de ledenvergadering van de afdeling Noord-Holland van afgelopen vrijdag is weinig interessant.

Tot een volgende keer,

MichelSPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 

 

 

GESPONSORDE LINKS

EENHOKSRACEN

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

Evelien's Journaal

Wakker in een vreemde wereld - John ...

Kwam de vorige blog vanaf Fuerteventura, Canarisch eiland voor de Afrikaanse kust, deze keer zit ik weer gewoon met ...

John Logemann

Rust in de tent - John Logemann -

Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, ...

John Logemann

COLUMNS

Gouden Duif - Ad Schaerlaeckens

  Gouden Duif  (14-02-2020) Morgen, zaterdag, dus Gouden Duif viering. Het zal er een zijn zonder ...

Ad Schaerlaeckens

De tweede ronde, de tweede ronde - ...

  De volgende storm komt eraan, we vergaan. Typisch dat zo'n eerste storm het hele land in rep en roer zet, ...

Sjaak Buwalda

Nico van Veen over - Rieks Lonsain – ...

Het onderwerp “toekomst van de duivensport” is blijkbaar een goed onderwerp om lezers te trekken van ...

Nico van Veen